Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (305)

Praxis 

všechny recenze uživatele

A napotřetí jsme vlezli znovu do stejné střílecí řeky plné prostřelených hlav, převrácených kamionů a roztomile přehrávajících záporáků, kteří se řítí na udatného Geralda ze všech stran. I když se to tentokrát snaží vypadat jako variace na Uprchlíka, je to víceméně stejné jako Olympus i London has fallen. Skončí to sluníčkově i s tou titulkovou scénou, kde Nolte ukázal, že udělal půlku atmosféry, a je škoda, že ho tvůrci nevytěžili ještě víc. Jeho pyrotechnické hrátky v lese patří mezi top scény filmu. Opticky pro mě vrchol trilogie zůstal v Londýně, ale tohle taky nebylo špatný. 70% ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Objektivně za 2 hvězdy, protože je to předvídatelné od prvních minut, kdo je zloun, to snad musí být všem divákům jasné taky hned, a protože je tady taková spousta klišé a logických děr, že by se s tím dala vydláždit D1 (třeba, proč nepoužili jeden jediný z těch mnoha dronů, když na ně měli, posléze v nemocnici, a bylo by vymalováno?). A ještě by možná zbylo. Akce nic moc a navíc je to zbytečně dlouhé. Ale potěšil mne otec mimo civilizační sítě a jeho hlášky, a jen díky němu to nehodím do horšího hodnocení. Jinak je to standardně natočený akčňák, slušně odvedené řemeslo, nic to nedá, prostě na zabavení času. Btw, ošklivá Jada tady hraje snad nejpitomější policajtku FBI, co jsem kdy viděl. ()

Reklama

corpsy 

všechny recenze uživatele

Ako sa z akčného obra stáva stacionár béčkovosti. Alebo respektíve takto. Od údernej, pomerne vysokorozpočtovej, skvelým žánrovým režisérom točenej akčnej selanky, cez slušne a výživne béčko, kde je cítiť východoeurópsku tradíciu započatú Seagalom, Van Dammem či Lundgrenom, až po túto na akčný kinožáner dosť nízkorozpočtovú časť, kde sa mohli vymeniť vlastne všetci predný herecký predstavitelia a nielen postava Banningovej manželkya vôbec by to nevadilo. Ide to opäť o etáž nižšie a čo je škoda, Banning je zaujatý svojimi životnými problémami a tak sa treba trochu ľutovať. Jemu to ale nesedí. Buldogovi nie. Úspech v amerických kinách možno ešte vyvolá do budúcna nejaké to akčné dávenie s jeho postavou, ale vlastne dúfam, že sa tak nestane. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podezřele levnější a celkově méně akční, než předchozí dva díly. Je to i velmi předvídatelné a kdo bude záporák je jasné hned od začátku. Na druhou stranu Butlerův Mike Banning je podobný sympaťák jako Neelsonův Bryan Mills a interakce s Nickem Noltem jsou parádní. Těch pár přestřelek je zpracováno zábavně, ale trochu mi tam chyběla nějaká větší wow scéna. Další díly téhle série nicméně určitě vítám. Podobných oddychových nekomediálních akčňáků s tak nadupaným obsazením dneska zas až tolik není. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Dějově pořád stejná písnička, ale akce je zas a znova našlapaná a jede to od začátku do konce. Dojde zde na pěsti, nože, výbušniny a lesní pasti a finále v budově/ na střeše je hodně solidní. Highlightem celého Angela je jednoznačně první scéna s killing drony, kteří nastavili laťku fakt vysoko a takhle cool akce se jen tak nevidí. Gerald Butler to už po trětí zvládl a na tuhle sérii bych se mohl dívat donekonečna, protože takhle povedené akční béčka jsou jen málokteré. ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno