Reklama

Reklama

Během jediného dne je město Silverton zpustošeno nebývalým náporem tornád. Celé město je vydáno na milost a nemilost nevypočitatelným smrtonosným větrným smrštím a podle předpovědí má to nejhorší ještě přijít. Většina lidí hledá bezpečný úkryt, zatímco jiní utíkají k větrnému víru a sledují, jak blízko k tornádu se dostane lovec tornád, aby pořídil snímek, který se podaří jen jednou za život. Příběh je natočen očima a objektivy profesionálních lovců tornád, amatérů hledajících vzrušení a odvážných obyvatel města. Film V oku tornáda vás vrhne přímo do oka větrné smršti a prožijete ty nejextrémnější podmínky, jaké nám matka Příroda dokáže připravit. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (457)

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Nevyvážené. Místama smrtelně vážné a jindy zase hodně odlehčené. Příště více nadhledu by neuškodilo. Úvodní dvacetiminutovka plná pekelných dialogů je naštěstí rychle rozmetána tornádem (skvělé cgi), načež nastoupí survival scény plné těch nejpatetičtějších monologů, jaké si dokážete představit. A takhle se to bije celý film. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítr chystá se odvanout Thorina, kdy bude předána zlaťoučká malina..? Doteď jsem tvrdil, že vyšší rozpočet je u katastrofických filmů zárukou kvalitnější podívané, ale byla to jen slova do větru. Jistě, proti Dolby Atmos žádný dišputát, ale jestli vám ke štěstí stačí jen zvuk.. Kdyby se Fujitova stupnice sloužící ke kategorizaci síly tornád převedla na film, viděl bych to na F02, což znamená Zákopčaník ve studiu s mírně rozfouknutou čupřinou a rychlé zapomnění.. Tak mě napadá, vzhledem k postavám a schopnostem Qualea zpustošit vlastní film, dovedete si představit to inferno, kdyby ten den panovalo v Silvertonu bezvětří..? ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Ááááááá, strašná nuda. Steven Quale si po vcelku šikovnom a dôstojnom uzavretí série Nezvratný osud povedal, že za 40 miliónov nakrúti nový Twister pre nové desaťročie... a kruto pohorel. Jeho filmu chýba švih a skvelé adrenalínové tempo parádneho filmu Jana de Bonta. Chýbajú mu však i zaujímavé efekty a sympatické postavy. Zrejme si povedal, že Richard Armitage je vďaka Thorinovi z Hobitov v tej dobe nesmierne populárny a utiahne svoj vlastný film. Nebol. A neutiahol. Kasting je strašne matný, scenár nezaujímavý, trikové scény mdlé, nebavili ma (ale auto super). O 4 roky staršie The Hurricane Heist bolo výdatnejšie. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Prvních pětadvacet minut se dost neobratně představují jednotlivé postavy, další hodinku tu máme velmi solidní trikovou podívanou (i přes nevelký rozpočet), prokládanou znovu neobratnými uslzenými scénami, kdy dost mizerně zvolení herci pronášejí hodně hloupé věty plné vlasteneckého podtextu. Docela dost jsem se bál ruční kamery, naštěstí to tvůrce velmi rychle omrzelo a nabízejí scény, které rozhodně nepatří do kousků á la Tornádo: Stupeň X833T.. Máme tu vypiplané zvukové efekty i obrovské vzdušné sloupy, které hoří (a berou si očekávatelné oběti) a které s sebou odnášejí kamiony i dopravní letadla. Mezi tím vším tančí několik nevýrazných statistů (ztráty na životech jsou ovšem minimální, protože do kin se přeci musí dostat i mladá ucha!!), k ukojení diváckého voyerismu to však stačí. Škoda jen, že s nimi tvůrci nakládají výrazně šablonovitě. Máme tu tedy ovdovělého otce, který se odcizil s dvěma dospívajícími syny, meteoroložku vzdálenou od dcerky, fanatického lovce tornád, partu vesnických bláznů vrhajících se do nebezpečí po hlavě. A spoustu klišé (loučení do kamery poamericku) i nedořečeného (co se stalo se zbytkem studentů z autobusů?). Režisér Steven Quale stojí za pátým Nezvratným osudem, který je na daný žánr velmi solidní. Nezklamal ani tentokrát. Za oceánem to ale asi ocení víc. Morálka, Američané, především. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem ze začátku viděl v ruce kdejakého hovada v tom městě ruční kameru, tak mě naskočila husí kůže a v přípravě na třaslavou kameru jsem začal po kapsách hledat kinedryl, to jsem ale ještě netušil, že tenhle film je právě o kameře, ale v tom nejlepším slova smyslu. Jasně třeba scény ožralů jsou točený výhradně nepřehledně, jenže o ty ve filmu jde pramálo. Tenhle film je totiž v manželským svazku s tornádem a moc dobře ví jak z diváka udělat svýho milence. Pohledy na blížící se tornáda, znázornění jejich síly (letadlo ) a ničivosti (celkové kompozičně skvěle sdělný nadhledy), záběry z neskutečně geniálních úhlů a ještě geniálnějšího střihu, kdy se nám poměrně rychle prostřídává záběr na celek se záběrem na detail mě totálně dostaly. Filmu docela lehce odpouštím někdy typicky americké proslovy, zdlouhavější začátek, protože když dojde na přírodní akci, tak jsem díky obrazu a zvuku (Dolby Atmos se tady vyplatí víc než kdykoli jindy) zapomínal na bezvětrnou atmosféru kinosálu a intuitivně sebou pocukával při každé tornádí destrukci. Jóóó,to je tak, když člověk čeká digitální sračku a dostane obrazovýho mazlíka. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (7)

  • Automobil Titus vytvořil výtvarník David Sandefur. Celé vytvořené zařízení bylo uloženo na podvozek pickupu Dodge. (Terva)
  • Na tvorbě vizuálních efektů se podílelo více studií. Jedním z nich je například Method Studios, jehož práci jsme mohli vidět na filmech jako Robocop (2014) nebo Iron Man 3 (2013). (imagoo)
  • Natáčalo sa v Detroite, Rochestri a jeho okolí. (Erik7595)

Související novinky

Gerard Butler poletí do vesmíru

Gerard Butler poletí do vesmíru

15.04.2014

U Warner. Bros teď frčí obří destrukce. Po květnovém setkání s novou Godzillou se na začátku srpna ocitneme V oku tornáda, nejspíš to ale bude jen předkrm k dalšímu katastrofickému velkofilmu, který… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno