Reklama

Reklama

VOD (1)

Skupinka lidí bojuje o život ve městě zamořeném zombie. (Filmbox)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (105)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Doufal jsem sice ve větší akční gore inferno, ale bezesporu, bez diskuzí je Dead Rising lépe natočeným, krvavějším a zábavnějším hororem než intelektuální a nudný Home Video Made Wyrmwood. Potěší slušné herecké osazenstvo, držení se dle herní předlohy, především škála vynalézavých zbraňí a banda grázlů dodává filmu říz. Bavil jsem se slušně a pokud letos lepší Zombie horor už nevýjde, tak zvýším. 65% ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Horor „Povstání mrtvých: Strážní věž“ není vyloženě děsivý, ale má momenty, které by za takové bylo možné považovat. Nejedná se ani o snímek, který by byl vyloženě extra krvavý, ale gore zde najdete a ujde to. A pak je zde ještě příběh, který mi nepřišel tragický. Jesse Metcalfe je takový moc líbivý herec, ale v tomhle případě mi to ni nijak moc nevadilo. Fajn béčková zábava. ()

Reklama

BlackHood 

všechny recenze uživatele

Je to určitě nejlepší zombie film, jaký jsem kdy viděl. Žádný rozjezd, ale akce, hezké gore, napětí a na zombie film obstojný příběh. Na ostatních zombie filmech mi vadí, že po patnácti minutách se zabarikádují v nějakém obchodě, kde stráví zbytek filmu, ale tady nic takového není. Hru jsem moc nehrál, jen jsem zkusil demovku, je to krvák. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Chase Carter pracuje ako investigatívny novinár televízie "UBN" v štáte Oregon, kde doposiaľ kľudné ulice ovládli hordy krvilačných zombie, bažiacich po ľudskom mäse. Liek vyvinutý spoločnosťou Zombrex, ktorý ochraňoval pred nákazou nečakane prestáva účinkovať. Všetkým, ktorí boli doteraz na bezpečnej strane mesta, neostáva nič iné, iba sa všemožným spôsobom postaviť rozrastajúcemu sa nepriateľovi. Času však nie je na zvýš. Armáda U.S. udáva časový limit do začiatku bombardovania stíhačkami. Podarí sa Chaseovi a jeho náhodným známym dostať do bezpečia? Očakávať duchaplnosť príbehu od snímku, ktorý verne podľa predlohy kopíruje hru z konzol, ktorá prekypovala kadečím, len nie spomínaným prvkom, je úplne scestné. Takže predtým ako si niekto zoberie tento film na paškál, nech si zahrá aspoň dva levely, aby pochopil, že jedinými atribútmi, ktorými mohol Dead Rising zaujať, je humor, nápaditosť mordovačiek, no a samozrejme gore, lebo čo by to bolo za zombárinu bez mäsa a kosti. Snímok mi vôbec neprišiel lacno spracovaný, masky boli taktiež na solídnej úrovni, takže z hororového hľadiska Dead Rising výslovným sklamaním určite nie je. Škoda len, že úplne postráda akúkoľvek atmosféru a napätie. Nič v zlom, ale svetlo sveta v minulosti spatrili rozhodne horšie snímky, pri ktorých sa mrhalo hviezdami jak eurami v parlamente - 55%. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

V posledních letech sice vzniklo pár zajímavých a neotřelých zombie kousků, ale tenhle k nim určitě nepatří. Sice se snáží tvářit jinak, ale je to jen parta lidí, která se snaží uniknout ze zombie obklíčení, přičemž mají další nůž na krku v podobě armády, která chce nakažené vybombardovat a taky tu řádí banda motorkářů, která sem zabloudila z natáčení Šíleného Maxe. Nepotěšily ani samotné zombie, které jsou z čeledi mátohovitých a to dynamičnosti akce také příliš neprospívá. A konečně nefungovaly ani pokusy o černý humor, které vyznívaly až příliš křečovitě a do celkového konceptu se moc nehodily. Celkový zmar podtrhuje přepálená stopáž. Po Leprechaunovi jsem od Lipovskyho čekal trochu víc. 10% ()

Galerie (44)

Zajímavosti (6)

  • Dej filmu zachytáva udalosti, ktoré sa odohrali po skončení hry Dead Rising 2 a pred začiatkom Dead Rising 3. (beso74)
  • Při scéně ve skladu si můžeme všimnout, že jeden člen ze skupiny Logana (Rob Riggle) hraje hru "Dead Rising", podle které je film natočen. (sQelle)
  • Chase (Jesse Metcalfe) má na sebe oblečené tričko, na ktorom je zobrazený Servbot, postava z PC hry Mega Man Legends, ktorú podobne ako Dead Rising produkovalo štúdio Capcom. (beso74)

Reklama

Reklama