Reklama

Reklama

Svět po zániku

  • USA The Day
Trailer

Deset let po apokalypse se světem toulá pětice přeživších lidí, kteří se snaží najít bezpečné místo, kde by mohli začít nový život. Konečně by tak mohli přestat utíkat před kanibalskými kmeny, které jsou jim na stopě... (TV Prima)

Videa (8)

Trailer

Recenze (122)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Hodně špatnej den čeká pětici vyvolených v postapokalyptickym světě. Když narazí na opuštěnou barabiznu, celkem pozdě zjistí, že se ocitli v prdeli. Pardon, chci říct v pasti. K místu se navíc začnou stahovat podivná individua, která by ráda něco snědla... cokoliv. The Day mile překvapil. I přes ten jednoduchý příběh nemá kupodivu moc hluchých míst, obsazení je na nízkorozpočtové béčko hodně slušný, a skrz všechny ty šedé filtry celý působí dost chladným, až černobílým dojmem. Divácky nejvíc vděčná je závěrečná třetina, kde dojde na lámání chleba: hrdinové v domě odolávají útokům těch hladových zmrdů a celé to finišuje nekorektním soubojem, v němž si to na férovku vyřídí obě strany. I když násilí je tu poměrně dost digitální, tentokrát nevadí. Je ho dost a má patřičnou šťávu. Tohle teda jooo, bavil jsem se. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pätica ľudí putuje naprieč spustošenou krajinou. Nakoľko je jeden z nich chorý a vonku sa schyľuje k búrke, rozhodnú sa prečkať v jednom z opustených domov. Neubehne dlhá doba kým si všetci uvedomia, že toto miesto, nebolo najlepšou voľbou na úkryt. Post-apokalyptické scifi s prvkami hororu, ktoré je obohatené o niekoľko gore scén. Páčila sa mi myšlienka prežitia, ktorá rozdelila ľudí na dva tábory (toto mi prišlo celkom reálne). Veškeré pudy idú totiž v prípade záchrany života stranou. Sme zver a myslím, že podaktorí by sa takto (či už nútene, alebo vedome) určite správali. Bohužiaľ, snímok sa tak či onak, stupídnemu správaniu postáv nevyhol (uprostred boja, šak sa hádajme medzi sebou). Napriek tomu, že "The Day" nie je špatným hororom, serie ma, že sa takmer všetky scény odohrávali v tme. Chvála za záverečnú 10 minútovku. S Ashley Bell som mal dočinenia v dvoch prípadoch, ale myslím, že táto úloha jej sedela rozhodne najlepšie - 55%. ()

Reklama

Ampi 

všechny recenze uživatele

Svět po zániku (The Day) jako by byl volným pokračovaní Cesty od Johna Hillcoata a Cormaca McCarthyho. Není vysvětleno, jestli za koncem byla jaderná válka, dopad vesmírného tělesa (doplň meteorit či kometa), nějaká pandemie či masivní sopečná činnost. Co je důležité, že člověk člověku je vlkem, popřípadě svačinou aneb kdo není vlkem je ovcí, která sice dokáže trknout nebo kopnout, ale občas jí to není co platné. Z některých vlků se mohou stát psi, ale i ti mohou být hladoví a pěkně kousat. Film si zajímavě hraje se světlem a barvami. ()

Rebbit 

všechny recenze uživatele

Z první části filmu jsem byl velice nadšený, druhá část mi tento film akorát znechutila. Také jsem čekal, že se dozvím co se vlastně se světem stalo a to jsem se taky nedozvědel. Na tento film jsem se díval spíše kvůli celkem oblíbenému hereckému obsazení. Když to tedy shrnu, nevím jistě, ale myslím že na tento film se už nepodívám... ()

Redi 

všechny recenze uživatele

Mohl z toho být slušný 30 minutový 'kraťas'. Ale takto ne... už i jen jedna scéna z The Road, která měla podobný námět jako celý tento film a měla jen několik pár minut, byla akčně a celkově zábavnější, s lepší atmosférou než tohle střílení do nesmyslně nabíhajících kanibalů do baráku. Ale mělo to koule (jo s brutalitou se docela nešetřilo, i když už jsem na ty digitální zářezy, krev apod. dost háklivý), uvěřitelnou výpravu a výbornou až bizarně úsměvnou závěrečnou scénku. Jestli někomu stačí tak málo... ()

Galerie (20)

Zajímavosti (13)

  • Déšť v úvodních záběrech je skutečný. (Conspi)
  • Film je celý natočen chronologicky, tzn. v pořadí uspořádaný podle času. (Conspi)
  • Raná pracovní verze filmového scénáře byla autory zhotovena během dvou dní. (Conspi)

Reklama

Reklama