Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Do konce roku už moc očekávaných hororů nezbývá, ani si nejsem jistý zda nám ještě něco zajímavého výjde, ale Mayhem určitě stojí za pozornost, byť jsem dle našláplého traileru očekával více. Mayhem se určitě nevyhne srovnání s nedávným Belko Experiment( Pomalu se nám zde vytváří nový subžánr kancelářských krys, ale podobně jako u Belka, Mayhem nesplňuje potenciál slibovaného masakru, což při 300 zaměstnancích je absence gore neodpustitelná). Film má i docela pomalejší rozjezd a je hodně ukecaný, sice zde jsou vtipné i inteligentní dialogy zároveň( což možná vysvětluje 80% na rottenech), ale nesmírnou zábavou a vzrůšem jsem vyloženě neoplýval. Potěší svůdná Samara Weaving, kterou jsme naposled viděli v sexy Babysitter( že by nová hororová herečka na scéně?), zajímavé a dobře zvolené hlavní postavy- sympatický hlavní hrdina, drsný šéf i jeho bodyguard. Akce je slušně natočená, dynamická a souboje jsou docela drsné, ale chybí zde scéna, kterou bych si rád pustil znova či něco z čeho bych vyloženě padl na zadek, to zde bohužel není. Zábava však slušná a podobných snímků moc nenajdete, jen důvod k velké nadšenosti zde není, byť být měl. 65% ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Lepší, zábavnější a mnohem uvolněnější varianta The Belko Experiment, ale na rozdíl od Belka, zde hlavní hrdina neni poseroutka, který se celý film klepe strachy a pak díky štěstí, zabije jednoho člověka. Navíc zdejší hrdina, dokáže i ochránit svoji šílenou parťačku (vynikající Samara Weaving) a bejt přitom stále vtipnej. Je super, že si to dokazovaní, kdo je větší žralok neprobíhá jenom v úrovni "zlámu ti všechny kosti v těle" ale i v úrovní slovního vyřizování, čímž kadence velice vtipných hlášek nebere konce. Ano, ano Belko je co se týče brutality lepší, ale tady sou zase vynalézavější a víc se popustí uzda fantazie, od hřebíku v hlavě až po staré dobré kladivo, také v hlavě. Pojetí viru, je také o něco lepší, byť Belko má syrovější zakončení, tady je to bráno docela logicky a má to ucelenější pojetí. Zasloužená pětka. PS Díky za titulky Parzivale. ()

Reklama

rollman1 

všechny recenze uživatele

Snímek, který lehce připomíná nedávný The Belko Experiment přišel s fajn nápadem. Vezmeme vir a necháme 80 lidí aby se povraždili v jedné budově. Tento koncept zní na papíře fajn, ale zpracování je mírně nadprůměrem. Jedním důvodem je absence větší řežby. Dočkáme se sice nějaké té brutality a krve, ale přesto však námět nabízí mnohem více mechanik a věcí, které by se zde dali použít. Každopádně nic jiného filmu asi vytknout nelze. Rychle se rozjíždí, nechybí mu nadsázka a stejně tak potěší duo hlavních hrdinů. Prvního určitě všichni známe jako Glenna z The Walking Dead ( Steven Yeun) a ženskou roli obdržela herečka, kterou jsme mohli vidět v nedávném The Babysitter (Samara Weaving). Chemie mezi oběma funguje na jedničku. Zbytek je jen do počtu a jedná se spíš o neznámé tváře. Po dokoukání však snímek zanechal pachuť promarněného potenciálu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Odkiaľ to máš?“ – „Vygooglil som si debil s malým vtákom a vyhodilo mi to ako prvé.“ Ďalší z rady kancelárskych krvákov (P2, The Belko Experiment, Not Safe for Work). Nebavilo ma to. Nesympatické postavy (vrátane kladných), netalentovaní herci, stereotypné scény bez švihu a nápadu, klišé myšlienky, mdlé a prázdne dialógy. Mihne sa tu pár zaujímavých nápadov (beztrestnosť infikovaných), ale nie sú detailne spracované, čiže vyšumia do prázdna. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Skočte tragických 25 minút, plných nezmyselných dialógov, ktoré síce miestami vyčaria úsmev na tvári, no tak či onak, z pohľadu žánru neprinášajú nič, len akési úradnícke žvásty (chápem, že to nejak začať muselo, ale tak pomalý rozjazd??). Následne vďaka panike po uzavretí budovy tempo síce rapídne vzrastie, no jadro tvoria prevažne prejavy emocionálnych výkyvov, pästné súboje, občas nejaké to násilie, avšak bez mimoriadneho gore, ktoré by sa vzhľadom k nápadu, totožnému s "Belko Experiment" vyslovene žiadalo. Ja sklamaný nie som (!), no v "exploiďáku", v ktorom je zmenená identita 287 ľudí, v absolútne labilne, agresívne beštie, by sa nejaká tá originálnym spôsobom odtrhnutá hlava, ruka, noha, skrátka mohla a mala objaviť. Ale inak výborne spracovaný, znesiteľný, zábavný snímok s dobrým hereckým obsadením, ktorý po úvodnej tretine až do záveru nijak nenudí. P.S.: netreba zabúdať na "Bloodsucking Bastards", ktorý je námetom taktiež podobný. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)
  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)

Reklama

Reklama