Reklama

Reklama

Sestra

  • USA The Nun (více)
Trailer 1

Démonická řádová sestra z hororu V zajetí démonů 2 se vrací, aby šířila zlo ze záhadného kláštera v Rumunsku, ve kterém řád jeptišek ukrývá děsivé tajemství. Nejtemnější kapitolu ze světa filmu V zajetí démonů Vám přináší legendární James Wan, filmový tvůrce, který stojí za touto úspěšnou filmovou sérií. (Vertical Entertainment)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (612)

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Po záhadnej samovražde mníšky sa nastávajúca Sestra Irene (Taissa Farmiga) vydáva do Rumunska, kde sa udalosť odohrala. Vatikán nariadil, že má robiť spoločníčku skúsenému kňazovi. Po príchode na miesto zisťujú, že už dávno nie je posvätným, ale že ho ovládlo desivé zlo, ktorému sa osamelí návštevníci budú musieť postaviť. - Bez rozmyslu môžem povedať, že tento horor mal asi najlepšie promo za posledné roky, pretože aj ludia, ktorí horory nikdy nepozerajú, sa ma naň neustále vypytovali. Rozhodnutie zveriť réžiu tvorcovi, ktorý má za sebou len jeden, aj keď dosť slušný, horor, trochu nechápem, ale tak James Wan a jeho tím vedia čo robia. Dejovo je The Nun citelne slabý, ale v rámci atmosféry dokáže fungovať, pretože ten majestátny kláštor je neskutočne creepy zvonku aj zvnútra. Taissa Farmiga je v hlavnej úlohe presvedčivá, čo nie je prekvapením, keďže má možnosť učiť sa od jednej z top hororových herečiek vôbec. Ako pohodový horor na víkend The Nun zafunguje, ale jeho ambície boli mnohokrát vyššie, takže nie je prekvapením, že takýto výsledok velkú časť hororových fanúšikov nepoteší. Som zvedavý na The Conjuring 3, ktorý bol zverený tvorcovi, ktorého debut ešte ani nevyšiel, a hlavne dúfam, že sa z tejto série nestane nástroj na zarábanie na oddaných fanúšikoch. + Mark Steger + herečka z American Horror Story a The Final Girls + herec z Alien: Covenant + herečka z Extinction + herec z Would You Rather + herec z Outpost a The Hallow ()

salahadin 

všechny recenze uživatele

Aneb sestra v akci! Atrakce pro nenáročné kardiaky (pozor - uživatel salahadin je nasraný, proto bude komentář obsahovat vulgarismy ilustrující vnitřní rozpoložení pisatele). No to byl horor, přátelé. 96 minut jsem čuměl jak brk na prostoduchého bubáka, co měl bezmála tisíc příležitostí odbouchnout naše tři hrdiny, ale on jen korzoval okolo, udělal občas baf, no a když mu došlo, že jde fakt do tuhýho, pokusil se uškrtit tu holku, což má být možná vrchol bubákových možností likvidace lidské entity. No ty vole! Proč!? Proč!? Proč si ten debžot v hábitu s našimi hrdiny jen hraje?? To je démon s IQ nižším než bod varu benzínu? Takže naší trojici vlastně reálně nehrozilo žádný nebezpečí a jedinej, kdo tu umřel, byla ta jepťule na začátku a ta spáchala selfexit. No to je horor! A přitom začátek nebyl vůbec špatnej. Atmosféra před příchodem do kláštera byla super, jenže ta atmosféra trvala tak 10min. Strašidelné historky filmařské. Ach filmaři a jejich představy. Zatímco v Conjuring se skrz nepřirozené jevy postupně přitvrzuje, tady do toho prásknou hošci od filmu rovnou navostro - viz naprosto dementní scéna, kdy Frantík opouští klášter a hned na něj najede ducháček s vizáží prošlého pomeranče. Frantík se jen zvedne, vyrve si dřevěný křížek a v pohodě odchází! Kterej debil tohle napsal? A to není konec. Hned po příjezdu k baráku, který se podobá klášteru asi jako ukulele Arabele, dojde dále k bezprecedentní inhumaci hlavního hrdiny. Ten se jen lakonicky otřepe a dál pokračuje v plnění úkolu - nepřijde mu to divný??? Kdyby hošci od filmu zůstali většinu stopáže u náznaků (např. na začátku ležící nebo sedící?) a v posledním ataku na naše kardiostimulátory rozbalili koncert Marilyna Mansona na plný gule, udělali by líp. Ale stejně by to byla jen velmi prostoduchá fantazie filmařů-fetišistů do křesťanských pseudoreálií (už jen setkání ve Vatikánu s pěkně oslizlými preláty, hahaha). Kdepak na čerta a satanáše, neplatí žádné otčenáše, zlotřilé bídné strašidlo, nezažene práškovací letadlo, tohle zvlčilé páže, sejme jen brokovnice slušné ráže. ----- nemůžu se ubránit dojmu, že filmaři si z nás tak trochu vystřelili a udělali z diváků stádo debilů....ta historka, jak bombardování kláštera wehrcajkem udělalo do země šachtu, kterou Marilyn zase vylezl, je fakt - jak to jen říct slušně? - fakt YNTHELIŽENTNÍ..... ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Sestra je docela fajn horor, který buduje příjemnou atmosféru, kterou známe z tohoto universa a naznačuje, že nepujde o žádné béčko. Jenomže je na něm něco, co úplně není ono a je dost v lekačkách předvídatelný, takže patří k té horší polovině z tohoto světa. Ale když to vezmu kolem a kolem, tak i když si zaslouží tři, tak dávám čtyři hvězdičky, protože tohle universum mám rád a i se Sestrou si dali práci, navíc jsou tu krásné lokace přímo z Rumunska a především se starým hradem. ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Pozor, komentář může obsahovat bojler! Směs nelogického galimatyáše, ve kterém se pronášejí dost hrdinská moudra a nebojácně vchází na místa, kam bych nevlezl ani v davu za bílého dne, načež se tam v přímé návaznosti dost zbaběle řve. Tedy bych to pojal jako takový roztomilý příběh sadomasochisty, který se zkrátka rád týrá, ač má volbu odejít. Já osobně, kdyby mne někdo takhle při měsíčku zaživa zakopal na hřbitově a čirou náhodou bych to přežil, určitě bych se na vše okamžitě vysral, vzal nohy na ramena a táhl do patřičných míst. Nejsem fandou uměle a komerčně natahovaných flusů, za účelem výsměchu divákovi rovnou do xichtu. Žel, peníze jsou všude teprve až na prvním místě a tak vznikají rebooty, spinoffy, prequely, sequely a když je i pak jasné, že ti debilové na to stále čumí, ačkoliv už je to jen ubohá sračka, mrskneme jim tam třeba seriál, který už nemá s původním dílem nic společného. Nudil jsem se a ihned po zhlédnutí jsem usnul jako miminko. To by se u kvalitním horroru stávat nemělo. Tohle je však jen tupá lekačka s pěknými interiéry. Fujky fuj. 30% ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Tak předně horor jako takový pokládám za pokleslý žánr, vyjma Hitche, vynikajícího Kruhu a klasického Vymítače ďábla. Od Záhady v listnatém lese tento žánr nevyhledávám. Já se prostě u hororu, pokud je dobrý, bojím. A jít na to do kina, tak to už vůbec ne. Ale dneska zvítězila zvědavost. A jo, dobré to bylo. Děsivé, temné, lekavé a s hnusnou atmosférou. Těšilo mě plné kino, několik rozsvícených smartfonů a přítomnost osmdesáti dalších lidí, kteří vyrušovali, šustili a komentovali snímek nahlas. Jsem převelice ráda, že se mi zrovna dneska nesplnil můj velký sen, být v kinosále na něčem dobrém úplně sama. Co říci závěrem: Marlin Manson vystrčil růžky a nechal si otevřená vrátka i pro dvojku. Tak fandy si to jistě najde. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (22)

  • Taissa Farmiga (sestra Irene) a Vera Farmiga (Lorraine Warren z V zajetí démonů – 2013) jsou ve skutečnosti sestry. Jejich postavy ve filmu nejsou nějak spjaté, ovšem důležitou podobností mezi oběma postavami je, že jsou obě pevně věřící katoličky obdařené jasnozřivostí. Obě postavy také přežily konfrontaci s démonem Valakem. (hansel97)
  • SPZ nákladního vozu, na něhož Otec Burke (Demián Bichir) omylem položí svá zavazadla, obsahuje i jméno démona „Valak“. (efenberger)
  • Ještě než vyšel oficiální trailer, vyšel krátký teaser, který měl sedm vteřin, ve kterých divák viděl černo, až na poslední 2 vteřiny, kdy nečekaně a velmi nahlas zakřičela démonická jeptiška (Valak). YouTube tento teaser krátce po vydání zablokoval z důvodu, že byl příliš děsivý. (ČSFD)

Související novinky

Annabelle se vrátí

Annabelle se vrátí

29.04.2018

Svět momentálně oslavuje propojený filmový vesmír od Marvelu, který čítá už 19 filmů. Jak asi víte, většině konkurenčních pokusů se příliš nedaří. Pokud byste ale hledali největší výjimku, dostanete… (více)

V zajetí démonů potřetí

V zajetí démonů potřetí

27.06.2017

Alfou a omegou dnešního Hollywoodu jsou propojené filmové vesmíry. U Star Wars nebo Marvelu šlapou na jedničku, jinde se více či méně klopýtá. Naposledy se trochu spálil vesmír s klasickými monstry,… (více)

Reklama

Reklama