Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (669)

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Takové odfláknuté to bylo. Jako kdyby se u Armády mrtvých nikdo moc nesnažil. Postavy jsou tak nezajímavé, že mi bylo jedno, v jakém pořadí budou umírat, herci plus mínus bez charismatu, nebo nemají co hrát a první opravdu zajímavá a zábavná akce přijde až někdy na začátku poslední čtvrtiny. Jakmile se to začne pořádně střílet a řezat, je to celkem zábava Snyder drží sám sebe na uzdě, takže těch zpomalovaček není zdaleka tolik, aby se to okoukalo, jenže v jeho filmu je asi tak hodina naprosto zbytečného balastu, který nudí a kde se člověk může maximálně bavit tím, jak to celé vůbec nedává smysl.    Jistě, u béčkového akčního nářezu by to vlastně nemělo vadit, jenomže Armáda mrtvých je sice béčková, ale nářezová fakt ne. Nějaká kulervoucí brutalita tu neexistuje, mezi horory spadá jen proto, že tu jsou zombíci a Snyderovy hrátky s kamerou, které vedou k mnohdy až hnusnému vizuálu plného rozostřených záběrů (což byl prý umělecký záměr), jsou spíš otravné než efektní. Nevím. Hodinu po závěrečných titulcích si z toho nevybavím prakticky nic. Jen to, že jsem čekal mnohem víc než další rutinní netflixovku a to jsem ta očekávání fakt neměl extra vysoko. Nenápaditá a nudná ztráta času. ()

petero 

všechny recenze uživatele

Teda od Snydera som čakal o dosť viac hlavne po jeho vynikajúcej prvotine Dawn of the Dead ale to som si neuvedomil že tam bol scenáristom tiež prekvapivo James Gunn (nový The Suicide Squad) a vytvorili jeden z najlepších moderných zombie hororov ak nie najlepší (World War Z, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Rec, Rec 2). Aj v samotnej sérii ... of the Dead ho radím k tým nižším priečkam.  Slabý scenár s frajerskými postavami a nezáživnou réžiou bez zapamätania hodnej scény. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Kravaťáci z Netflixu si opět mnou ruce, ale my znovu dostali utahané cosi. Nepohlídali si jiné tvůrce, došlo i na Zacka Snydera, který zase chtěl až moc, ale nezvládl ani to základní. Osobitý, řemeslně velmi schopný, zvyklý na mravenčí práci. Jenže často uplácané na řídkém ději. Přitom znovu docela solidně vtáhne. Platilo to u Úsvitu mrtvých, platilo i třeba u Sucker Punch. První čtvrthodinky v jejich případě měl stylové. I tady je to slušný rozjezd, ovšem co přijde potom, je minimálně rozpačité. Leccos postrádá jakoukoliv vnitřní logiku a nikdo si neláme hlavu s tím, vysvětlit, proč a jak. Každopádně v zombie nákazou postihnutém Las Vegas je v jednom kasinu sejf plný prachů, po kterých nikdo nebude pátrat. Do útrob objektu se má dostat elitní zabiják (nyní kuchtík) s bandou nezajímavých přihrávačů, kteří mají vypadat cool a cedit (otravné) hlášky. A nedej bože, když se mají v kritických momentech chovat nějak smysluplně. Odpravování zombíků je alespoň trochu zábavné až v druhé polovině (třeba přestřelka mezi hracími automaty a pokerovými stoly), ale jinak je to prolezlé průměrem, patosem, předvídatelností a zbytečnými scénami. Letos je to zatím bohužel zklamání za zklamáním. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co se stalo s tím Zackem Snyderem, který tenkrát začínal na Watchmenech a Úsvitu mrtvých? Podle mě se opil slávou, protože natočit kombinaci zombie masakru a gangasterky po vzoru Dannyho parťáků už je dost velkej úlet na to, aby se toho chopil nějaký režisér v Hollywodu. Navíc, když bych si měl režiséra vybrat, Zack by byl jasná volba. Jenže brutálně přepálená stopáž, herecký průměr, kde i Dave Bautista mohl být o dost lepší, ponurost, unylost scénáře, který nic nového nenabízí a bezbřehá akce jen podkresluje to, jak tenhle film byla děsná otrava sledovat. Nemůžu si pomoct, ale když vidím něco podobného se zombíky, tak si vzpomenu na Soumrak mrtvých a mám hned muster, kterého se řídit. Zde chyběl kvalitní střih, dobrý soundtrack (závěr to nezachránil, byť byl efektivní) a hlavně herci, se kterými by Vám bylo hezky. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tvl to si ten Snyder dělá prdel ne? Fakt by mě zajímalo co na tomhle piloval, aby z toho pak vylezla směs vykrádačky Aliens a jeho pohříchu jedinýho opravdu dobrýho filmu?! Další dobrej důvod proč si nikdy nepustit jeho Ligu spravedlnosti podle něj, protože už u tohohle veledíla jsem se trápil dost.15% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V některých záběrech je zombie tygr skutečný tygr s make-upem. Při natáčení byl na place vždy k dispozici jeho trenér. V případě počítačem generovaného tygra se tvůrci nechali inspirovat jedním z tygrů Carole Baskin, který se objevil v seriálu Netflixu Pán tygrů (od r. 2020). (HellFire)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama