Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Říká se: "Nedráždi hada bosou nohou". John Wick je zabiják na odpočinku, přesně ten typ chlápka, kterému je lepší se vyhnout. Vloupat se mu do domu, ukrást auto a zabít milovaného psa, to se prostě nemělo stát. Střední zlodějíčkové to nevěděli, jejich bossové v podsvětí ale ano. A musí jednat. Takže zatímco se John Wick vydává na svou drsnou vendetu, stává se zároveň terčem svých bývalých kolegů - nájemných zabijáků. (Bontonfilm)

(více)

Videa (19)

Trailer 1

Recenze (1 880)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě čirá žánrová radost. Radost z toho, že se kaskadéři dostali k režii, že se jim vyplatilo kamarádství s Keanu Reevesem a že sehnali dost peněz na to, aby mohli hnát deadcount někam ke stovce! John Wick zabije strašně moc lidí, důležitější ale je, že si dosyta užijete každý headshot (minimálně 50% úmrtí?), probodnutí a zpřelámanou končetinu. Pánové zkrátka vědí, co dělají, a nebojí se ani westernových poct s luxusní károu místo věrného oře. To ale pořád není všechno. Do Wickovy ploché a často kostrbaté zápletky je totiž vměstnána vítaná dávka nadhledu a humoru. Akční scény jsou tak pravidelně následovány úsměvnými debatami, ve kterých zkrvavený Keanu vyhlásí recepčního, policajta nebo třeba bývalého kolegu. Snadněji tak filmu odpustíte i slabší finále a budete doufat, že duo režisérů i Keanu brzy natočí nějaký další krvavý balet. (7+/10) ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

MARVEL my ass, chci týmovku s Jackem Reacherem, Equalizerem McCallem a Johnem Wickem a chci ji hned. Akční béčka se vracejí, milovníci nepřikrášlených chlapských bitek tělo na tělo vrní blahem. Kašlete na vypiplanou a nevěrohodnou bojovou choreografii prznící Hollywood, ve Wickovi hlásí návrat nefalšovaná a hlavně účelová testosteronová komba smrti. Koho pak trápí tupoučce roztomilý scénář, když praskají kosti a stříká krev? Asi nejvíce zamrzí přetuněný dvojitý konec, mohlo to s přehledem mít střízlivou hodinku a čtvrt. 70%. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

V prvom rade musím povedať, že nie som fanúšik akčných snímkov, no sem tam sa skutočne objaví taký, z ktorého divák padne na riť ("The Raid"). Totiž, tam kde sa užívateľ smeje milovníkovi hororu z nezmyselnosti, tu je absurdita akčných scén či poňatého príbehu, kedy jeden človek so zovretými päsťami, či za pomoci šraubováku ("Equalizér") "zbombarduje" desiatky vycvičených vrahov, potlačená na okraj akéhokoľvek chápania. Najviac vtipné ale je, že sa tvorcovia či znalci tohto žánru tvária - toto je fakt reálne, berte tento snímok seriózne vážne. Takže ja osobne radšej popustím oko fantázií násilia v podobe gore, či iných hororových prvkov, ako sa kŕmiť takýmto lacným steakom bez oblohy. Po úvodných 20 minútach som prepadol myšlienke, že K. Reeves vstal z mŕtvych, pričom po 10 rokoch KONEČNE natočil snímok, vďaka ktorému si ho budeme opäť pamätať (bohužiaľ, zatiaľ ho mám stále zafixovaného ako Nea či Constantina). Princípy tohto filmu, vrátane pointy, prečo zosnovať pomstu a opätovne vstúpiť do sveta ťažkých zločincov, rozvíriť nenávisť, pričom riskovať vlastný život, to radšej nebudem komentovať. Som trošku v údivu, že sa tu mrhá hviezdami jak na jarmoku cigánskou v žemli. No úprimne, kam sa tento film, vrátane akčných scén, hrabe na "HARD TO KILL" so Segalom. Tam to malo aspoň ako taký zmysel, lebo tu, tieto dôvody, potešia akurát tak "Animal liberation front". ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Jeden vymyslel gun-kata, druhý gun-fu, kdo se v tom, sakra, má vyznat? Bojové scény jsou zde fakt skvělé a s přístupem "headshot z pěti centimetru" také poměrně originální. Keanovi už to sice nekope tak jako v Matrixu, ale pořád je to důstojný návrat charismatického zabijáka. Bohužel film nepříjemně sráží soutěž o nejdebilnější scénář všech dob. Jeden by řekl, že film, kde zazní věta "that dog was the last gift from my dying wife" musí pracovat s nefalšovanou nadsázkou a mocně si pohrávat se satirou, jenže opak je pravdou. Postavy se snaží budovat atmosféru pouze tím, že neustále opakujou slova "John Wick toto" a "John Wick támhle", jenže ono to působí spíš směšně a ne tím správným způsobem... 6/10 ()

tron 

všechny recenze uživatele

Superšupa, ktorej veľmi veľa dáva nečakane presvedčivý Keanu Reeves, dojemné osobné veci (pes, manželka), prepracovaný a originálny svet zabijakov (hotel, v ktorom si nemôžete riešiť osobné veci) a predovšetkým drasticky výborné akčné scény. K tomu parádny kasting - okrem Reevesa i super Dafoe, ústredný záporák (a jeho syn) alebo sympaťák z autosrevisu John Leguizamo. ()

Galerie (90)

Zajímavosti (59)

  • John Wick (Keanu Reeves) jezdí v amerických klasikách Ford Mustang Boss 429 1969, Chevrolet Chevelle SS a také v nové klasice Dodge Charger, kterou Reeves jezdil i ve filmu Králové ulice (2008). (JohnSmith)
  • Chad Stahelski a David Leitch majú vlastné bojové štúdio s názvom 87Eleven, v ktorom pripravujú hercov na akčné filmy. Sám Keanu Reeves (John Wick) už využil prípravu v 87Eleven v minulosti. Tentoraz potreboval doplniť hlavne chmaty z juda a jiujitsu, boj so strelnou zbraňou a kaskadérske šoférovanie. Na úlohu sa pripravoval niekoľko mesiacov, pričom mával 5-6 krát do týždňa celodenné tréningy. (ywo666)
  • Zlaté mince, kterými se platí ve filmovém podsvětí, začala firma APMEX prodávat i ve skutečnosti, jako investiční produkt. (vojtaruzek)

Související novinky

Bob Odenkirk znovu v akci

Bob Odenkirk znovu v akci

25.06.2024

Během covidové pandemie se mnoho úspěšných filmů neobjevilo. Každý zářez, který účetním filmových studií přinesl alespoň nějaké dolary, měl cenu zlata. I proto se rázem po premiéře akčního filmu… (více)

Další Jurský svět natočí David Leitch

Další Jurský svět natočí David Leitch

06.02.2024

Deset let uplyne letos od té chvíle, co původem kaskadéři Chad Stahelski a David Leitch udělali obří díru do akčního světa snímkem John Wick. Ukázali, že s jednoduchým scénářem, nikterak obřím… (více)

Pátý John Wick je v přípravě

Pátý John Wick je v přípravě

26.05.2023

Šéf studia Lionsgate Joe Drake potvrdil, že první debaty ohledně pátého Johna Wicka již proběhly a snímek tak v budoucnu nejspíš opravdu vznikne. Víceméně tak ujistil především akcionáře, kteří by… (více)

Reklama

Reklama