Reklama

Reklama

Mayhem

  • Slovensko Vzbura (festivalový název)
Trailer

Právník Derek (Steven Yeun) dostane nečekaně výpověď, která je vykonstruovaná. Této firmě věnoval vše, a tak se mu zhroutí svět. Ovšem ne na dlouho. Ve firmě, která sídlí ve výškové budově, se objeví obávaný virus, kterému se říká ID-7. Jeho hlavním rysem je absolutní ztráta rovnováhy mezi chováním a odpovědností. Z lidí se stávají zvířata, která ihned podlehnou svým nejnižším pudům, aniž by řešila důsledek. Celá budova je obklíčena policií a je v karanténě, která bude trvat osm hodin, než začne působit protilátka. Derek je na cestě za vedoucím, zda by ještě jednou nechtěl přehodnotit jeho výpověď. (PROCESOR)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (90)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americký snímek „Mayhem“ je v podstatě trochu jinou variací na zombie filmy, není ani nijak zásadně originální, survival z kanceláří už jsme tu měli, ale přesto se mu daří, aby fungoval, aby bavil. Je to film na jedno pokoukání, ale bude to pokoukání, které vás rozhodně nezklame. Zábava na jeden večer, nic víc, ale v tomhle případě je to přesně to, co mi naprosto stačilo. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Odkiaľ to máš?“ – „Vygooglil som si debil s malým vtákom a vyhodilo mi to ako prvé.“ Ďalší z rady kancelárskych krvákov (P2, The Belko Experiment, Not Safe for Work). Nebavilo ma to. Nesympatické postavy (vrátane kladných), netalentovaní herci, stereotypné scény bez švihu a nápadu, klišé myšlienky, mdlé a prázdne dialógy. Mihne sa tu pár zaujímavých nápadov (beztrestnosť infikovaných), ale nie sú detailne spracované, čiže vyšumia do prázdna. ()

Reklama

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Za mě hodně solidní akční vybíjená. Jasně, nejedná se o nic extra originálního. Prostě jen zavřete bandu lidí do baráku, jako spouštěč dáte stres, frustraci, vinu, strach, agresi a hlavně virus. Virus, který odbourá veškeré zábrany. Moje oblíbenkyně Samara Weawing, která je mi sympatická i pro svoje zaměření na tento žánr a pak Steven "Glen" Yeun z The Walking Dead to solidně rozjedou. A to vše je okořeněno o naprosto lahůdkovou hudbu Stevena Moorea, která tomu dá báječný mysteriozní podkres. Výborně jsem se bavil. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

A máme tu další vybíjenou z kanclu. Tentokrát za ní nestojí upíři ani vládní experiment, ale další podělanej virus, co z lidí vytváří vraždící magory. Z počátku je Mayhem dost ukecanej a zbytečně se podbízí mladšímu publiku skrz cool zpomalený záběry, rychlej střih a sprostej slovník. Ale v těch akčnějších pasážích to nevypadá vůbec špatně a krvavá mlátička při doprovodu chytlavýho songu "Motherfucker" od Faith No More je dokonce výborná. Potěší ještě ta celková ujetost, zamrzí však absence peprnějšího gore. No a pro šukatelnou Samaru Weaving je to po The Babysitter další maniakální role, bohužel ani tady neukázala svoje kůzlata, přestože si tu střihne jedno sexuální číslo. Takže asi tak. P.S. Možná to byla náhoda, ale během filmu mi něco spadlo do oka, a jelikož jsem to nemohl dlouho vytáhnout, vypadal jsem jako při nakažení virem ID-7. ()

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

právník derek cho se v práci nakazí virem ID-7, který u lidí způsobuje extrémní agresivitu. celá firma, kde pracuje, skončí v karanténě a derek navíc dostane výpověď. nakonec se spojí s výraznou melanie cross a vydají se na cestu plnou pomsty… — připomnělo mi to videohru, kde se musíte dostat přes několik levelů. v “𝟏. 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” byl můj oblíbený herec záporáků dallas roberts. má hodně vrahounskej obličej - je VELKÁ škoda, že tam nevydržel dýl. ve “𝟐. 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” se nacházela kara powell, jež byla krutá, avšak já jí měla ráda. podle mě její postava představovala definici slova girlboss. do “𝐩𝐨𝐬𝐥𝐞𝐝𝐧𝐢𝐡𝐨 𝐥𝐞𝐯𝐞𝐥𝐮” se dostávali více komplikovaněji. potkali se s irene smythe, se kterou si melanie vyrovnala účty a pak se konečně ocitnuli u šéfa celé firmy. ten se posilnil kokainem (jak jinak) a s derekem se pustili do boje… — overall super gore pohodovka. co se mi ještě líbilo: vztah dereka a melanie, asiat v hlavní roli. :) ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Při návštěvě IT oddělení je možno na notebooku spatřit samolepku se stylizovaným názvem filmu. (Lorge)
  • Ve scéně, kdy se dvojice setká na chodbě s Karou (Caroline Chikezie) a jejími noshledy, tak si Melanie (Samara Weaving) nasadí brýle. Poté má brýle opět na hlavě a před bojem si je znovu nasadí. (Guilemot)

Reklama

Reklama