Reklama

Reklama

He's Out There

  • USA Scarecrow (pracovní název)

Rodina se chystá na výlet na svoji chatu, která stojí u jezera v opuštěné krajině. Otec (Justin Bruening) má ale ještě pracovní povinnosti, takže matka (Yvonne Strahovski) bude muset vyrazit se svými malými dcerkami napřed. Když dorazí na chatu, tak se seznámí s místním správcem a zdá se, že je vše v naprostém pořádku. Děvčata si spokojeně hrají, matka vybaluje a otec už je na cestě. Jenže z dálky je pozoruje John, který má úplně jiné úmysly. Podaří se otci nebo správci překazit jeho vražedný plán? (PROCESOR)

(více)

Recenze (80)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to působí jako další nudný, nízkorozpočtový horor, ale nakonec se z toho vyklubal takový menší zázrak v rámci žánru. Ne, že by film přišel s nějakými výraznými novinkami, ale již viděné dokázal zpracovat nečekaně atraktivně a dokonce i postavy dokážou diváka zaujmout natolik, aby měl o ně strach. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zpočátku velmi dobrý horor, který svojí atmosférou opuštěného domu u jezera dostane. Maminka a dvě děti odloučené od otce a velmi nefér přístup náhodného kolemjdoucího. Ovšem situace se přiostřuje a venku čeká zlo. Marně pak vzpomínám na The Strangers (2008), kterým se povedlo naprosto perfektně stvořit děsivý horor, který má skvělou pointu. Ovšem čím tady déle koukám, tím film přestává být děsivý, protože pointa mi chybí. Skvělá Yvonne Strahovski, která hraje matku přesně tak, jak divák žádá. Jenže jakmile tu není zajímavý vrah, tak jde atmosféra do kopru. Tím spíš, že na diváka čeká mnoho naprosto "neuvěřitelných" scén. Finále mě pak odradilo a je jedno, s jakou intenzitou film začínal. Další poloviční zážitek. A to může být ten náhodný kolemjdoucí i podobný legendárnímu Jasonovi. Ve výsledku, to nic nezmění. (50 %) ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Tie „len“ 3* ma vlastne dosť mrzia, lebo sa to začína perfektne. Sympatická matka s dvoma malými dcérami odchádza do geniálneho domu uprostred lesov v blízkosti jazera, do ktorého stredu vedie mólo a všade naokolo sú iba hlboké lesy a ešte hlbšie hory. No a noci, tak tie si asi viete predstaviť: ponuré, tiesnivé, až nepríjemne tiché, no napriek tomu máte pocit, že sa na vás z lesa niekto pozerá. Je ukrytý za kmeňmi stromov v tme, kým vy sa pohybujete síce v relatívnom bezpečí zamknutého domu, ale je vysvietený a vy ste v ňom na rane ako nejaká zas*atá rybka v akváriu. Bohužiaľ, po fakt dobrom hororovom rozjazde to začne skĺzať ku klišé a zvratom natoľko očakávaným, až sú absolútne nudné. Miestami vás dokonca až rozčúli, po akom klišé tvorcovia siahli. Ku koncu už si len od bezmocnosti trieskate hlavou o stôl (alebo aký nábytok práve máte po ruke). ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Nic nového pod měsícem na chatě u jezera, chtělo by se napsat. Ale tentokrát to příjemně dodržuje tradice klasických slasherů a je to dostatečně intenzivní na to, aby byly fandové subžánru spokojeni. V ohrožení matka s dcerkama a v baráku žádná střelní zbraň. Jenom kuchyňský nůž, versus novodobý Jason se sekyrou. Vidět to “v realitě” v Praze v úterý večer, nejspíš dám snobské tři. Na Sitges FF v záplavě současných hororů, ve kterých se jejich tvůrci neustále snaží o něco duchaplné a převratné (a vychází to jednomu z tisíce) dávám respectful 4*. [Sitges FF] ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Konfrontace Yvonne Strahovski s "lesním" maskovaným psychoušem měla zdárný průběh. Jak se ve filmu rozednilo, atmosféra nočního děsu a napětí náhle opadla. Řeč je o závěrečném zúčtování, které trochu devalvuje dobrý dojem z filmu. Prostě tvůrci si se závěrem měli více vyhrát. Důležité je, že les a přilehlé okolí (ne)příjemně publikum sevře a nepustí. Krásně to režisérovi s pseudonymem Quinn Lasher (údajně se jedná o Dennise Iliadise, který se měl od filmu distancovat) vychází u hlavní představitelky. Ta nejančí, nevyšiluje, jedná celkem rozumně, její dvě filmové holčičky už tolik boj s pudovými emocemi nezvládají a svůj strach dávají nezřízeně najevo. A tenhle herecký kontrast je nečekanou hybnou silou děje, který nemá přehršel postav, tím pádem není ani moc úmrtí a méně gore. Ve filmu převládá tma a nejistota z toho, kde se neznámý obejda zjeví. Působivá hra s oběťmi se stupňuje, patřičného novátorského vrcholu už nedosáhne (viz závěr). Yvonne Strahovski v hlavní roli je moudrý tah. Není to omílaná herečka, a je v ní víc než jen pohledná vizáž. Maniak svoji tvář odmítá ukázat, na mě jeho maskování velký dojem neudělalo, na ksichtě měl jakési fáše, víc jsem neidentifikoval, celkově připomínal strašáka v poli. Navíc měl nejasný motiv pro odstranění nových nájemníků v domě, kde dřív žil. Hrstka herců ukrytá v odlehlém lesním prostředí dělá pod vedením též "maskujících" se tvůrců maximum, aby se na jejich lesní anabázi hned tak nezapomnělo. Je to zručně vyvedený hororový thriller, co umí vyvolat mrazení, a nenápaditý závěr se dá úspěšně tolerovat. Je patrně i důsledkem tvůrčích nesnáz, které film provázely. Tolik soustředěného napětí už jsem si dlouho neužil. 8/10 ()

Galerie (10)

Zajímavosti (1)

  • Písnička, která hraje na konci filmu, je „Hey Boy In The Pines“ od Public Domain. (Duoscop)

Reklama

Reklama