Reklama

Reklama

Jurský svět

  • USA Jurassic World (více)
Trailer 3

Před dvaadvaceti lety tragicky skončil sen excentrického milionáře Johna Hammonda, který chtěl na odlehlém ostrově z dinosauří DNA vypěstovat Jurský park s živými exponáty. Od té doby se ale mnohé změnilo, park jede na plné obrátky, ročně jím projdou milióny nadšených návštěvníků, kteří s očima navrch hlavy sledují v akci desítky „vyhynulých" živočichů. Jenže vedení parku stále hledá nové způsoby, jak tuto jedinečnou atrakci ještě víc zatraktivnit. A v tu chvíli přijdou komplikace. Vědecké experimenty s novými druhy mohutně podporuje strohá manažerka parku Claire Dearing (Bryce Dallas Howard), která ve zvířatech vidí především čísla. Na rozdíl od ní v nich biolog Owen Grady (Chris Pratt ze Strážců galaxie) vidí hlavně nebezpečí, zvlášť ve tvorech, které nestvořila příroda, ale laboratoř. Události mu dají za pravdu, když se jeden z takových mazlíčků doslova urve ze řetězu a začne si vylepšovat jídelníček zaměstnanci parku a posléze také návštěvníky, mezi nimiž jsou také dva synovci Claire, kteří za tetou přijeli na prázdniny. Teď už nejde o vyšší tržby ani o udržení prestiže. Cílem všech začalo být holé přežití. (Cinemart)

(více)

Videa (32)

Trailer 3

Recenze (1 848)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, jak se celý Jurský svět odkazuje na starý dobrý Jurský park. Neskrývá v sobě onen odkaz a nepokouší se o další trapný remake. Naopak rozšiřuje celý dinosauří svět a to je vlastně docela dobře. A i když je hlavní příběhová linka o jednom přerostlém a zmutovaném dinosaurovi, což je vlastně docela nic moc motiv na celý film, tak se na to pořád docela hezky kouká. Tvůrci tu totiž parádně trefili filmové obsazení. Chris Pratt a Bryce Dallas Howard je přesně to, proč jsem si film tak nádherně užil. Chris Pratt hraje svého standardního frajera, kterej působí, jak kdyby zrovna vylezl z pralesa a uměl komunikovat s každým savcem na planetě a Bryce Dallas Howard je tu tak krásná, že o té její ofině se mi asi bude ještě pár měsíců zdát. ()

Cival 

všechny recenze uživatele

Velmi příjemné překvapení a horký adept do TOP 3 letošních letních blockbusterů. Ambice jsou tatam, protože se v podstatě nejprve aktualizuje první Jurský park, a pak se vykopne o level výš nevídanou dinosauří konfrontací. Ale funguje to. Zapomeňte na nějakou autorskou vizi a posuny v žánru, o to tady zjevně nikomu nešlo - ale tím spíš se můžete těšit na prvotřídní hollywoodské řemeslo, které je sice hodně teen, ale zároveň jde o poctivé klučičí dobrodružství, které s ověřenými proprietami umíchá výborný letní blockbuster. Žádné prostoje, žádná nuda, žádná slabá místa, naopak je Jurský svět výtečně vygradovanou popcornovkou, která rozhodně trumfuje dvojku i trojku jurského univerza. Fajné. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Vstupné ve výši lístku do kina vám otevře bránu do parku, v němž se budete opravdu bavit, pokud však přistoupíte na jeho pravidla a nebudete chodit mimo označená místa – tzn. rýpat se v nedomyšlenostech, okatých náhodách nebo typizovaných postavách. ///*Spoilery* Film se dvěma scénami roku: běh na jehlových podpatcích před T-rexem a závěrečná Ultimate Fight Night: T-rex & velociraptor vs. Indominus rex, kdy jen zamrzí, že si vítězná dvojka nedala pořádného druhohorního placáka. [Kino, 2D s titulky] ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Jurassic World rozhodně není špatný popcorn. Je to naprosto ideální popcorn, jelikož jakmile dojde k prvnímu průseru, tak se tu pořád něco děje. Problém je v tom, že je to až moc barevné, totálně na sílu "kids friendly", postrádá to napětí (o hlavní protagonisty nemáte ani na chvíli strach, jelikož prostě víte, že to přežijí .... prostě to víte) a (což je největší problém) všichni dinosauři v poměru k lidem vypadají, jako kdyby si odskočili z renderovaného intra hry z devadesátých let. Ano, ILM opět ukazuje svou donebevolající neschopnost udělat CGI triky tak, aby nevypadaly strašně moc CGI. Člověku se chce až brečet, že digitální dinosauři z prvního Jurského parku vypadají o dost více realističtěji, než ti z toho současného. Navíc, jak jsem již zmiňoval, zdejší JP je tak odporně barevný a umělý, až se z toho naprosto svírá žaludek. Jako šablonovitý rodinný popcorn to obstojí na jedničku s hvězdičkou, jako pokračování v sérii už bohužel ne. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Spoiler!!! Raptoři alá čmuchací psi, dinosaurus který zabíjí pro zábavu, romance kdy opět v nejdebilnější moment je čas na pusu a kdy mezi hlavní dvojicí absolutně nesrší nějaké vzájemné charisma no a největší debilovina, ženská která uteče v sukni a na podpatcích Tyranosauru Rexovi, božínku, ta je taky z laborky ne? A to nemluvím o závěrečné bitce :D Asi nejsem správný fanoušek, bavila jsem se, to ano, smála jsem se, abych nebrečela, že jsem ztratila dvě hodiny svého času :D ()

Galerie (113)

Zajímavosti (75)

  • Loď, kterou připlují Zach (Nick Robinson) a Gray (Ty Simpkins), je výletní katamarán Navatek I, který se používá pro vyhlídkové plavby kolem Havaje. (Maulincio)

Související novinky

Nový Jurský svět je v přípravách

Nový Jurský svět je v přípravách

23.01.2024

Dinosaurům v kinech rozhodně ještě neodzvonilo. V roce 2015 odstartovaná trilogie Jurský svět sice v létě 2022 oficiálně skončila, ale přestože druhý díl s podtitulem Zánik říše a zejména pak třetí… (více)

Třetí Jurský svět až v roce 2022

Třetí Jurský svět až v roce 2022

07.10.2020

Odklady zásadních filmových premiér tenhle týden bohužel nekončí. Po odsunutí Bonda, Duny, několika DC filmů a Rychle a zběsile 9 (z dubna na květen) teď studio Universal posunulo také premiéru… (více)

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

Režisér Jurského světa vyrazí na Atlantidu

23.06.2020

Colin Trevorrow teprve dokončuje třetí Jurský svět s podtitulem Dominion, koronavirus mu totiž přerušil produkci a jemu tak zbývá ještě několik dní natáčení. Mezitím už ale vymyslel koncept pro svůj… (více)

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

Třetí Jurský svět nastartuje novou éru

24.05.2020

S blížícím se třetím dílem blockbusterové franšízy Jurský svět, jenž tentokrát ponese název Jurassic World: Dominion, by se mohlo leckomu zdát, že se nová dinosauří trilogie chýlí ke konci. Tvůrci… (více)

Reklama

Reklama