Reklama

Reklama

Batman

  • USA The Batman (více)
Trailer 4

Dva roky slídění po ulicích jako Batman, který nahání strach zločincům, zavedly Bruce Waynea hluboko do stínů Gotham City. Mezi zkorumpovanou sítí městských úředníků a vysoce postavených osobností má osamělý mstitel jen několik důvěryhodných spojenců - Alfreda Pennywortha a poručíka Jamese Gordona - a mezi svými spoluobčany se stal jediným ztělesněním pomsty. Když se vrah sérií sadistických machinací zaměří na gothamskou smetánku, stopa záhadných indicií pošle Největšího detektiva světa na vyšetřování do podsvětí, kde se setká s postavami jako Oswald Cobblepot, Edward Nashton, Carmine Falcone a Selina Kyleová. Jakmile důkazy začnou vést blíže k domovu a začne být jasný rozsah pachatelových plánů, musí Batman navázat nové vztahy a odhalit pachatele, aby se stal symbolem naděje Gotham City. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (4)

Trailer 4

Recenze (1 265)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Řádně temný Batman. I když pravda, že u této postavy by to jinak vlastně ani nešlo. Pořád ale trošku jinak temný, než když ho natáčel Christopher Nolan. Možná víc střižený do komiksového světa, což ale není vůbec na škodu. Délka je pro takové téma adekvátní. I jsem kvitoval to, že tvůrci předem na přímo neavizovali, kdo bude ten protivník. Moment překvapení tu tak u mě docela příjemně zafungoval. Dokonce i Robert Pattinson tu působil hodně dobře, byť s emocemi v rámci postavy tradičně šetřil. Nečekal jsem ale, že z něj bude takový ranař. Akce a především automobilové honičky pak hodně kvalitní, trošičku na způsob Šíleného Maxe, což je jen a jen dobře. K páté hvězdičce mi asi chyběl nějaký epičtější moment ve scénáři. Celé to bylo daleko jednodušší a přímočařejší, než bych tušil. Nicméně jako temná detektivka z alternativního New Yorku to funguje dobře. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Nebýt tady muž v kostýmu Batmana, se spoustou svých nádherných hraček, jeden by ani neřekl, že se jedná o komiksový film. Tak realistický nový snímek o netopýřím muži je. Temný, místy až hororový thriller, ne nepodobný žánrovým předchůdcům, jako Saw, Zodiac či Sedm. Pomalé tempo, delší (ovšem nenudící) stopáž, prvotřídní Riddlerův plán a skutečně špinavá atmosféra. Plus několik brutalit. Silný zážitek a za mě určitě plný počet hvězdiček, protože víc snad ani od filmu čekat nelze. Nolan má v Reevesovi silnou konkurenci a Pattinson, jako představitel hlavní role, okupuje minimálně medailové pozice, dosud ztvárněných ochránců Gothamu. Batman s dikcí, pohyby, pohledy i slovníkem Clinta Eastwooda. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Skvělý způsob, jak jít novou cestou a nezklamat diváky, zhýčkané Nolanem. Matt Reeves je borec, že ve třech hodinách na tak jednoduchém dějovém schématu rozehrál natolik vtahující, každou scénou opojnou podívanou. Úmyslná pomalost mnoha scén s jejich vytříbenou inscenací důkladněji stylizuje postavy a staví temnou atmosféru bezvýchodnosti špinavého, zkorumpovaného prostředí. Giacchino je k nepoznání a obzvláště v napínavých scénách překračuje stín vlastní kreativity, herci jsou výborně vybraní i režijně vedení (Farrell opět nejvýraznější) a nechybí ani skvělé entré pro nový Batmobil. Co filmu ubírá na potenciálu je nízká věková přístupnost - jeho natolik temná duše v kombinaci s dějovým konceptem pátrání po psychopatickém vrahovi, silně inspirovaným Fincherovou Sedmičkou, potřebovala i krapet grafického násilí. Zde Batman v největší zuřivosti z celého filmu mlátí pěstmi do tváře záporáka a ten nemá ani krev na nosu. A podobných nesmyslů, někdy i ryze logických, které jsou v hrubém kontrastu s naopak fantasticky vypiplanými filmařskými detaily, film obsahuje více. ()

Botič 

všechny recenze uživatele

Hypnoticky vtahující neo noir detektivka připomínající thrillery Seven či Zodiac. Psychologicky občas fest náročná podívaná. Nevím čím to bylo, jestli novým pohledem na Catwoman nebo Tučňáka, zvolenou hudbou nebo možná samotným nasnímáním Gothamu, ale hodně to polechtalo malýho kluka ve mně, který prvně viděl Burtonova Batman Returns. Jinak tenhle Batman má za mě asi nejlepší siluetu, která se kdy objevila na plátnech. Velkej zážitek. ()

ditrue 

všechny recenze uživatele

| 85% | Vizuálně podmanivá, neuvěřitelně atmosférická a neskutečně vtahující detektivka s Batmanem v hlavní roli. Pattinson, Wright a Ferrell to tady pro mě herecky hrozně moc táhli a parádně sedli do svěřených rolí, ale to co činí tenhle film téměř božským je především sebejistá režie Matta Reevese v kombinaci s lahodnou kamerou Greiga Frasera. Nebýt příběhově slabší druhé půle filmu a vyloženě anti-klimaktického finále, bylo by to klidně hned na poprvé na 5 hvězd. Takhle je to hlavně technicky brilantní příslib do budoucna, kdy se snad dočkáme i lépe gradujícího děje s větším emočním dopadem. Více v Geekec #53 | Speciál o Batmanovi. "Get out of here or that suit’s gonna be full of blood." "Mine or yours?" ()

Galerie (83)

Zajímavosti (55)

  • V úlohe Catwoman sa mala pôvodne predstaviť herečka, resp. speváčka Lady Gaga. (MikaelSVK)
  • Při automobilové honičce Batman (Robert Pattinson) nabourá do vozu Oswalda Cobblepota, jehož vozidlo jde několikrát přes střechu, a poté je možné spatřit, že ve vozidle nedošlo k aktivaci airbagů, a to i přesto, o jak vážnou nehodu šlo. (Rascal_)
  • Catwoman (Zoë Kravitz) sa vo filme vozí na motocykli BMW R nineT Highway Fighter z roku 2021 od Cherry's Company. Penguin (Colin Farrel) na aute Maserati Quattroporte VI z roku 2013. (MikaelSVK)

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Reklama

Reklama