Reklama

Reklama

Novou kapitolu děsivé hororové série napsal a režíroval její spolutvůrce Leigh Whannell. Tento mrazivý prequel, situovaný v době před strašidelnými zážitky rodiny Lambertů, divákům odhaluje osudy nadané jasnovidky Elise Rainierové (Lin Shaye), jež se po jistém váhání rozhodne pomocí svých schopností kontaktovat mrtvé, aby tak pomohla mladé dospívající dívce (Stefanie Scott), kterou si vybrala za svůj cíl nebezpečná nadpřirozená bytost. (Falcon)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (458)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Člověk by řekl, že série o tolika dílech a s tak vysokým hodnocením bude za něco stát. S každým dalším dílem se mi ale potvrzuje, že opak je pravdou. První "Insidious" mělo alespoň náznaky tvůrčího nápadu a atmosféry, u "Insidious 2" jsem se nudila natolik, že jsem měla problém ho dokoukat a co se týče "Insidious 3", jedná se sice více o rodinné drama než o horor, ale minimálně konec mě zajímal. Whannellovo "To další" mě nicméně nebaví (zažít bych to ale nechtěla xD) a nevěřím, že na tom čtyřka něco změní. A ta škrtící bába v černém už mě taky irituje... 2,5*. Trojka není úplně špatná, ale je o ničem. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To fakt umí současné horory pouze James Wan? Po loňské velice průměrné Annabelle a letošním (prý vyloženě sračkoidním) Sinisteru 2 už bych tomu i věřil. Naštěstí je tady pravá ruka hororového mága a to Leigh Whannell , který umí vést postavy, vtáhnout do děje a přibližit se předchozím dílům. Ačkoliv je tato "trojka" prequel, z děje to méně vnímavý divák prakticky nepozná a nejdůležitější je, že tentorkát už bohužel není na scéně fantastický Patrick Wilson, ovšem hlavní dvojka v roli otce a dcery je taktéž důstojná náhrada. Ačkoliv je Počátek plný laciných lekaček, má hororovou a především v druhé polovině jsem měl občas slušně nahnáno. Do análů se tento kousek téměř jistě nezapíše, ale jako taková jednohubka postačí a důstojně zakončuje jednu skvělou trilogii, i když vlastně netrilogii...81% ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle je celkem slabota. Opravdu je vidět, že už to nedělal James Wan, docela zbytečný prequel. Většina postav je tam jiných. Nepřináší to nic nového a jen to recykluje staré nápady. Atmosféra je taky dost mizerná. Ta babka se akorát snaží zachránit mladou Quinn, kterou posedl zlý démon. Opět narážíme na nevěstu v černém. Takže se zase sice podíváme do temné dimenze, ale to je tak všechno. Lekačky taky nefungují. Aspoň víme, kde vzala ten svůj tým. "Já nechci umřít." ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Whannell natočil film pro dementní puberťáky, kterých bylo plné kino a pevně věřím, že si to ty vypatlaný krávy nad náma a ty nagelovaný buzny co měli chování larvy hned vedle mocinky moc užili, já bohužel (bohudík?) dávám přednost inteligentním a děsivým hororům, který maj atmosféru a scénář, ze kterého se vám nechce co repliku buď zvracet, nebo se ironicky smát.První dva díly miluju a trojka není nic jiného, než 100x vyluhovaný čaj s minimem invence a děsivě mizernou režijní prací, hlavně co se vedení herců týče.Když jsem furt místo strašení musel poslouchat nějaký slinty smutný babičky a o lásce a pořád tam někdo někoho utěšoval, že mu zemřela maminka, nebo manželka, měl jsem pocit, že sleduju další díl Dynastie.Ani nedokážu popsat, jak mě třetí díl zklamal a jak moc jsem se na něj tešil.Jediný pozitivum bylo pár vtipných momentů, tři infarktový lekačky, bába v černým a hlavní slizoun vypadal taky celkem dobře.Jenže jako celek to vůbec nedrží a když tam běhá ta bába jako Arnold v Komandu a Van Dammovejma kopačkama likviduje démony, šel jsem normálně dokolen a smíchem padal na prdel.Nejlepší část mojí návštevy kina byla, když sem se šel vychcat a vedle v sále dávali Jurský Svět a zkouknul jsem si u otevřených dveří jednu príma bitku.Tak potom tady asi bude něco špatně, že Whannelli???Těžkej propadák.40%. ()

Psychor 

všechny recenze uživatele

Velká část diváků tak dlouho opakovala mantru, že bez Wana to nejde, až jí nakonec zcela uvěřila a odsoudila Insidious 3 do modrých čísel. Whannell při tom ve své režijní prvotině dokázal, že má mnohem větší potenciál než Wan a vytvořil horor, který je po všech stránkách kvalitnější než předchozí dva díly. Wan sází na kvalitní atmosféru s lekačkami a Whannell ji přivádí k dokonalosti. Insidious 3 je mnohem intenzivnější, nápaditější a má také o poznání děsivější look. Disponuje zkrátka potřebným atmosferickým drivem, který u Wanových hororů zcela chybí. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (13)

  • Dej filmu sa odohráva v roku 2008. Predchádzajúce diely sa odohrávali v roku 2010. (Marceloo)
  • Severoamerické tržby byly 52,2 milionu amerických dolarů, celosvětové 113 milionů. (NIRO)

Související novinky

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

Infarktové Insidious dostane třetí kapitolu

21.11.2013

Byla jasné, že letošní pokračování jednoho z nejděsivějších hororů posledních let nebude ukončením série. První Insidious s rozpočtem pouhého 1,5 milionu utržilo pěkných 97 milionů dolarů, dvojka už… (více)

Reklama

Reklama