Reklama

Reklama

Pronásledování právě začíná. Ethan Hawk se jako bývalý automobilový závodník Brent Magna snaží najít svou unesenou manželku. Společně se Selenou Gomezovou následuje v jejím nadupaném autě, Fordu Shelby GT500 Super Snake, záhadný hlas Johna Voighta a snaží se vyhrát napínavý boj s časem. (HBO Europe)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (234)

DEXTER099 

všechny recenze uživatele

Závod s časem vám představí Ethana Hawke jako bývalého závodníka,kterému unesli manželku a on musí nastoupit do auta,které patří Seleně Gomez (což zprvu nevěděl) a plnit vše co mu řekne tajemný pán na telefonu,aby ještě někdy uviděl svojí ženu.Pokud máte rádi filmy s automobilovými honičkami tak budete spokojení,jinak je to čistý průmět ,který nemá čím ohromit,ale je dobře natočen a to je myslím dost.Takže za mě 65 % a tři hvězdy. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednou za čas dostanu chuť na pořádný akční výplach a únosové filmy málokdy zklamou. "Selena Gomez," říkal jsem si, "když už nic, tak aspoň bude na co koukat." Co si budeme povídat, Selena je opravdu lepší herečka jak zpěvačka, ale pochvalou bych to vyloženě nenazýval. Celej film vesměs jenom ječí, heká, fuckuje a občas přihodí nějaký "superchytrý komentář" - asi aby ukázala, jak je průměrnej americkej teenager inteligentní (resp. vzdělaný). Nebo bulharskej teenager? Nah, těžko říct. Všichni tam prostě mluvěj plynně anglicky a je jedno, že se film odehrává kdesi v Evropě. Ethan Hawke by taky radši mohl zůstat u toho, co mu jde nejlépe a to jest upřímné hraní v romantických dramatech. Getaway je blboučkej film s hromadami logických chyb, nedotaženým scénářem a místy otravně nekvalitní rádoby dokumentární kamerou. Na druhou stranu je však celej film jedná velká automobilová honička (Semir Gerkhan pochvalně přikyvuje) a nutno podotknout, že docela dobře nasnímaná. Dívá se na to dobře, ale pochybuju, že si zítra vzpomenu, že jsem nějaký Getaway vůbec viděl. ()

Reklama

choze 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film jsem se dost těšil. Mám rád jak thrillery o charizmatických hlasech v telefonu hrajících s hrdinou hru na úkolující kočku a úkolovanou myš (SMRTONOSNÁ PAST 3, TELEFONNÍ BUDKA, HRA O PŘEŽITÍ, 12 KOL, GRAND PIANO...), tak filmy o profi řidičích (DRIVER, DRIVE, BABY DRIVER, WHEELMAN) a taky filmy o sbližování se dvou rozdílných cizinců během jediné dramatické noci (TERMINÁTOR, DRTIČ MOZKů...) a tahle jejich symbióza uzavřená do stísněného prostoru obrněného žihadla mohla být klidně neoriginální, ale přesto slušně zábavnou béčkovou jízdou. Leč to by nesměly být četné honičky nepřehledné, zaměnitelné a soustředěné jen na fetišizování policejních aut poletujících vzduchem a tříštících se o jiná auta sotva se na ně Hawke podívá. A vizuál hojně využívající záběrů z průmyslových kamer a webkamerek by nesměl otravovat laciným lookem, dialogy by nesměly být tak nezáživné a blbé a postava přemoudřelé puberťačky v podání Seleny vpravdě nesnesitelná. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Vůbec mi Závod s časem nepřišel tak debilní, jak to tu někteří tvrdí. Možná to není nejchytřejší film na světě, ale zároveň má v sobě tolik adrenalinu, že by si z něj obyvatelstvo jednoho města mohlo tenkou břitvou ukrajovat a pořád by zbylo. Ethan Hawke sice nestíhá moc hrát, ale za to výborně řídí. Selena Gomez umí spíš srát, než hrát, ale také si na ní zvyknete. Všechny nelogičnosti a nesmysly ve filmu jsou pak naprosto zbytečné, protože tohle je naprosto ultimátní adrenalinem nasáklá honička bulgarskou Varnou, která mě těch 85 minut naprosto jednoduše zabavila a svůj účel si tak splnila. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Přehlídka bulharských ulic a uliček a parků (některých i několikrát) za doprovodu nabušeného auta, nanicovatého chlápka jako řidiče, který se celou dobu mračí, protože si myslí, jak takto vypadá drsňácky, a holčiny, která je úžasnou hackerkou, jež se s pomocí tabletu dokáže hacknout na vládní a policejní servery. Samá automobilová honička od začátku do konce, tajemný hlasem, unesená manželka... V závěru jsem ale vážně čekal víc a větší odhalení, než co se nabídlo. Koncept není špatný, vtáhne to do děje, když člověk přestane přemýšlet nad logikou, ale po čase je to stále stejné, nudí, a konec nic nevylepší. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (21)

  • Vo filme nie sú pri autonehodách použité počítačovo generované obrazy (CGI). Všetky havárie sú skutočné. (Tony DiNozzo)

Reklama

Reklama