Reklama

Reklama

Mara

  • Velká Británie Mara
Trailer 1

Kate (Olga Kurylenko) je přivolána detektivem McCarthym (Lance E. Nichols) k případu, kde došlo k podivnému úmrtí muže a hlavní podezřelou je manželka Helena (Rosie Fellner). Má se s ní pokusit promluvit, ale předtím se seznámí s dcerou Sophií (Mackenzie Imsand). Ta jí prvně řekne o tajemné ženě. Kate na vše nahlíží jako "profík" v oboru psychologie, a tak vše bere s nadhledem. Postupem času se ale jasné důkazy mění v hořké poznání reality. To už je však pozdě, protože démon "Mara" (Javier Botet) si bere to, pro co přišla! (Rodriguez)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (52)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Snadno snesitelná jednohubka o spánkově-paralytickém démonovi, kterému se snaží dostat na kobylku sympatická psycholožka. Atmosféra celkem solidní, nástupy artritického strašidla také ušly a té Olze snad konečně začínám přicházet na chuť. Mínusem jsou dlouho dopředu avizované lekačky, příliš šablonovitý děj a také jsem toho názoru, že s bubákem si tvůrci mohli pohrát kapánek víc. Ale i tak jsem spokojen lehce nadprůměrně. 60% ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

"Více než 40% populace trpí spánkovou paralýzou. 2/3 z nich popisují napadení démonickou entitou". Těmito slovy snímek začíná. Tohle je první film co jsem viděl ve kterým hrála Olga Kur(v)ylenko a nutno říct, že o svých hereckých kvalitách mě zrovna nepřesvědčila. Dle mýho názoru podala takovej nevýraznej výkon. Ale jako celek byl pro mě tenhle kousek jinak nečekaným překvapením. Film s dobrým nápadem, napínavej a patřičně napínavej. Javier Botet jako Mara nezapomenutelnej. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

O spánkových démonoch a nočných morách už toho bolo natočeného požehnane, je ťažké prísť s niečím, čo by aspoň trocha zaujalo. No treba uznať, že v tomto prípade prišli autori aspoň s niečím zmysluplným, čo dávalo hlavu aj pätu. A nemyslím tým iba tú škvrnu v oku. Na druhú stranu ocenil by som lepšiu prácu s bubákom, aj keď pár scénok sa vydarilo. Lepší priemer. 65/100 ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Po těch všech Bye Bye Manech, Slender Manech a dalších hororově sterilních postavičkách, které by neuspěly ani v konkursu na slaměného strašáka v poli, konečně přichází démon nahánějící hrůzu. Jakožto zdejší hororový expert pochopitelně disponuji obsáhlými znalostmi mytologie, folkloristiky či religionistiky, kde se obdobné bytosti v hojné míře vyskytují, a tak nemohu nezmínit, že předobraz Mary nalezneme i v rámci slovanské tradice. Pan režisér však čerpal inspiraci i v zemi vycházejícího slunce, kdy klasickou západní strukturu vyprávění zajímavě obohacuje o prvky typické pro J-horror. Ve výsledku se tak jedná o poměrně vydařený debut, který udiví výtečnými hereckými výkony a vybroušenou atmosférou, výrazně méně pak scénáristickou (ne)nápaditostí. Snímku Mara uděluji slabší čtyři hvězdy. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Ako keby som videl kopírku Slumber a Dead Awake. Presne to isté. Spánková paralýza plus zlý duch. Očividne bude v priemere raz do roka vychádzať horor s týmto námetom. A asi aj na rovnakej úrovni. No samotný démon, z ktorého nám väčšinou ukazujú len dolámanú vyziabnutú ženskú postavu pripomínajúcu japonské vlasatice, mi teda veľmi pútavý nepríde. Herci v pohode, pár ľakačiek, v rámci možností "ako tak" vyhrotený záver, ale napriek tomu som vedel už v prvej tretine filmu, že viac ako na priemer to nebude. Film už nemá čím zaujať a ani strašidelné mi to nepripadalo. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama