Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

První Zombieland se mi nelíbil a to ani trochu, od odpad to celou dobu drží Woody Harrelson a Bill Murray, zbytek hereckého obsazení mi byl buď protivný, nesympatický a nebo totálně buřt. A přesto sem šel do kina na dvojku a světe div se, je to paráda, je to o tolik lepší než předchozí film v tolika směrech a v mnoha ohledech. A je to hlavně tím, že Ruben Fleischerod prvního Zombielandu natočil další filmy a scénáristi Rhett Reese a Paul Wernick, taky napsali scénář k vícero filmů, takže v tomhle ohledu je posun výrazně vidět. Vtipy sou vtipnější, s charaktery se lépe ztotožňuje a celý svět najednou víc ožívá a film nepůsobí tak ospale, neb se v něm něco furt děje. Nový charaktery a také nová hrozba, pomáhají nakopnout tuhle road tripovou cestu, na jejímž konci čeká na každého něco a pro mně osobně na konci, byl úsměv od ucha k uchu. Čistá pěti hvězda, může někomu připadat zvláštní, když předchozí film balancuje mezi jednou a druhou hvězdou, ale král si vždycky zaslouží to nejlepší a tohle je rozhodně král. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Tohle je vskutku trefně pojmenováno. Těžko bych dokázal lépe definovat pokračování původního vtipného zombie dobrodružství než rána jistoty. Nezažijeme žádný posun, nedozvíme se nic nového, nemáme nové hlavní postavy (ani ansámbl), ale víte co? Mně to ani trochu nevadí! Scénář si vzal skvělé postavy pěkně pod mikroskop a pokračoval v dalším dolováním zlata, vytahujíc další a další (až nekonečné množství) povedené momenty založené na jejich charakteristikách (vyjma na vedlejší kolej odstrčené Little Rock). Pokud Vám nestačí si užívat volnost Harrelsona (rozvášnění v tělocvičně), tak k němu doplňtě zprofanovaně typickou moderní bloncku na jedničku zmáknutou Zoey Deutch, a i když se nerad chichotám v kině, bránice toto smrtelné duo často neustála. Pokračování Zombielandu si umně vybírá ty nejlepší přísady předchůdce, ale zároveň důsledně si dává majzla, aby to nikde nepřepálili nebo nepřetáhli do trapných situací. Nežral jsem úplně onu vtíravou romantickou linku a chyběli mi jeden či dvě balení Twinkies, ale krom toho víc než povedená záležitost. Upřímně mě to hodně bavilo. ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Druhý Zombieland ide od začiatku na rovnakej vlne ako jednotka a aj keď nerád u filmov píšem, že ak sa vám prvý diel páčil, bude sa vám páčiť aj dvojka, tu to platí viac menej tak. Podobne ako posledne je Zombieland 2 skôr akčná komédia než skutočný horor, tentoraz však vyložene hororové prvky takmer chýbajú a ak sa nemýlim, vo filme dôjde na jednu jedinú ľakačku a to ešte úplne na začiatku. Druhý Zombieland má síce slabšie finále ako prvý diel, na druhú stranu sa tu dočkáme nielen hŕby nápaditých a veselých killov, ale aj jednej veľmi dobrej a veľmi dlhej bitky natočenej na jeden záber. Jednotka je ale vždy jednotka a chcelo by to nabudúce viac zabrať v hororovej stránke. ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Film zaujal už po objevení Columbia Pictures. Důležité, že si nic extra nehraje a chce pobavit. Nutno říct, že mu to daří. Deset let je hodně, ale i tak jsou Columbus, Tallahassee, Wichita a Little Rock v dobré kondici. Navíc k nim přibudou nové postavy Albuquerque, Flagstaff, Nevada (Reno), ale hlavně Madison (člověk si říká, jak mohla přežít tak dlouho se svoji "chytrostí a musí začít věřit teorii od Tallahassee). Pak je tu pacifista Berkley a komunita Babylon (možno číst Bejbylun). Pěkná ČSFD projekce u které jsem se dost zasmál. A film má po titulkové scénky. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Před deseti lety byl Zombieland hodně originální a svižnou komediální jízdou a vydělal mraky peněz, takže pokračování jsem čekal doslova do roka a do dne. Těžko říct proč se nestalo a museli jsme čekat tak dlouho, ale jestli to stálo za to... no nevím. Vlastně ani moc ne. Na tak velký odstup od jedničky bych čekal že budou mít autoři mnohem zajímavější nápady a dokáží tomu dát i nějaký děj. Celé to působí docela vyčpěle, půlka gagů kopíruje či variuje jedničku, a ani tak odvázaný ten svět už není, že nejzábavnější je nová postava blonďaté blbky, jejíž humor stojí spíš na trapnosti. Přitom příběh s nějakým vývojem tu není už skoro vůbec a na nějaký náznak emotivních scén, jaké byly v jedničce, se tu dá zapomenout úplně. Je to jako epizoda Z Nation - ale spíš jen jako jedna z těch slabších z něj, výplňových. Na druhou stranu, Z Nation už skončilo, takže vlastně... dostat jednu epizodu navíc je i docela fajn? 6/10 ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Na závěr filmu jsou scény mezi titulky a pak ještě na úplném konci titulků. (Puxina)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama