Reklama

Reklama

Bývalý agent CIA Frank Moses (Willis) dává znovu dohromady svůj svérázný tým elitních agentů, aby s jeho pomocí vypátral ztracenou přenosnou jadernou zbraň. Aby uspěl, bude muset odolat hordám zabijáků, teroristů a mocichtivých vládních úředníků, kteří se superzbraně snaží zmocnit. (Bontonfilm)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (788)

nash. 

všechny recenze uživatele

Po skvělé jedničce víceméně zklamání. Zdlouhavě nezáživná nuda s několika lahůdkovými akčními sekvencemi. Málo zábavná, otravná Willisovými vztahovými potížemi i trapnou Zetou, ale zase občas zábavně ujetá a okořeněná výbornými hereckými momenty. Těm kralují ty, které předvádí dokonalá Helen Mirren. Ta by si se svou Victorií zasloužila zabijáckou sólovku. Malkovich a Hopkins s ní sice občas drží krok, ale většinou v jejím stínu. Takže zkrátit, prostříhat, vyhodit celou Zetu (stejně je tam zbytečná), přisypat trochu tempa a humoru, a mohlo by to zase šlapat. Akční důchodci mají potenciál. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Dnes jsem znovu viděl RED i RED 2 a dvojka mou druhou návštěvu vyloženě neustála. Tvůrci (zřejmě pod dojmem kladného ohlasu na předchozí film) přidali další známá jména, stvořili příběh, který vcelku kašlal na logické souvislosti a vyrazili za novým výdělkem. U prvního dílu jsem se bavil, u druhého dost nudil. ()

Reklama

InJo 

všechny recenze uživatele

Nepatrně lepší než první díl. Herecké obsazení je naprosto špičkové a v podstatě všichni si své role užívají (ačkoliv Willis opět jede na autopilota). Jen bych prosil méně Mary-Louise Parker (její postava se většinu času chová jako 12-ti letá kráva) a jejích scén s Willisem (na to, jak je ten jejich vztah nezajímavý, je mu věnováno až příliš mnoho prostoru) a naopak více božího Byeong-heon Leea, na jehož každé další zjevení jsem se těšil jak retardovaná puberťačka na nové album Justina Biebera. Zápletka je sice tuctová (ale minimálně jedním zvratem překvapit dokáže) a z hlediska stylu se opět lavíruje mezi komedií a thrillerem, ale tentokrát to působí o něco lépe vybalancované, respektive to přepínání mezi vážnými a humornými scénami není tak křečovité. Akční scény jsou nečekaně dobré (a zpravidla skvěle přehledné!), proto zamrzí, že jich není víc a nejsou delší, protože tempo občas začne lehce uvadat a akce by ho dokázala znovu pozvednout. Bez případné trojky se určitě obejdu, ale pokud vznikne, šanci jí nejspíš dám. 60 - 70 % ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

O niečo slabšie ako prvý diel aj keď mi John Malkovich prišiel stráviteľnejší a aj jeho hlášky boli výživnejšie oproti prvému dielu. To ale bohužiaľ nemôžem povedať o celom filme. Herecky je to brilantne obsadené, takže nuda nehrozí. Hlášky sú fajn, akčné scény sú nápadité a ešte viac prepálenejšie a aj príbeh celkom ušiel. No oproti jednotke, je to len akčný film s pekný výbuchmi. 70% - 3* ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Průměrná akční zábava, která je snad až dokonale průměrná. Příběh o ničem, pár scén jsou vykrádačky, herecké osazenstvo je silné, ale místy každý z nich zabolí (snad jen krom Byeong-heona), nijak moc jsem se ani nenasmál. Jo, na druhou stranu jsem to úplně v pohodě dokoukal, takže nemám důvod hodnotit podprůměrně, ale zítra nebudu vědět, že jsem to viděl, natož o čem to bylo. To nevím už ani teď, 30 minut po skončení filmu. Po přečtení zdejších komentářů shledávám tento film velice zajímavý tím, že se každýmu líbí něco jinýho ve stylu "všechno je nahovno, všechno je skvělý" a "každej si tam najde něco, co ho pobaví, a taky něco, co ho nasere". Takže zvedám na červený. 70% ()

Galerie (59)

Zajímavosti (32)

  • Když je v čase 23:40 střelen muž u auta, tak vůz o několik vteřin později nemá žádné známky po poškození. (panMartin)
  • Během závěrečné honičky Han Cho Bai (Byung-hun Lee) řídí modrý Lotus Exige. V pozadí můžeme slyšet skladbu od Linkin Park Given Up (2008). (bagrneplave)
  • Čtyřmotový letoun, se kterým odvážejí Baileyho (Anthony Hopkins) z Moskvy, pravděpodobně simuluje typ C-130 Hercules, který běžně používá USAF. Ve skutečnosti to je ale jeho sovětský protějšek Antonov An-12 opatřený americkými registracemi. (Foxhound#1)

Související novinky

Bruce definitivně po záruce?

Bruce definitivně po záruce?

17.05.2013

Ale kdepak. I když už se frekvencí výskytu ve filmech různých kvalit snaží dohnat Nicolase Cage, daří se mu nesrovnatelně lépe. Jeho poslední tři filmy (Looper, dvojka G.I. Joe a pátá Past) byly… (více)

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

Třetí cesta Billa a Teda? Keanu je pro.

15.08.2012

Tak trochu zhulené sci-fi komedie Skvělé dobrodružství Billa a Teda a Neskutečná cesta Billa a Teda z přelomu 80. a 90. let můžete milovat nebo si u nich klepat na čelo, ale kultovní status jim… (více)

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

Padoušský casting: Thor 2, Red 2, Iron Man 3

29.05.2012

Hrdina je jen natolik dobrý, jak kvalitního zlosyna dokáže zdolat. Pokračování komiksových hitů dostala v tomto směru mimořádně vydatné posily. Penzionovaní agenti ze složky Red (vrátí se Bruce… (více)

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

Red 2 a Las Vegas: Palba a kalba s důchodci

12.05.2012

Valí se na nás dvě seniorské týmovky. Jedna akční, druhá komediální. Začněme s Red 2, jehož premiéra byla stanovena na 2. srpen 2013. Bruce Willis, John Malkovich, Helen Mirren a Mary-Louise Parker… (více)

Reklama

Reklama