Reklama

Reklama

VOD (1)

Do opuštěného venkovského domu se nastěhuje Courtney Collinsová se svými dvojčaty, devítiletými syny Dylanem a Zachem. Brzy ale zjistí, že nejsou mezi stěnami domu asi až tak úplně sami. Na scénu krvavého příběhu se vrací stará promítačka a filmy, kamera, duše dětí, zavražděné rodiny využité jako oběť něčemu či někomu... Malý Dylan se mění, chová se stále záhadněji a zdá se být pod vlivem divných sil. Bagulova chvíle se blíží. Je nějaká naděje zastavit blížící se krvavý rituál? Jsou opuštěný dům nebo nedaleký kostel dostatečnou ochranou? Nebo spíše pastí? Najde se pomoc? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (388)

cjmafia 

všechny recenze uživatele

Jedničku jsem viděl sice jen jednou, ale nikdy nezapomenu na to mrazení v zádech, které jsem před čtyřmi lety zažil. O druhém dílu se to bohužel říct nedá. Zkušený divák se nelekne ani jednou, soundtrack slabý a atmosféra bohužel žádná. Největším zklamáním je pro mě postava Bughuula ze kterého jsem neměl žádný respekt jako v jedničce. Jedinou věc kterou bych pochválil jsou pásky ( u mě zvítězil kostel ), ale to je bohužel hodně málo. ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Leč "wow" efekt z jedničky se zde neopakuje, tak času nelituji. Z Bughuula se díky jedničce stala jedna z velice oblíbených hororových postav a na tom staví dvojka. Funguje to? U mě ano. Příběh naštěstí není nějak extra debilní na to, abych se chytal za hlavu a přál si konec, jako tomu bylo třeba u The Nun (2018). Naopak, byť ne jako v jedničce, tak mě film dokázal vtáhnout. Nepamatuji si na hluchá místa, atmosféra velice dobrá, hudba taktéž. Byť již není nic od kapely Aghast. Herci nerušili vůbec, naopak jsem si je i oblíbil. Na snímku je sice vidět z části "mainstreamost", ale ne nějak přehnaně. Osobně jsem rád, že jsem o Požírači dětí dozvěděl něco více, strávil s ním další film a byť trojka by již být nemusela, tak s těmto dvěma se budu rád vracet. Ať již kvůli Bughuulovi, nebo pro dávku krásně nepříjemné atmosféry. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Na relativně unikátní jedničku to nemá, ale pořád je to zatraceně creepy horor, který mě naštval pouze tím, jak moc spoléhá na přiteplené lekačky, které nemám rád, protože je to pro tvůrce hororu nejjednoduší cesta, jak postrašit diváka. K mé nelibosti jsou tady opravdu hodně intenzivní a občas i nečekané, byť jsou provedeny dost lacině: klasické ticho, náhlý hlasitý zvuk a děsivý xichtík. Ten největší strach ale nahání zvuková stránka. Vrací se i původní hudební motiv, který patří mezi to nejvíc sick mezi hororovými soundtracky. Hudba, která ve správné situaci dokáže nahnat nefalšovanou hrůzu. Příběh jako takový ale ničím inovátorský. Máme tu klasické rodinné drama a bubáka navrch. Ústřední bubák je dost děsivej, jeho minioni zas už tolik ne. Jako celek spíše průměr, byť na takové to jednorázové postrašení to funguje víc dobře. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Pokračování je docela slabé. Už tomu tak nějak chybí, kouzlo, atmosféra a nápad 1. Ono taky už není moc co vymýšlet že. Aspoň se dozvíme něco víc o Bagulovi. Děj navazuje na předchozí díl a vypráví o jiné rodině. Ta žije bez sadistického otce v odlehlém domě. Její děti jsou taky pokoušeny k hrůzným činům. Do děje vstoupí soukromý detektiv, který vyšetřuje případ z minulého dílu. Přesto že vidíme několik originálních vražd, jako celek to moc nefunguje... Alespoň že matku dětí hraje pohledná Shannyn Sossamon. :) "Řekni, že jsem silnější!" ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Áno, áno. Slabšie ako jednotka. Chvíľami to zadrháva, a to poriadne. Prvý problém - Postavy. Zatiaľ čo v jednotke sa s nimi aspoň dalo súcitiť, v tejto časti boli čiernobielo rozdelené na dobré a zlé, a tak mohlo byť úplne jedno, či tie zlé zakapú alebo nie. Ďalej - Znepokojivosť prvého dielu je nenávratne preč a namiesto toho režisér stavia na ľakačky (podobne ako v Insidious 3). Tie sú však vcelku funkčné. Taktiež by som bol radšej, keby tí detskí duchovia fungovali ako kulisa a nie aby tam drístali, pobehovali a vytvárali paranormálnu aktivitu. Napriek viacerým slabinám však horor ako celok funguje dobre a nebol som po odchode z kina rozčarovaný. Párkrát som sa zľakol, potešili vynaliezavé vraždy na páskach, dobrá hudba, a nebudem mať problém si ho spolu z kvalitnejšou prvou časťou zopakovať. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (10)

  • Tržby ze severoamerických kin činily 27,7 milionu amerických dolarů, součet těch celosvětových dosáhl 53,3 mil. (NIRO)
  • Ve filmu měla být původně i scéna, kde chlapec sestřeluje plechovky prakem. Když je však shazuje, na plotě přistane ptáček. Chlapec na něj míří, ale vystřelit nedokáže. V tu chvíli přichází jeho bratr, ptáčka sestřelí a rozdupe ho. Vše sleduje z okna jeho matka. (pornogrind)

Reklama

Reklama