Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Detroit v blízké budoucnosti. Policie stávkuje proti svému zaměstnavateli, společnosti OCP, a obyvatelstvo je sužováno řáděním ozbrojených gangů, navyklých na silnou drogu zvanou Nuke. Kybernetický organismus Robocop se svojí partnerkou Lewisovou pokračují v boji proti zločinu a snaží se především dopadnout gangsterského šéfa Caina, s nímž má ale OCP naprosto jiné plány... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (243)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Robocop je stále borec a tahoun filmu, ale celkově opravdu tehdy šla laťka dolů. Nechtěl jsem podlehnout obecnému přesvědčení, ale jakmile se to začalo digitálně mlátit, tak sem si řikal, že už v tý době to muselo bejt hrozný. Ovšem pokud si chce někdo užít čistě akce, tak tý je tam více než dost...50% ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Napriek horšej povesti je pokračovanie takmer rovnako dobré ako jednotka. Je tu aj kritika spločnosti a akcia je síce menej brutálna ale je jej viac. Celkový dojem však kazí humor. Preprogramovaný hrdina je v určitom zmysle zábavný, ale značne to podráža nohy jeho autorite. Myslím autoritu v očiach diváka... Našťastie táto humorná epizódka netrvá dlho a divák dostáva aj slušnú dávku mecho súbojov... ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Po povedené jedničce přišla povedená dvojka, která je myslím v mnoha ohledech ještě o chloupek lepší - košatější a bizarnější scénář (inu Frank Miller), působivější efekty (RoboCopova držka je fakt nářezová!), zajímavější herci, vypečenější žerty, vtipnější reklamy, spousta skvělých hlášek... "Říkal jsi, že ho jenom vyděsíš!" "A nevypadá vyděšeně?" A třešničkou na dortu jsou sprosté, kriminálnické a vraždící dětičky, obzvlášť ten ulízaný malý gangster je roztomilý - když mu došly náboje v samopalu a rozhodl se tedy uškrtit policajtku strunou, chlámal jsem se jako tupé hovado. Blbost, ale zábavná. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Tohle patří k devadesátkám stejně jako stará bezdomovkyně, co s nákupním vozíkem plným prázdných plechovek přechází silnicí. Motivy jako hledání Murphyho lidské stránky, nevědomé „programování“ společnosti vnějšími silami, kritika kapitalismu a korporátní moci, šťouchance do liberalismu, to všechno nakonec přelije vlna násilí bez nějakého hlubšího impactu. Koneckonců, jsme tu kvůli roztomilé poťouchlosti (reklamy na MagnaVolt a Sun Block 5000) a Tippettovým trikům (připadal jsem si jak v továrně na konci Cameronova Terminátora, projekce agónie Cainova obličeje zase nápadně připomínala budoucí horké konce T-1000). Za předpověď bankrotu Detroitu dostávají tvůrci Zlatého Nostradama.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Režisér najhoršej bondovky a najlepších Star Wars natočil priemerné béčko, ktoré síce po Verhoevenovi často pokukuje, no ani úvod s reťazovou reakciou zločinov, ironický záver s prekračovaním mrtvol, ani občasné reklamy, skrátka nie sú dosť na dve hodiny vážneho deja a prehnanej akcie, s detským gangsterom a robotími samovraždami. Vážne je to moc vážne, nato o akú frašku sa jedná. Nancy Allen tu má navyše hodne nevkusný účes, ktorý jej pridáva tak 5 rokov a 15 kilo. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (25)

  • Jednou z budov, které OCP předvedla na prezentaci svých plánů pro Detroit, je budova Bank of America na adrese 700 Louisiana v centru Houstonu (oranžová budova ve třech trojúhelnících). (HellFire)
  • Vytvoření druhého RoboCopa lze interpretovat jako pohled na společnosti, kde rychle zastarávají starší produkty, aby mohly být nadále prodávány nové. Nekontrolované vraždění lidí ve filmu ukazuje, jak korporace znehodnocují lidský život na proměnnou rovnici. Objevují se tu další reklamní vsuvky, např. na bezpečnostní systém MagnaVolt, který zabíjí zloděje aut elektrickým proudem, a na Sunblock 5000, modrozelený produkt péče o pleť, který má zabránit vzniku rakoviny kůže, ale přitom může sám způsobit rakovinu kůže „od té doby, co jsme ztratili ozonovou vrstvu“. Myšlenka, že je Cain (Tom Noonan) hippie, spočívala v tom, že láska k sexu a drogám a nenávist k vymáhání práva (běžné aspekty hippies) negativně ovlivnily Detroit 90. let. (Jan.Kanak)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno