Reklama

Reklama

Grave Encounters

všechny plakáty
Trailer 1

Grave Encounters je název skupiny lovců duchů, kteří točí TV reality show o různých nevysvětlitelných jevech. Před natáčením v Collingwoodské psychiatrické léčebně jsou místními upozorňováni na podivné zvuky vycházející v noci z budovy. Během dne jim správce ukáže a popíše zvláštnosti, kterých si všiml během doby, kdy byla léčebna uzavřena. Příběh začíná tím, že se lovci duchů rozhodnou tuto záhadu vyřešit vlastními silami. Padne noc. Zpočátku se jim nemocniční bludiště nejeví ve tmě strašidelné, ale pak se začnou ozývat divné zvuky, budova začne ožívat a odkrývat návštěvníkům svá tajemství skrytá v minulosti. Film je natočen ve stylu hororu „Záhada Blair Witch" (Ravi)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (396)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Oh shit! :) Když nebudu psát o neoriginalitě, nelogičnosti, chvílemi nudných dialozích a možná o deset patnáct minut delší stopáži, než by bylo záhodno, možná už mi toho moc nezbude, ale i to málo mě dokázalo setsakramentsky vyděsit! Vidět toto před legendární záhadou Blair Witch (ze které GE očividně velmi čerpá) a dalšími povedenějšími found footage (a že jich moc není), asi bych se z Grave Encounters podělal ještě víc :) Kupodivu natáčení handy-camerou mi tady přišlo prostě o mnoho víc přirozené, než je tomu v jiných žánrově obdobných hororech zvykem. Herci veskrze sympatičtí a typologicky dobře vybraní. A -ono zlo-? No jak psal Bloody13, kdyby toho tvůrci více skryli než ukázali, bylo by to asi ještě děsivější, ale i tak je musím pochválit a to hlavně za minimálně dvě velmi vypečené scény. Co musím obzvlášť vyzdvihnout, tak to je stísněné a velmi depresivní prostředí budovy, co kdysi sloužila jako blázinec. Hudba, resp. zvuky taky na jedničku. Éra FF už má to nejlepší pravděpodobně za sebou, ale pokud se sem tam vynoří takovéto milé překvapení, nejsem vůbec proti- naopak. Zasloužené 4*. Projekci GE doporučuji samozřejmě pouze za tmy a nejlépe o samotě :) ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jako horor to není zpracované nejhůř. Má to atmosféru a dokáže to diváka pěkně vyděsit (za správných podmínek). Po stránce děje je to však takové prvoplánové a po vtipném začátku parodizujícím všemožné duchářské reality show je to jen sbírka lekaček a vřeštění z první osoby, která v poslední třetině začíná docela výrazně nudit. ()

Reklama

Carol Pifková 

všechny recenze uživatele

Tak ako vždy som sa bála ale zas až tak desivé to nebolo keď som si to tak spätne zhrnula. Ako koniec bol super ten sa mi naozaj páčil (chudák potkan) ale tie pretiahnuté tváre tých ani neviem čo to vlastne bolo sa mi teda jednoznačne nepáčili. Bolo to také divné nestrašidelné a skôr smiešne ako hrôzu naháňajúce. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Při sledování úvodních minut jsem měl dojem že se budu účastnit dalšího Paranormal Activity. Jaké zděšení a to doslovné nastalo, když jsem zjistil že jsem pěkně v loji a že mě čeká docela nepříjmný mráz po zádech a nervózní rozhlížení se po pokoji. Některé lekačky jsou luxusní, několikanásobný konec je z kategorie slabších. Takže kdo má rád strašení ať si rozhodně nenechá ujít. PS: Herci jsou docela dost nesympatičtí. ()

JASON_X odpad!

všechny recenze uživatele

Marja panno může tohle ještě vůbec někdo myslet vážně a necítit se při tom trapně? Aby diváka hned na úvod jakási šilhavá mluvící hlava vehementně ujišťovala, že to co nyní uvidí se skutečně stalo a že budou použity nesestříhané a opravdové záběry a... uááách (zívnutí), nudaaa... Jo, další FF, jak jinak. A oni se přitom ti ducholapci a ducholapka tolik tolik snažili, aby ten jejich filmový exkrement byl kúl a sexy a jánevímcoještě... A za kamerou opět degen, kterému řekli: "A musíš s tím křápem hlavně furt zoomovat a vrtět sem a tam, nestuj na jednom místě ale poskakuj a hejbej se a tak..." a degen tupě přikývne a dělá co se mu poručí... Jo a je to fakt děsivě strašidelný (pro autisty - to byla ironie). Pokud chcete naprosto promrhat ráno/večer/noc a hoďku třicet čumět na nějaký skákající obraz a hýbání se čehosi a na zmatené plkání a pobíhání a křičení atd., tak máte jedinečnou příležitost. Můj vzkaz tvůrcům: Mor a rány egyptský na vás, vy nudná nenápaditá amatérská hovada! ()

Galerie (41)

Zajímavosti (9)

  • Matt White (Juan Riedinger) ve filmu uvádí, že nahrává celkem 10 statických kamer. Záběry se však objevují pouze ze 7. (jailon1)
  • Nemocnica vo filme sa taktiež objavila v 5. epizóde 1. série seriálu Supernatural (od r. 2005). (BoredKid)
  • Podobně jako u filmu Cloverfield (2008) se jediný soundtrack tohoto filmu přehrává během závěrečných titulků. (LUKICKK)

Reklama

Reklama