Reklama

Reklama

The Last of Us - Season 1 (2023) (série)


Vydržet a přežít (S01E05)

(epizoda)
  • USA Endure and Survive
TV spot

VOD (1)

Obsahy(1)

Joel a Ellie se snaží uniknout povstalcům a přitom se dostanou do křížku s nejhledanějším mužem v Kansas City. Kathleen pokračuje ve své misi. (HBO Max)

Videa (1)

TV spot

Recenze (142)

ROCK,THE 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto skvělý díl, opravdu díl od dílu je to lepší a lepší, legendární sniper scéna mě rozsekala, Bloater úplně boží a šel z něj stejný možná i větší respekt než ve hře, zvukové téma když se schovávají za autem stejné jak ze hry mě doslova položilo, rozšířená linka Henryho a Sama a trochu jinak pojatá ikdyž závěr stejně tak zničující jako ve hře naprostá bomba! A JOEL má konečně svůj legendární batoh! 10/10 ()

Reklama

kubas369 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

8/10. Kathleen je jako nová postava bohužel naprosto zbytečná a zcela průměrná, přesto vztah mezi ni a utečencem Henrym je dobře napsaný a dává smysl, jen bych si dával pozor na to, že motiv pomsty a odpuštění je hodně důležitý pro druhý díl hry a tady se s tímhle tématem zbytečně plýtvá. Doufám, že tvůrci dali možnost skutečnému hluchoněmemu ve ztvárnění Sama, pokud to je ale zahrané, vůbec to rozhodnutí nechápu. Něco jako ve stylu, Tiché místo bylo super, tak ty nebudeš mluvit taky. Pokud ten kluk je ale skutečně takový, tak je to hodně zajímavá volba a klučina to zvládnul dobře. No a hromadná bitka na konci je slušný popcorn ale obešel bych se bez toho. Je opět do očí bijící, že když scenáristi chtějí tak v podzemí není ani noha a když se to hodí je tam celá armáda nakažených. ()

Picoun7

všechny recenze uživatele

S tím, že jsem hodnotil minulou epizodu, to jsem trochu znepříjemnil pobyt mé obsedantně kompulzivní poruše, která má trvalé bydliště na adrese: Martinova mysl 712. Nebudu tu tedy hvězdičkovat každý díl, ale pravda je taková, že teprve čtvrtá epizoda mě vtáhla do tohoto apokalyptického světa, který je plný parazitujících houbiček, které jsou dosti cílevědomé a chtějí dotáhnout svůj plán do zdárného konce. Neumím to správně popsat, ale moc hezky se mi na to kouká, též několikrát nastal okamžik, kdy mi v hlavě proběhlo: „Sakra, ten pán, který tomu velí, ten moc dobře ví, co dělá.“ A asi to není žádným překvapením, HBO tohle zatím zvládá na jedničku s podtržítkem, přiznávám ale, že nejsem dotčen herní předlohou. Chválím i za to, že jsem si zatím v žádné scéně, či epizodě, neřekl: „Tvle, tohle bylo celkem laciné,“ -> což se mi děje běžně, takže tady velká pochvala. Ve finiši ještě dodám, že Oberyn měl vždy mé sympatie a už od doby GoT víme, že Bella Ramsey je proklatě nadaná, takže tahle castingová "čojs", to byla sázka na jistotu. Tímto je můj vhled u konce. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pravděpodobně dosud nejlepší díl, který měl všechno. Obecně tento seriál až nezdravě inklinuje ke všemožným roztodivným menšinám. Po hodně teplém třetím dílu tak nemůže chybět samozřejmě ani hodně černý díl ozvláštněný dokonce hendikepovaným hluchým kidem. U těchto dvou černoušků však člověk nemusel během sledování několikrát zvracet, ale naopak to bylo místy docela kjůt. Skvělá atmosféra, vynikající vývoj a zvraty, velmi sympatické opičky. Se zombíky se zde vskutku neplýtvá, ale když přijde na věc, tak je to naprostá pastva pro oči. [85 %] ()

Galerie (46)

Zajímavosti (18)

  • Detského klikera stvárnila mladá akrobatická herečka Skye Belle Cowtonová; na vytvorenie tejto bytosti sa použila protetika a vizuálne efekty. Craig Mazin trval na tom, aby Cowtonová mala na sebe tričko zo seriálu Blue's Clues (od r. 1996), aby kontrastovala nevinnosť a hrôza. Tím vizuálnych efektov sa radil s Mazinom a Neilom Druckmannom, aby zdôraznili jej detské črty, pridali jej vrkoče a ukázali viac z jej tváre. (molcan2)
  • Epizoda se vysílala netradičně o dva dny dříve, a to z důvodu časové kolize se Super Bowlem, který by sledovanost seriálu drtivě snížil. (Punisher)
  • Lamar Johnson sa krátko po príchode do Calgary začal prostredníctvom Zoomu učiť americký posunkový jazyk a strávil čas mimo natáčania. Nechcel, aby si diváci mysleli, že jeho znalosť jazyka je falošná a svoje vystúpenie považoval za dôležité pre reprezentáciu nepočujúcich. Mal pocit, že čas strávený v blízkosti Keivonna Montreala Woodarda pri produkcii mu umožnil lepšie ovládať jazyk; Woodard mu niekedy opravoval chyby v scénach. Bella Ramsey sa podobne naučila ASL počas produkcie. (molcan2)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno