Reklama

Reklama

Paranormal Activity: The Ghost Dimension

  • Česko Paranormal Activity: Jiný rozměr (více)
Trailer 2

Než se nastěhujete do nového domu, zjistěte si, kdo v něm bydlel před vámi. Pokud to neuděláte, tak se alespoň nedívejte na videozáznamy, které po sobě vaši předchůdci zanechali. Právě tyhle školácké chyby spáchal herní vývojář Ryan. Ten se s rodinou (poněkud upjatá manželka Emily a šestiletá dcera Leila) a se svým lehce neschopným mladším bratrem nastěhoval do domu, který je divákům předchozích dílů série důvěrně známý. Stejně tak znají i „strašidelné sestry" Katie a Kristi, aktérky podivných záznamů na nalezených videokazetách. To, co diváky hluboce znepokojuje, protože vědí své, začne Ryana děsit až ve chvíli, kdy holčičky na dvacet let starých záznamech začnou reagovat na to, co se v domě právě teď odehrává. Pak ještě Ryan nalezne kameru, která umí zaznamenávat paranormální jevy, a záhy mu dojde, že s ním v jeho novém domě bydlí také síly, s nimiž by se nikdo normální nikdy setkat nechtěl. Seznam obětí, které mají na svědomí, je už pořádně dlouhý, otázkou zůstává, zda na jeho konec přibude i jméno Ryana a členů jeho rodiny. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (214)

Nivenx 

všechny recenze uživatele

V pořadí 5/6 díl paranormální série. Tento snad už poslední navazuje na třetí díl příběhově, tím asi chtěli navázat na nejúspěšnější díl kritiků, ale nevyšlo to podle plánů. Série vykrádá sebe samotnou a to co fungovalo dá se říci do 3 dílu nejde cpát divákům do nekonečna. Je to opět průměrně klasický paranormal aktivity bez výraznějších momentů. Paranormál sbohem, ani jeden díl mi nestojí za druhou projekci. 50% ()

humanbeing 

všechny recenze uživatele

Je tu snad závěrečný díl série a dobrá zpráva je, že je to lepší než PA 4, ale, řekněme si to upřímně, to nebylo zas tak těžké dosáhnout. PA 5 dává dohromady střípky z předchozích filmů a vzniká cosi dávající vcelku smysl, v rámci horrorového žánru. Po stránce strašidelnosti film moc nefunguje, a za to také může vysoká frekvence lekaček, které na diváka útočí asi každé tři minuty, a tentokrát už od prvních minut - a tady je vidět, že to dlouhé čekání v předchozích filmech na první lekačku prostě mělo smysl. Ve scénáři je pár pěkných nápadů, je jen škoda, že působí, jako kdyby tvůrci házeli nápady na jednu hromadu, aniž by ve výsledku znali jejich smysl v rámci celku, a použili to lepší, co na "hromádce" našli. Jako jeden z těch lepších se dá zmínit ten, co je na plakátě, tedy tunel vedoucí z pokojíčku do neznáma, který docela možná tvůrci zahlédli ve hře Silent Hill 4, anebo také ne. PA 5 se pyšní nejen tím, že konečně ukazuje aktivitu - tedy cosi, co připomíná kouřové monstrum z Lostu -, ale také faktem, že jde o první PA ve 3D. Bohužel ve 3D je, když přimhouřím oči, jen půlka filmu (!). Scény působící prostorovým dojmem začnou až momentem, kdy si jedna z hlavních postav pořídí 3D kameru, a dále tyhle scény jsou ještě prokládány běžnou 2D přepínáním kamer z různých částí domu. Dává to sice smysl, ale pocit při sledování filmu je... jak bych to jen nazval, nepohodlný? Navíc, všechny 3D záběry jsou prokládané, čili mají v obraze nepříjemné pruhy. Jediným kladem na 3D je tak zobrazení kouřového monstra, či jeho kousků poletujících ve vzduchu, kde 3D efekt na plátně působí velmi zajímavě. Doporučit, nebo ne? PA nikdy nebylo o příběhu, tedy po této stránce zřejmě nebude nikdo zklamán, už horší je to po stránce, chcete-li se bát; i když, na mé projekci se první půlhodinu ozývaly dívčí výkřiky, takže je docela možné, že první půlka - než se lekačky začnou až příliš opakovat - docela hrůzu nahánějící za jistých okolností být může. Paranormal Activity je (asi) naposledy v kinech! Myslím, že horrorový fanda si tuhletu příležitost ujít nenechá, přece jen PA již několikátý rok vyplňuje mezeru po Saw, které se tradičně objevovalo v kinech v období Halloweenu a je jen otázkou, co ho vystřídá. Pokud váháte a nechcete zbytečně vyhazovat peníze, raději si pusťte znovu třetí, dle mého názoru nejlepší, díl. ()

Reklama

uiu 

všechny recenze uživatele

Netuším, co se stalo s frančízou Paranormal Activity, protože první díl byl o tom, že bubák straší a nejste v bezpečí u sebe doma v noci. Jednička byla něco nového, jednička byla super, jednička mě nadchla a zaujala. Jenže pak si někdo řekl, že se z toho koně vymlátí víc a scénáře se ujali nějací fištróni, co z toho udělali směs čarodějnictví a únosy dětí. Navíc trailer nabízel, že rodina bude přímo komunikovat s holkama přes televizi a nakonec je film o něčem úplně jiném, takže dobrá podpásovka (ovšem trailer na trojku byl taky úplně jiný než samotný film). A vůbec dalo se to na to dívat, kameru většinou nedrží epileptik s roztroušenou sklerózou, takže se na to i dobře dívá, lekačky se tam najdou, ale prostě to už není Paranormal Activity, ale parazitování na jméně. ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Já jako celkem fanoušek série PA jsem zklamanej. Od toho názvu jsem si představoval kdovíjaký dimenze, ale tam jsme se s ničím takovým vůbec nesetkali, kromě temnýho černýho stínu. Nápad ušel, jakože jenom stará kamera může vidět tyhle activity, ale podle mě to byl snad nejslabší díl. Čím víc oni vědí, že na tom vydělaj, tím víc se asi snažej ušetřit. Tam nebylo nic drahýho, i ty závěrečný titulky byly obyčejný a bez hudby. Ta husí kůže a mráz po zádech absolutně vymizel. Jestli se dá něco opravdu vyzdvihnout, tak ženský obsazení, v tomhle opravdu byl znát pokrok. ()

TheDon 

všechny recenze uživatele

Taková normální rodinka se nastěhuje do úplně novýho baráku, jen jim nikdo neřek´ , že už tam bydlí ektoplazmicky černej Toby, kterýho jedinou zábavou, bude hejbat lustem a každovečerní pokec s malou Leilou . Leilu navede k tomu, aby pastelkama namalovala na zeď Sezame otevři se, což se rodičům úplně nelíbí, bo ten primalex taky něco stojí. Atmoška se tomu upřít nedá, lekánečky jsou sice trochu průhledný, ale občas i plně funkční a musím říct škoda, že víc prostoru nedostala Olivka Dudlíková. Koukatelnej průměr, kterej bych klidně napálil na čtyři, kdyby ten konec nebyl tak zprasenej. Zelenej Toby mě fakt nepřesvědčil. 55% P.s.: Přemýšlím, jeslti soudruh ze CinemArt ten film viděl, nebo jen přeložil obsah. Bééé je správně. Jinak by takovou kravinu nemohl postnout. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (13)

  • Snímek byl natočen za 45 dní. (SidneyP)
  • Kamera, kterou Ryan (Chris J. Murray) s Mikem (Dan Gill) najdou, má podle filmu záznam na videokazety. Ve skutečnosti jde o přenosnou televizní kameru Ikegami ITC 730, určenou pro přímý přenos bez možnosti záznamu na videokazety. (Valenta28)

Související novinky

Kdo napíše G. I. Joe 3?

Kdo napíše G. I. Joe 3?

05.07.2014

Studio Paramount připravuje na rok 2016 spoustu pokračování. Zatím se chystá premiéra pro Jeníčka a Mařenku 2, Star Trek 3, Policajta z Beverly Hills 4, Paranormal Activity 5, Transformers 5 a… (více)

Reklama

Reklama