Reklama

Reklama

VOD (1)

Las Vegas zaplaví nemrtví a parta žoldáků vsadí všechno na jednu kartu, když se odhodlá k největší loupeži v dějinách uprostřed karanténní zóny. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (671)

verbal 

všechny recenze uživatele

Vskutku tragická patička škaredých až nesympatických neherců, proti nimž všichni zúčastnění zombiči usilovali o Osrala a filmové sekssymboly, v sice spektakulárně udělané, ovšem mrtvolně nenápadité hybridní vykrádačce Útěku z Ňujorku & Zombí a Kellyho hrdinů & Zombí. Scénáristicky podprůměrný až přitroublý hnijící steril, vatěný až za hrob kafilérním patosem a dekompozitními rodinnými hovnotami, který ty zhruba tři kulantní scénické nápady a eRko rozhodně nereanimují do plnotučně nemrtvé taškařice. Rozkládajícím se brzlíčkem na tomhle dortu exhumované bezradnosti je navíc Davčova dceruška, natolik prkenná, odporná, a ještě k tomu piča, že jsem si od začátku myslel, že musí být natuty taky zombí, u které dost ušetřili na mejkapu, a jen čekal, kdy někoho konečně pohryže. Když to srovnám s botulínově šťavnatým a makabrózně výživným Úsvitem mrtvých, je tohle jednoznačný Soumrak, další přiblblá sériová výživa povrchního kokotporátního prasátka a evidentní Zekova mozková zmrd. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Spása, či zatracení? Zachariáš v posledních letech rozděluje filmovou obec, ale jeho návrat do známých vod ji mohl zase jednou spojit. O kvalitách debutového Úsvitu mrtvých se napříč Snyderovou kinematografií pochybuje snad nejméně, dává tedy smysl na tento úspěch v těchto rozbouřených dobách navázat. Jenže! Příběh je nejen banální (což by nevadilo), ale i plný nelogičností (což už vadí) a Snyder snad záměrně nenaplňuje očekávání, jež sám vytváří. Úmorné dialogy zbytečně přerušují docela příjemně plynoucí a sympaticky brutální akci, jež se však bohužel zase jednou tváří jako něco víc, než ve skutečnosti je. Kvůli ne zcela pochopitelnému Snyderovu rozhodnutí je navíc velká část filmu natočena neostře a roztřeseně – podobně jako Knightmare scéna ve finální (ehm) verzi Ligy spravedlnosti. Snová estetika se do určitých pasáží hodí, zde ovšem působí jako další ze Snyderových rádoby uměleckých voleb, které si nikdo nesmí dovolit odmítnout, jinak bude nařčen z nepochopení jeho vize. Přestože nabubřelost z téhle jednohubky nečouhá tak silně jako z nedávné ZSJL, najmutí příčetného kameramana a pokrácení tak o hodinu by filmu jen prospělo. Přesto musím přiznat, že jsem trpěl méně, než jsem čekal, a jako oddychová žánrovka je Armáda mrtvých zcela snesitelná. Ale nic víc. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Táta se má poslouchat! Zvracené akční béčko z osmdesátek, které ale přes svou délku příjemně uteče. Tak jako většina Netflixáren zůstává někde na půl cesty mezi kinem a televizí. Snyder vyhodil do vzduchu logiku (atomovkou) a v závěru už se ani nesnaží něco vysvětlovat. Možná to i jednoduše odflákl. Prostě prezentuje to co mu přijde cool a vy buď berte nebo nechte být. Zombie tygr, procházení pastmi, totálně přepálený závěr ve vrtulníku. Disco. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Musím na sebe prásknout, že se na každý Snyderův film těším. Už jsem sice zombie tématikou malinko přesycen a nedávno jsem viděl Snyderovu prvotinu Dawn of the Dead, což je rozhodně lepší film, i tak jsem si netflixáckou největší květnovou premiéru celkem užil. Hezky se na to koukalo, výprava a triky jsou úplně v pohodě, Bautista je sympaťák jako vždy a příběh je jedna velká vykrádačka Peninsuly s nespočtem nejrůznějších nejen zombie klišé. Ano, je to taková hoodně krvavá a místy nechutná spotřebka pro masy, zde klasicky podhodnocená, ale své kvality rozhodně má a já se těším na Snyderův další projekt, který doufejme nebude sequel tohoto. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

“The Cranberries” v závere nesmierne potešilo, “Viva Las Vegas” v úvode zas pôsobilo geograficky trefne, no z pohľadu nastolenia počiatočných emócií absolútne mimo. Človek tak premýšľa nad jediným, čím vlastne “Armáda mŕtvych” chcela byť. Je to snaha o lepšiu post-apo repliku “R.E. 3”? Alebo inteligentnejšiu variantu “W.W.Z.” respektíve Willa, ktorý sa stal Legendou? Alebo snáď vďaka občasným humorným vsuvkám “Landom plného Zombie”? Sám netuším, no čo viem určite je fakt, že ani na jeden zo spomínaných snímkov sa tento nechytá. Príbehovo mi to prišlo úplne bez nápadu, priehľadné, žiadny twist, pričom niečo z mála čo stojí za pozornosť, sú akurát tak gore a masky. Tu skutočne málo čo prekvapí, i keď musím uznať, že tie dve hodinky aj dačo utiekli ako voda, nakoľko divák sa vďaka nastolenému tempu príliš nemá kedy nudiť. U mňa medzi 3-štyri, v rámci žánru ide predsa len o pohodovú záležitosť, ktorá vyslovene nesklame, tak načo len karhať. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (25)

  • Film byl v době svého vydání díky rozpočtu 90 milionů amerických dolarů druhým nejdražším natočeným zombie filmem. Prvenství drží film Světová válka Z (2013) s rozpočtem 160 milionů dolarů, který měl mít původně stejný rozpočet jako Armáda mrtvých, dotáčky však rozpočet navýšily o dalších 70 milionů. (NiWi)

Související novinky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

Armáda mrtvých se oficiálně dočká dvojky

23.07.2021

A je to oficiální. Netflix potvrdil, že nedávný akční zombie thriller Armáda mrtvých od režiséra Zacka Snydera dostane pokračování. Snímek měl již před premiérou potvrzené dva prequely, hraný Army of… (více)

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

Snyder chystá Sedm statečných ve vesmíru

06.07.2021

Tak se zdá, že si Zack Snyder (Muž z oceli, 300) přece jen splní další svůj sen. Tedy alespoň částečně. Známý režisér totiž předělal svůj starý koncept na Sedm statečných ve Star Wars univerzu, který… (více)

John Wick hlásí další posilu

John Wick hlásí další posilu

18.06.2021

Čtvrtý John Wick se začne točit už tohle léto na lokacích ve Francii, Německu a Japonsku. A právě z poslední zmíněné země teď dorazila čerstvá posila, obsazení totiž doplní také herec Hirojuki Sanada… (více)

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

Anime seriál Zacka Snydera nabírá obsazení

13.06.2021

Režisér Zack Snyder má za sebou čerstvě zombie akční thriller Armáda mrtvých pro Netflix, se na streamovací službě alespoň coby v počtu zhlédnutí zaznamenal obří úspěch. Tím ovšem jeho spolupráce s… (více)

Reklama

Reklama