Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (670)

Lima 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co se stalo se Zackem Snyderem, že člověk, který má ve filmografii geniální ´Watchmen´, nebo velmi dobrý ´Man of Steel´ a vlastně nikdy doposud tvůrčím způsobem nevyhořel, natočí takovéhle hovno. Patetické, k posrání nudné a vizuálně odpudivé (ne, šťavnaté úvodní titulky a těch pár lasvegaských greenscreenů to nevytrhne). Má to jedinou slušnou akční scénu – přestřelku v kasínu – která přijde až půlhodinu před koncem a jeden jediný zaznamenáníhodný nápad, což je zombie tygr. A v čele nezajímavého hereckého ansámblu Dave Bautistu, jehož herecké limity končí někde u schopností Hamáčka, když vypráví o svém zastíracím manévru. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Takové odfláknuté to bylo. Jako kdyby se u Armády mrtvých nikdo moc nesnažil. Postavy jsou tak nezajímavé, že mi bylo jedno, v jakém pořadí budou umírat, herci plus mínus bez charismatu, nebo nemají co hrát a první opravdu zajímavá a zábavná akce přijde až někdy na začátku poslední čtvrtiny. Jakmile se to začne pořádně střílet a řezat, je to celkem zábava Snyder drží sám sebe na uzdě, takže těch zpomalovaček není zdaleka tolik, aby se to okoukalo, jenže v jeho filmu je asi tak hodina naprosto zbytečného balastu, který nudí a kde se člověk může maximálně bavit tím, jak to celé vůbec nedává smysl.    Jistě, u béčkového akčního nářezu by to vlastně nemělo vadit, jenomže Armáda mrtvých je sice béčková, ale nářezová fakt ne. Nějaká kulervoucí brutalita tu neexistuje, mezi horory spadá jen proto, že tu jsou zombíci a Snyderovy hrátky s kamerou, které vedou k mnohdy až hnusnému vizuálu plného rozostřených záběrů (což byl prý umělecký záměr), jsou spíš otravné než efektní. Nevím. Hodinu po závěrečných titulcích si z toho nevybavím prakticky nic. Jen to, že jsem čekal mnohem víc než další rutinní netflixovku a to jsem ta očekávání fakt neměl extra vysoko. Nenápaditá a nudná ztráta času. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Čo sa ešte dá urobiť z tofu? Neviem...“ Úsvit mŕtvych od Snydera zbožňujem, takže na Armádu mŕtvych som sa tešil. Bohužiaľ, nadšenie sa nekoná. Nie je to zlé a nakoniec je to menšia divočina, než som sa obával vinou obskúrnych trailerov. Nie je to ani hororová komédia, čoho som sa pravdupovediac tiež dosť obával. Je to „normálny“, vážny a temný zombies triler, ktorému však nohy podkopáva nový druh zombies (pripomínajú príšerky zo Som legenda a Marshallovho Súdneho dňa, inými slovami – ani nemali byť hororovými) a mizerné správanie údajných profesionálov (ktorí nepočúvajú rozkazy, nevedia, kde sa nachádzajú ich parťáci a nedokážu im v prípade nebezpečenstva pomôcť, hoci sú od nich vzdialení len pár metrov a sú perfektne vyzbrojení). ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Útek z NY/LA meets Aliens meets zombies. A bavilo ma to aj napriek nedovarenosti. Veľmi ambiciózny projekt, ktorý chcel byť definitívnou (a definujúcou) blockbusterovou zombie jazdou. Do cieľa ale smeruje nie ža tak zábavne ako by sa patrilo. Stále však ide o nadpriemernú záležitosť, ktorá ale nesadne každému. Ak máte to šťastie ako ja a Snyderov štýl vám vyhovuje, tak si to užijete. Pokiaľ nie, ani to radšej nepozerajte. 7/10 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Teda od Snydera som čakal o dosť viac hlavne po jeho vynikajúcej prvotine Dawn of the Dead ale to som si neuvedomil že tam bol scenáristom tiež prekvapivo James Gunn (nový The Suicide Squad) a vytvorili jeden z najlepších moderných zombie hororov ak nie najlepší (World War Z, 28 Days Later, 28 Weeks Later, Rec, Rec 2). Aj v samotnej sérii ... of the Dead ho radím k tým nižším priečkam.  Slabý scenár s frajerskými postavami a nezáživnou réžiou bez zapamätania hodnej scény. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • V některých záběrech je zombie tygr skutečný tygr s make-upem. Při natáčení byl na place vždy k dispozici jeho trenér. V případě počítačem generovaného tygra se tvůrci nechali inspirovat jedním z tygrů Carole Baskin, který se objevil v seriálu Netflixu Pán tygrů (od r. 2020). (HellFire)
  • Když se na začátku filmu dva vojáci dohadujou, co to vlastně převáží, tak jeden zmíní jméno Amelia Earhart. Amelia byla americká letkyně, která v roce 1928 přeletěla jako první žena Atlantský oceán a která v roce 1937 záhadně zmizela nad Tichým oceánem. (Duoscop)
  • Zack Snyder napsal první verzi scénáře k filmu již v roce 2009, nakonec však od natáčení filmu ustoupil kvůli jiným projektům. Kolem režie filmu se krátce motal také James Gunn. (NiWi)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama