Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Původně jsem nabyl dojmu, že se jedná o film ze série Cloverfield, tak tomu ale není. Pokud se na to člověk dívá s jistým nadhledem, dá se to přežít. Místy jsem si vzpomněl na Hanebné pancharty nebo Iron Sky. Dalo by se to asi nazvat válečným sci-fi hororem. Nad reálností samotného snímku asi netřeba přemýšlet. Ona ta válečná doby vždy nabádá k podobným příběhům. Obsazení není příliš známé a akce ujde. Jinak jsou tu spíš klišé. "Už to nebudu potřebovat." ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Myslel jsem, že film využije obsazení neznámých hereckých tváří, aby překvapil tím, kdo bude hrdina, kdo zemře a kdo přežije (jestli vůbec někdo), ale bohužel - role byly jasné po pár minutách. Následovala skoro třičtvrtěhodina víceméně nudného nebo dost obyčejného čekání na to, proč jsem si Overlord vlastně pustil, a potom už, ano, vcelku zábavná přehlídka praktických krvavých efektů, která ale byla komornější než by se mi líbilo. Vůbec nevadí, že jsem Overlord neviděl v kině, televizní obrazovka je tak akorát. ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Geekovskejma laskominama a technickou dokonalostí fantasticky nabušená kravina. Proč zrovna takováhle taškařice musí mít luxusně nejvyhrocenější, do poslední kapky potenciálu vymlácený závěrečný fight, který do sytosti uspokojí i nejvyspeedovanějšího fandu žánru? Overlord připomene všechno možné od Sky Captain přes Dead Snow až po Rodriguezovu Planetu Teror. Je jakoby dražším, áčkově uhazenějším grind housem, který se ale (bohužel) na rozdíl od typických zástupců subžánru bere vážně, hraje si na velké hrdiny a dodržuje politické korektnosti. Vzniká tak protipólní mix dojmů, ohodnotitelný jakkoliv od jedné až po pět hvězd. Podle toho co od něj očekáváte a v jakém jste zrovna náladovém rozpoložení. [Sitges FF] ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Po letech jsem si zopakoval tohoto filmového Wolfensteina a přestože pořád nejsem úplně nadšený, bavil jsem se více a film jsem si i více užil. Největší problém, pokud vynechám ne úplně přesvědčivé herce, je že po výborném úvodu, film neuvěřitelně zpomalí. Pořád se tváří jako čistě válečný film a nějaké tajemno je zde v minimálních náznacích. Úplně zbytečně se tak zaměřuje na linku francouzské dívky a toho, že válka je svinstvo. Ve chvíli, kdy se v posledních 20 minutách přesuneme do laboratorního komplexu a film přejde do akční řezničiny, kvality filmy neuvěřitelně vzrostou a hlavně se ukáže, že i přes minimální rozpočet, dokázal režisér natočit skvěle vypadající béčko, které se zbytečně snažilo nabídnout více, než bylo zapotřebí. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Hráli jste počítačové hry? Říká Vám něco pokračování legendární akce Wolfenstein 3-D s názvem Return To Castle Wolfenstein? Tak přesně to ve mně evokoval tento film. Totální filmařský úlet, trošku i humusek ve stylu Věci, ale jinak solidní jednohubka, která není kdovíjak dokonalá, ale fanoušky podobných filmů dokáže bavit. Za normálních okolností bych hodnotil i víc, ale trošku mi chybělo víc hlášek, u kterých bych se dokázal bavit. Působí to, jak kdyby dneska psát kvalitní hlášky bylo složitější, než v průběhu 80. a 90 let. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Celosvětová premiéra proběhla 22. září 2018 na Fantastic Festu v USA. (ČSFD)
  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)
  • Jde o první film od produkční společnosti J.J. Abramse Bad Robot, který dostal rating R, tedy nepřístupný do 17 let. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama