Reklama

Reklama

VOD (1)

Americký zabiják mapuje vzestup Mitche Rappa (Dylan O'Brien), nováčka CIA pro „černé operace“, pod velením veterána studené války Stana Hurleyho (Michael Keaton). Společně mají za úkol vyšetřit vlnu na první pohled náhodných útoků na vojenské i civilní cíle. Když naleznou určitý vzorec, musí se vydat na misi s cílem zneškodnit tajemného agenta (Taylor Kitsch), jehož touha po osobní i profesionální pomstě může mít katastrofální následky. (Magic Box)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (247)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Průměrná variace na mladého Bournea, která se tváří maximálně vážně, ale děr ve scénáři má více než většina zabitých ve filmu. Zklame i výběr hlavního hrdiny, kterému schází jakékoliv charizma. Na druhou stranu režijně film docela šlape, nijak výrazně nenudí a akční scény také patří k tomu lepšímu, ačkoliv nejsou nijak inovativní. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Zatím jen lehce scvrklý Yoda Keaton cvičí svého Jediho plného hněvu, protože přímý nadřízený Thulsa Soudce v sukni věří, že jedině tenhle člen One Direction může zastavit Palpatina Kitsche, který hodlá zničit galaxii.. Žánrová klišé pěkně na hromádce, marná snaha zaplnit plot holes krví a ubíjející celková tupost. Jo a Adkins je tam za Jar-Jar Binkse, čili za vola.. ()

Reklama

Lateef 

všechny recenze uživatele

Mám radost, že existuje film, který přesně pasuje do těchto ukazatelů: 1/ vyplní mi naprosto ideálně časoprostor vlakem z Budějovic do Jihlavy, 2/ můžu ho v klidu shlédnout na notebooku, aniž bych litoval vstupenky do kina, 3/ i když vlak na výše zmíněné trase asi sedmkrát zastavuje, čili brzdí, skřípe, piští, tak skrze ten rámus nemusím mít strach, že bych přišel o nějaký duchaplný dialog, moudro nebo hlášku... nic z toho tu vlastně není :) Viděl jsem tedy vcelku snesitelnou akční jednohubku, ve které Ou Brájen kydlí krav magou protivníky (ale né že budete čekat Jasona Bourna!), ve které Adkins zdechne tak šumařským způsobem, že tuhle Ránu v Síle musel cítit snad Luke Skywalker v předaleké galaxii a kde byl závěr, byť digitální, tak přesto takový, jaký bych chtěl vidět u spousty dalších filmů. Asi nemám důvod si to pustit znovu, ale neuráželo mě to a svojí misi to splnilo. Mírný nadprůměr. 33 miliónů dolarů(rozpočet)/63 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Být celý film podobný jako úvodních patnáct minut, tak si opravdu není nač stěžovat. Paradoxně a ke vší škodě je právě úvod tím nejsilnějším, protože je naprosto nečekaný, nekompromisní, syrový a realistický. Jenomže po něm nastupuje klasický thriller, který se drží vyježděných kolejí a splňuje očekávané žánrové škatulky. To tedy znamená, že i toho méně zkušeného diváka zas tak moc věcí nepřekvapí a všechno je dost očekávané. Jediné, čím si tvůrci trochu podráží nohy, je ambiciózní příběh, který se z obyčejné zápletky o pomstě, kterou měl zůstat, rozroste v mezinárodní spiknutí a krádeže atomové bomby, což mu moc nesvědčí, protože nedokáže plně uspokojit nikoho. Michael Cuesta je naštěstí zručný realizátor, protože akce v jeho podání je dobrá (někdy tedy zbytečně tmavá), tempo je poměrně svižné a i ona konspirativní atmosféra docela funguje. Škoda, že si lépe nepohlídal obsazení, protože Dylan O´Brien v titulní roli není nijak výrazný a charismatický a těžko mu věřit proměnu z obyčejného muže v prakticky nesmrtelnou mašinu na zabíjení. To Michael Keaton jako jeho mentor je vynikající, a i když mnohdy nemá co hrát a viditelně jede na půl plynu, pořád je suverénně nejzajímavější a zasloužil by samostatný film, ani Taylor Kitsch jakožto záporák není špatný, jen by potřeboval lepší motivaci. K dobru ale tvůrcům rozhodně přičíst drsnou scénu s mučením, kde se vytrhne i nějaký ten nehet a SPOILER odvaha v závěru nechat explodovat jadernou pumu, což je navíc působivé KONEC SPOILERU. American Assassin ve výsledku není vysloveně špatný film a k nějakému extrémnímu zklamání má daleko, zároveň ale není nikterak zásadní a zapamatovatelný a nejlépe k němu sedí to, že je příjemnou jednohubkou, která za pár dní vyšumí z hlavy a za pár měsíců se na ni zapomene úplně. 60 % ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Chudák Keaton, do čeho to vlezl. Scott Adkins si tu ani pořádně nezahraje, to mohli do počtu vzít jakéhokoliv paňácu. Nejlíp hraje David Suchet svého uhlazeného diplomata, což je na akční film co říct. A propos, akční. Ono té akce tady moc není, tak jedna za hodinu, pokud nepočítáme trénink, jinak se vedou hlubokomyslné řeči, jak je ten mlaďoch skvělý, a ten bývalý mlaďoch že se až moc postavil na vlastní nohy. A propos mlaďoch - tomuhle neopeřenému kuřeti nevěřím ani dobrý den a hodně to sráží mou schopnost brát tenhle film jako vážně míněný akčňák, a ne parodii. Tohle pápěrko že má rozsekávat arabské teroristy? Což mne mimochodem poněkud překvapilo, že film mluví o nějakém arabském terorismu, když se teď razí ideologie, že muslimové jsou mírumilovní. Každopádně v akčním filmu chci vidět jako hrdinu nikoliv puberťáka s nalepenými vousy, ale fakt chlapa jako kdysi podobné typy hrál Arnie, Van Damme, Seagal, Gibson, Stallone, Willis, chvíli i The Rock nebo i ten Adkins. Těm nemám problém věřit, že sejmou celou teroristickou buňku. Ale tohle? Vlhké sny nějakého puberťáka jak jde a spasí svět? Z toho jsem už nějak vyrostl. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (12)

  • Vojenská loď na konci filmu je pomenovaná "U.S.S. Flynn" podľa spisovateľa predlohy Vince Flynna. (Astonko)
  • Celosvětová premiéra proběhla 6. září 2017 v New Yorku. (BMW12)
  • Dylan O'Brien (Mitch Rapp) pred natáčaním absolvoval niekoľkomesačný tréning bojových umení (jiu-jitsu, box, krav maga) a taktický výcvik streľby. Okrem toho posilňoval len s vlastnou váhou a učil sa parkour, aby v konečnom výsledku vyzeral vo filme výbušne a mrštne. (kazatelSVK)

Související novinky

Michael Keaton vs. třetí světová válka

Michael Keaton vs. třetí světová válka

10.03.2016

Poslední dva ročníky Oscarů měli jasného vítěze - Michaela Keatona. Hvězda Burtonových Batmanů sice neurvala žádnou sošku, objevila se ale v Birdmanovi i ve Spotlightu, tedy v obou vítězných filmech.… (více)

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

Válečník z Asgardu americkým zabijákem

15.10.2012

Chris Hemsworth právě máchá kladivem na placu Thor: The Dark World a pomalu se připravuje na Spielbergovu Robopocalypse. A pak se možná upíše další možné filmové sérii. Akční špionážní thriller… (více)

Reklama

Reklama