Reklama

Reklama

Killing Ground

  • Slovensko Killing Ground (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto. Tomuto faktu však nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú iných táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. (Marceloo)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (101)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Keď sa mladý pár vyberie na dovolenku do austrálskych lesov, objaví na mieste opustený stan a auto, ale tomuto faktu nevenujú pozornosť a dúfajú, že možno spoznajú nových táborníkov. Keď sa však dlhé hodiny nikto neobjaví, začínajú tušiť, že s miestom niečo nie je v poriadku. Na útek je však už príliš neskoro a začína pre nich boj o prežitie v divočine plnej nebezpečných nástrah. - V Austrálii už viac ako 10 rokov vznikajú bezpochyby najlepšie Hixploitation horory a Killing Ground je výborným subžánrovým príspevkom, ktorý skráti dlhé čakanie na Wolf Creek 3. Hlavné postavy sú sympatické a dokážu konať v rámci možností inteligentne, takže sa s nimi dá súcitiť. Natočené je to slušne, a aj keď si kvôli nízkemu rozpočtu tvorcovia nemohli dovoliť vela rekvizít, úplne si vystačili s príbehom, ktorý sa odohráva z velkej časti len na niekolkých kilometroch štvorcových. Musím pochváliť ešte aj zaujímavé a odlišné postery, ktoré pekne lákajú. Tvorcom sa nepodarilo priniesť nič nové, ani nič, čo by urobilo perfektný dojem, ale ako subžánrový kúsok to funguje perfektne. + herec z Scare Campaign ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jasně, snímek „Killing Ground“ by klidně mohl být ještě o něco drsnější, ale i tak si myslím, že to, co nám bylo prezentováno, bylo docela dost. Záporáci jsou přesně tak odporní, jak byste si přáli, osud jednotlivých postav není pěkný, ale s tím se muselo počítat. Jak říkám, na filmu není nic extra originálního, ale v tomhle případě to vůbec nevadí, protože dostanete, co chcete, a je to dobré. ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Prvá polovica čisté tliachanie hubou, aby sa človek (obrazne povedané!) dozvedel, ktorú postavu "pichá v boku", čo rada papá, aký má rada internet shop, či kde jej chutí zmrzka. Pre mňa je takáto forma spoznávania postáv pri horore takmer zbytočná, toto sa mi skôr hodí do žánru drámy a nie snímku od ktorého očakávam "krv", doslova rozmlátené hlavy, odrezané ruky, nohy či penetráciu kaktusom. Druhá, (konečne) momentovo silná, dokáže miestami z pohľadu emócií solídne zasiahnuť. Avšak "hixplo" bez násilia a gore? To mi príde také nijaké. Z tohto hľadiska sa divák takmer ničoho nedočká, a ja osobne som čakal omnoho viac ... - 55% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jako komedie dobrý. Feministická záležitost, kdy chlap je posera a ženský Rambo musí zachránit sebe i jeho. Survival patří mezi mé oblíbené žánry, jelikož se většinou odehrává v pěkné divoké přírodě a o napětí nebývá nouze. Austrálie sice má krásnou přírodu, ale nesměla by ji snímat blbá kamera. Postavy se chovají natolik hovadsky, že to snad musel být záměr autorů. Nechce se mi ani psát všechny přešlapy a kiksy - holka ví, že z auta vylézt nemá, udělá to; rodiče vidí chlapa s puškou, ale běží mu do rány; sejmu ozbrojeného chlapa, jenže místo toho, abych mu vzal zbraň, uteču; neseberu pohozenou zbraň a do tmy vylezu i s parťákem, jelikož tak bude větší šance, že nás někdo sejme oba. A co se stalo s dítětem? Na to tvůrci této vypráskaniny úplně zapomněli...zařvat měli všichni. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak trochu nevydařený campingový pobyt v buši. Nečekejte ovšem něco tak drsnýho a syrovýho jako třeba slavný britský Eden Lake, tihle Australáci zvolili jinou filmovou řeč - ospalé pomalé tempo se zajímavým střihem a opravdu dlouhou předehrou před hodně decentním exploatačním finále. To bych já osobně považoval spíš za plus než mínus, pomalý filmy mi většinou sedí. Ale neseděli mi pan doktor a jeho nastávající. Zatímco hippie rodinka z první dějový linie mě zajímala, vzbudila moje sympatie a následně i soucit, páreček zaláskovaných měšťáků mi byl od začátku protivnej, svými xichty i kecama, hlavně ten chlápek. Jo, chápu že měl bejt vykreslenej jako srábek, kterej ani neumí vyměnit rezervu, ale čeho je moc... (SPOILER) Zaprvý jsem soptil, když nechal ležet na zemi kulovnici u chcípajícího aboridžinskýho mulata (šmarja i když neuměl střílet, tak použít by jí snad nějak zvládl). A zadruhý tehdy, když srazil na zem nadrženýho blonďáka a vzápětí začal utíkat pryč. Kristepane tyhle scény mě fakt derou - i když se třeba neumím prát, tak mu aspoň v tom momentě třeba narvu prsty do vočí, nebo prokousnu krk, nebo tak něco, prostě se ho budu snažit vyřadit... Blbec. A nejvíc mě naštvalo, že taková hnida to nakonec přežila. Nejlepší scéna - budoucí pí doktorová jde k autu a za ní se na několik nekonečných vteřin mlčenlivě objeví potácející se polomrtvé batole, fakt síla. ()

Galerie (26)

Reklama

Reklama