Reklama

Reklama

Stopy spravedlnosti

  • Česko Nebezpečný cizinec (více)
Trailer 1

Jeho rodina se stala obětí IRA. Policie případ neřeší. Je čas se pomstít... (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (343)

Trajektt odpad!

všechny recenze uživatele

Tento film je natočen v koprodukci s Velkou Británií,tedy hlavním nepřítelem IRA/1913-1998/. V roce 1998 IRA ukončila svoji ozbrojenou činnost,tzn,.že oficiálně od roku 1998 IRA neexistuje, IRA má na svědomí bombové útoky a vraždy zaměřené na britské vládní představitele a na vojenské cíle,nikdy nebylo cílem civilní obyvatelstvo,jak je nám to předkládáno v tomto filmu. Právě naopak Britská armáda a MI5,terorizovalo obyvatelstvo Severního Irska a zabíjelo a nesmyslně zatýkalo irský lid,můžeme to vidět ve filmech/Krvavá neděle,Zvedá se Vítr nebo Michael Collins atd./. Jinak v tomto filmu hlavnímu hrdinovi zabijou dceru právě IRA a on jde na policii,aby mu dali jména těch viníků,když tam nepochodí,tak vidí v televizi jednoho irskěho občana mluvit o tomto bombovém útoku,usmyslí se anebo vytuší,že by s tím mohl mít něco společného a od té doby bez jediného důkazu obtěžuje tohoto irského občana,Dle mého soudu tento senilní 65 letý retard má IQ tak 50,protože ihned mu vyhodí kancelář do vzduchu,jeho usedlost do vzduchu.A jako tečka nakonec vyvraždí o dvě generace mladší členy IRA,za podpory protiterostické britské tajné služby,kteří ho ani nevyšetří natož,aby ho obžalovali jako masového vraha.Těch nesmyslů v tomto filmu je tak moc,že se nedá hodnotit jinak než odpad.Popravdě si řekněme,kdyby VB neterorizovala ekonomicky,vojensky atd Irsko,tak by žádná IRA nevznikla,ale toto vymejvání mozků zaručeně funguje,když se podívám na hodnocení místních uživatelů,kteří fakt o historii VB a Irska nic nevědí,hlavně,že viděli nespočet filmů o IRA z produkce VB a USA. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Campbellova zkušeně uvařená, po akční stránce dobře okořeněná polévka. Z vlajky nula nula sedmičky odmáznul modrou, z čínské mlátičky udělal gentlemanského rudého bareta za zenitem, který psy svého nepřítele nejí, ale uspává a v rámci pomsty zabíjí jen potřebné (potkat ho John ve Vietnamu, vrací se k plukovníku Trautmanovi jen složená vlajka). Kdyby bylo na mně, bez druhé ingredience bych se obešel a tím by se to trochu zahustilo.. Během kariéry utržené vazy v rameni, zlomenina hrudní kosti, fraktura lebky, popáleniny na rukou, to všechno muselo Jackieho Chana hrozně bolet. Stejně jako mě, když se v úvodu pokoušel o charakterní herectví.. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

O IRA už byla natočena spousta nudných, narkoleptických a užvaněných patetických sraček, plných keltských morálních dilemat, jestli pokojně bučet za Bětku nebo masakrovat anglosaské civilisty. I po zneužití většího množství než malého bych ještě do včerejška považoval za žertovně absurdní pičovinu, že někdy uvidím jeden z nejkulantnějších napínačů o irských armějcích, který produkčně zmákne a zacáluje Pekingvůd a hlavní roli bude hrát Čenovic Džudyna. A bác ho, nic není nemožné, voršprung durš technik a tak… Nic jsem perorálně ani pernasálně nepožil, a přesto zřel fuckt fajnový kousek, zcela prostý Džekího obvyklého opičího čurákování, přímočarý, zábavný a svižný, s pestrým a chytrým hlavopatoidním scénářem a solidní výpravou, v němž skvěle pózující Pírs šarmantně oprášil svůj šinfejn akcent a Šimpymu to i v mumifikačním věku kope jako zamlada. A tak starý unavený ťaman ukázal MI 1-6 jak na to, přičemž během chvilky se zenovým klidem udělal z Belfastu místo, kam odteď budou Velkobrity kdovíproč stále hrdě vykrmovaní paraziti, tedy slizký degenerát Karlík a senilní korunová bába, nadšeně každý rok jezdit na bezpečnou dovolenou. Plná palba. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Sek sem se semtexem.“ Protřepat, nemíchat tentokrát nezachraňuje svět, ale jen svou kůži a politickou kariéru. Před lety si umyl ruce od krve, celý kýbl Solviny na to padl, a zakopal válečnou sekeru i zbylý semtex (GPS si zapsal). Teď je z něj mírotvorce, usmiřující protestanty s katolíky, což je práce pro vraha. Navíc se mu zbláznila spící buňka, rakovina násilí znovu bují a ke všemu jakási zakrslá žlutá opice opruzuje: „Prozraď jméno!“ Jo jo, Jackie Chenovi sice už vržou klouby, ale pořád umí kopat jak mula. Na Hennsseyho si vyskakuje jak péro z gauče, háže mu vidle do politických pletich a chlapcům z IRA na záchodech odpaluje bomby pod prdelí, aby taky poznali jaké to je. Nepolapitelný Quan se plíží kanály Ulsteru i bažinami v lesích, jako Rambo straží pasti s kůly a při rvačce sám zbouchá šest urostlých na jednu hromadu. Zmlácení teroristi pak na něj volají posily, 100 chlapů [nekecám, čas 57:20] a já konečně pochopil, že nekoukám na thriller, ale na akční komedii. Škoda. POLITICKÉ OKÉNKO: [][] Až film zkouknou v Buckinghamském paláci, objednají z Číny kontejner důchodců a ti jim Belfast i Dublin vyčistí od IRA dočista do čista. A v Ulsteru konečně zavládne mír. [][] God Save the King! ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan si tu “poskakuje” ako za mlada, až by človek nadobudol presvedčenie, že od čias “Božskej relikvie”, nezostarol ani o dva dni. Tento chlapík mi bol vždy sympatický, pričom v 80-90 rokoch sme ho spolu s rovesníkmi doslova žrali, preto je obrovskou škodou, že ešte aj tú tretiu ⭐️ musím udeliť najmä z dôvodu rešpektu k danému hercovi. Film živý, takmer neustále sa niečo deje, a tak vyslovená nuda nehrozí. Bohužiaľ, je to proste nereálna kokotina, a mňa tieto druhy filmov, pritiahnuté za vlasy, ktoré sa berú príliš vážne, jednoducho nedokážu “uspokojiť”. ()

Galerie (74)

Zajímavosti (8)

  • Postava Liama Hennessyho (Pierce Brosnan) odkazuje na írskeho politika menom Gerry Adams. Brosnan sa svojím výzorom vo filme na spomínaného politika podobá aj výzorovo. (MikaelSVK)
  • Okrem Londýna sa filmovalo aj v prístavnom meste Larne v Severnom Írsku, teda v štáte v ktorom bola snímka aj oficiálne zakázaná. K dispozícií ju však majú na platenej stanici Netflix. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama