Reklama

Reklama

Hra o trůny - Série 8

(série)
Trailer
USA / Velká Británie, 2019, 7 h 8 min (Minutáž: 54–82 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Peter Dinklage, Lena Headey, Kit Harington, Emilia Clarke, Sophie Turner, Maisie Williams, Nikolaj Coster-Waldau, John Bradley, Alfie Allen, Rory McCann (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Daenerys představí svým věrným plán na osvobození celého kontinentu. Tyrion motivuje Jona k další akci. Jon s pokorou přijímá svou roli. V Drači jámě se rozhodne o vládě nad Westeroskými královstvími. Hrdinové ságy jdou vstříc svým dalším osudům. (DavidWark)

Videa (17)

Trailer

Recenze (224)

Toren 

všechny recenze uživatele

5/10. Nezvládnutý konec kdysi špičkového seriálu, jenž neměl obdoby. Scénář takřka neexistuje, postavy zahazují svůj dosavadní vývoj (naopak získávají lobotomii a klišé dialogy) a vše se žene kupředu bez špetky smyslu a emocí. Po technické stránce měl tento fenomén mnohem, mnohem silnější řady a já absolutně nechápu, jak se to mohlo takhle šeredně rozpadnout. Šíleně mě to mrzí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak na tenhle závěr jsem osm let opravdu nečekal. Nevím, jestli jsem víc zklamanej nebo naštvanej. Při vzpomínce na to, co jsem se seriálem všechno prožil, bych si alespoň u jedné příběhové linky přál kloudnější zakončení než to, co tu scénáristi HBO připravili. Zároveň mám pocit, že tato série je úplně něco jiného, než všechny předchozí. Jasný, technicky nejlepší je předposlední díl a poslední z posledních bitev. To bitva s nemrtvými byla pro změnu slušné fiasko, protože doteď nechápu, proč byla tak strašně tmavá. Dokonce i chování snad všech postav je tu úplně mimo mísu. Oni dojdou ke katarzi, aby se vrátili k tomu všemu, z čehož se celých těch sedm sérií poučovali? Opravdu? A ten závěr? Nevím, jestli to mělo být odlehčení, ale čím víc ve mně rostlo nasrání, tím víc jsem nechápal ty rádoby vtipné momenty, které v posledním díle chvílemi byly i na přesdržku. Působí to, jako kdyby si z nás celejch těch osm let dělali akorát tak prdel. Pamatuju si, že před lety jsem žil seriálem Ztracení, který byl stejně propletený a zamotaný jako Hra o trůny. Poslední díl byl taky na facku, ale postupem času jsem ho přijal. Tady pochybuju. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Anticlimax². O co výpravou, produkcí, měřítkem i epičností rozmáchlejší a (nejen) na obrazovkách doposud ani náznakem nevídané, o to debilnější a s gustem házející i rozmatlávající lejna odkazu úvodní čtveřice sérií; o předloze raději vůbec nemluvě. Martin se musí v hrob... Ehm, posteli obracet. Nedá se popřít, že finální série obsahuje mnohé momenty, scény a pasáže, které jsou perfektně natočené a tají se z nich dech. Škoda že logika v celé sérii ani ne tak absentuje jako spíše páchá rituální harakiri jednu každou vteřinu stopáže. Kdyby osmá série byla vyvrcholením zapomenutelné spotřební tuctové temné fantasy, co jich jsou regály knihoven plné, těžko by šlo mít byť jen jednu jedinou výtku a plesal bych nadšením. Tím že jde o vyvrcholení série stavící na charakterech, vypiplaných břitkých dialozích, zvratech, nekompromisní politické pragmatičnosti, nevyřčeném mezi řádky tak.. Škoda mluvit. Není tu jediný kloudný dialog, vše se říká na plnou hubu, deus ex macina střídá deus ex machinu, žádný opodstatněný zvrat, žádný překvapivý moment, žádné logické postupy, jde o čirý fan servis (paradoxně kašlající na fanoušky) nejhrubšího zrna, prostě nic, co byste nenašli v jakékoli generické "Vyvolená děcka versus Velké Velmi Moc Zlé Zlo a láska k tomu" fantasy sáze pro náctileté. Zatímco minulá série ještě šla přejít guilty pleasure nadhledem, tak tentokrát... Zbývá fenomenální podívaná, která stojí za to vidět. Pokud přejdete skutečnost, že byste si u ní nejraději hlavu rozflákali o konferenční stolek. ()

kolda1990 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já nevím, asi jsem tím pádem nenáročný divák, protože já v tom nevidím nic tak strašného co se tady píše. A ještě dělat petici na znovu natočení 8.řady? co je tohle za pí*ovinu...jasně, točilo se to 2 roky, očekávání byla obrovská, ale já si každý dialog užíval i když uznám, že něco bylo opravdu zbytečné a natahovali tak čas. 3.díl pro mě absolutní pecka z které mrazilo v zádech. A konečné rozuzlení se mi náhodou docela líbilo. Nejde se zavděčit všem, ale že z toho bude až takový humbuk to teda nechápu. ()

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sečteno podtrženo, osmá série mě zklamala. Původně jsem si myslel, že to budou první dvě epizody, ale ukázalo, že to jsou spíš ty poslední čtyři. Byť každá jednotlivá dává smysl, tak poskládány dohromady moc ne. Objevuje se až moc logických chyb. Spousta věcí ztratila návaznost s předchozími díly. Prostě tvůrci mohli dát mnohem víc záležet. Jenom teď doufám, že brzy vyjdou knihy, abych si spravil chuť. ()

Galerie (225)

Zajímavosti (48)

  • Tvůrci seriálu oznámili, že k propagaci osmé řady spustili kampaň „Quest for the Throne“ („Hledání trůnu“). Na šest míst umístili kopie Železného trůnu ze seriálu a fanoušci je měli najít. (Duoscop)
  • Emilia Clarke se nechala slyšet, že je znechucena tím, co její postava Daenerys v této epizodě provedla. (Duoscop)

Reklama

Reklama