Reklama

Reklama

Bruce Willis v hlavní roli sci-fi thrilleru o dokonalém místě, tzv. Vice, kde mohou zákazníci uskutečnit své nejdivočejší fantazie s umělými obyvateli, kteří vypadají přesně jako lidé. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (87)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k produkci, jménu režiséra a obsazení by se dalo od Vice očekávat laciné, hloupé a jen s velkou dávkou tolerantnosti snesitelné béčko, ovšem čest výjimkám, které právě tato podívaná opravdu nečekaně reprezentuje. Každopádně hlavní zásluhu na tomto mém pozitivním dojmu z Vice má její zápletka, o které si dovolím dokonce tvrdit, že by byla skutečně vhodná i klidně pro nějakou velkoprodukci s nějakou megastar v hlavní roli, jelikož se dá označit za opravdu nápaditou, svižnou a obsahově výraznou, a které ubližují právě jen výše zmíněné ohledy, tedy produkce, což se projevilo především na efektech a vizuálu, dále režisér, který si příliš nedokázal poradit především s akcí a vlastně i s celkovým zpracováním, no a samozřejmě ani herci tomu zrovna moc nepřidali, kdy hlavně představitelka ústřední hrdinky je herecké poleno první třídy, Thomas Jane s tím pačesem na hlavě pak též nepůsobí úplně sympaticky, Schaech je tu jinak těžce nevyužitý, a co se týče přítomnosti Willise, tak on je tu opět jen jménem do titulků, které by mělo sice být lákadlem, ovšem v Brucově případě bych řekl, že to má spíš už zcela opačný efekt. Navíc je i škoda, že ten film není opravdu v žádném ohledu nějakým způsobem výraznější, ať už krvavou, či nekompromisní akcí, případně třeba temnou, syrovou atmosférou, prostě je to taková jalovina, kterou tvůrci nedokázali nikterak ozvláštnit. I přesto všechno ale musím zopakovat, že ta zápletka mě zkrátka fakt oslovila, měla spád, ne úplně předvídatelný vývoj, bavil mě i drsný hudební doprovod, takže i když se tedy pořád jedná o skutečně nefalšované, laciné béčko, tak nabízí něco, co jí zásadním způsobem vytahuje z matného dna. ()

asirtes 

všechny recenze uživatele

Milí Bruce, s postavou MczLajna v Smrtonosnej prasci si ukázal gun a ako vie byť táto bižutéria na hranici efektívnej využitelnosti, ako decentne sa dá vystrielať celá zgerba hrdlorezov a ako sa pritom dá vlastne úplne pohodovo tváriť. Ako ništ. A svet padol na prdel. Širák dole pred Tebou rovno aj s polkou hlavy. A už to fičalo. Prišiel bezkonkurenčný Pulp a Tarantino si urobil z tvojho zadku a zadku jedného nesympatického afroameričana kult. No a keď si zadelil 12 opíc, tak som akože odpadol úplne na zem a doteraz sa z nej dvíham. Bol to poriadny Armageddon. Hm, a ešte si si napohon utrel vtáka aj do Sly-ovej excelentnej kokoťinky ala Postradatelná Expanzedebilů. No z tohto viceprepadáku asi nikto na prdel nepadne. Nevadí Brucík. Je to tu, dnes máš už 60-ku, ale si stále velký pán! Ja som oslávil skuknutím tohto Tvojho vice méně najnovšieho filmového nádoru. Tak osláv ako sa patrí. Happy Birthday Bruce! P.S.: Aby som nezabudol k Vice: odkáž svojmu novému režiserskému kamošovi Brianovi - Not bad for a robot! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Někde jsem četl, že Bruce Willis má odmakáno, chce být víc s rodinou, tudíž mu laciné produkce vyhovují. Vyžadují od něj minimum úsilí, natáčení probíhá rychle, producenty uspokojí málo, plešatá Willisova hlava na plakátu zachrání mnohé. I tady platí, že se před kamerou objeví jen párkrát, moc se nesnaží a akci přenechává druhým. ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Kdyby se z tohohle filmu odebralo všechno nesmyslné střílení všemi nesmyslnými zbraněmi, nezbude v něm ani třetina takzvaného děje. Další z řady ultimátních důkazů o tom, že lidský mozek lze pomalu, ale jistě vymýt filmem, a že i lidé s filmem vymytými mozky budou natáčet další takové vymývací filmy. ()

Figu 

všechny recenze uživatele

Pro mě nepochopitelné hodnocení! Samozřejmě, že se vše kolem Vice nafukuje skrz Bruce a svým způsobem, on má být právě to skutečné tahadlo filmu, ale no tak... To už tady bylo tolikrát. Nekoukejme na to, že tam hraje Willis, podívejme se na příběh a myšlenku filmu. Není to originál, už to zde bylo. Ale je to podané zase trochu jinak, Jane je nekompromisní fízl a obsazení mladé Ambyr do role umělé, taktéž určitě nebylo špatné. Navíc Bruce jim skvěle sekunduje. Je to svižné, krátké a hlavně to má děj. 70% ()

Galerie (45)

Zajímavosti (10)

  • Charlotte Kirk osobne obsadil do filmu Randall Emmett a režisérovi Millerovi ju doslova vnútil, hoci ten chcel nejakú kvalifikovanejšiu a známejšiu herečku. Emmett ju potom pretlačil aj do iných filmov, ktoré neskôr produkoval. V roku 2019 sa potom prevalil škandál, keď unikli textové správy dokazujúce, že už v roku 2013 bývalý predseda predstavenstva a generálny riaditeľ spoločnosti Warner Bros. Entertainment Kevin Tsujihara sľúbil Kirkovej herecké roly výmenou za sex. Kauza sa vyriešila mimosúdne a Tsujihara nakoniec z funkcie odstúpil. (Arsenal83)
  • The New York Times napísal, že film „nemá absolútne nič, čo by sa dalo odporučiť“. (Arsenal83)

Reklama

Reklama