Reklama

Reklama

V předvečer dne D jsou američtí parašutisté vysazeni za nepřátelskými liniemi, aby provedli misi, která je zásadní pro úspěch spojenecké  invaze. Ale když se přiblíží k svému cíli, začnou si uvědomovat, že v nacisty okupované vesnici se děje více než prostá vojenská operace. Zjistili, že bojují proti nadpřirozeným silám, které jsou součástí tajného nacistického experimentu. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (404)

Falko 

všechny recenze uživatele

Chapem aj nizke komentare, ale videl som to v megahlasnom kine na obrovskom platne v Nemecku a tuto akcnu rezbu, ako to perfektne opisal uzivatel RUSSELL a uplne suhlasim s jeho komentarom, som si uplne uzival. Proste staci vypnut mozog, ist sa bavit, pokial vam nevadia brutalne vyvrazdovacky a jump scare tu tiez nechyba. Vdacny som aj producentovi J. J. Abramsovi, ktoreho si vazim. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Overlord je film, ktorý rozohrá parádnu prehliadku na poli rôznych žánrov. Začne to ako vojnový film, kde už úvodná lietadlová scéna naznačí, že tu sa nejakých pokojných chvíľ divák nedočká. Postupom času sa z vojnovej drámy film preklenie v hororový snímok, kde hlavným bodom zápletky sú lekárske experimenty nacistov. Film som si obľúbil celkom kvôli charakterom, každá postava sa môže pýšiť odlišnou osobnosťou, čo sa mi pozdávalo. Overlord samozrejme nemá nič spoločné s realitou, má oveľa bližšie k videohre, ale nie je podľa nej natočený. Vráťme sa ale k filmu. Vďaka štedrému rozpočtu sa tešte na bláznivú výpravu a snáď až komiksové triky. Dánsky herec Pílou Asbaek si svojho náckovského kapitána veľmi užíva a vo chvíli, keď mu ustrelia polku tváre, tak si to užíva ešte viac pod zbesilým make-upom, ktorý mu každý deň nanášali maskéri. Z filmárskeho hľadiska je to samozrejme klasa, všetko funguje ako má a ak budete mať šancu vidieť ho ako ja na stene cez premietačku, tak tak učiňte. Na monitore počítača alebo mobile to nebude ono. ()

Reklama

RUSSELL 

všechny recenze uživatele

Totálně našláplá řežba, která ani trochu nenudí. Ve své podstatě je Overlord béčko jako prase s přesně takovou zápletkou, jakou od filmu tohoto typu čekáte – je to ale tak skvostně natočené, navíc s výbornými efekty a intenzivním tempem, že vás to prostě musí strhnout. Potěší i míra brutality, která se rozhodně nedrží při zemi, ale naopak je vyhnaná do extrému. Postavy nejsou bůhvíjak propracované, ale jsou dostatečně sympatické, aby mi na jejich osudech a počínáních záleželo. Jako akční horor to funguje na výbornou a řadím to mezi naprostou špičku daného žánru – v tomhle směru na nic lepšího jen tak nenarazíte. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Pár hodin před tím, než se učitel Hanks vydal do záchranné akce se svou jednotkou, proběhla mise jiných pihovatých amerických chlapců s neméně důležitým úkolem. Zkrátit funkční období tisícileté říše.. Béčko se šťavnatou premisou, co první polovinu přešlapuje na místě a pro diváka to přináší zážitek srovnatelný s dvěma hodinami čekání na přímém slunci v nacistickém koženém kabátě, jenže pak vojín Boyce aplikuje sérum do mrtvého kamaráda a začne show. Vyřádí se maskéři, projeví se štědřejší rozpočet, mladý Russell je drsný jako táta a brakový parní stroj jede na plné obrátky. Chybí tomu sice nadhled, hercům nevěříte ani vteřinu, že jsou vojáci ve válkou sužované Evropě a v subžánrové četě nadále velí The Devil´s Rock, ale proč si čas od času nevyčistit hlavu pokleslostí.. ()

AlfaNumerO 

všechny recenze uživatele

Jako oddychovou blbinu to beru, gore prvky potěší, německy mluvící Němci též. Úzkostlivý černoušek je naprosto rušivý a svými stavy naprosto nabourávající tempo filmu. Nemluvě o tom, že je obecně známo, že černoši (narozdíl od zombie) do popředí za druhé světové moc pouštěni nebyli a tady na něm stojí celý film. Wink wink dnešní narušené době. Odmyslete si ho ve všech scénách a jde o čiré potěšení. PS: nemám nic proti černouškům. 61% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu nenajdeme žádnou svastiku. Normálně by se našla třeba na zapalovači, kde místo ní byl vyobrazen znak Waffen-SS. (Leopard105)
  • Zbraně, které se objevily ve filmu, byly pušky M1 Garand a Springfield M1903, samopal Thompson, MP-40, kulomet MG-34, Plamenomet Flammenwerfer 41 a útočná puška STG 44. (K98)
  • Producent J.J. Abrams na CinemaConu 2018 oznámil, že Overlord navzdory dřívějším spekulacím nebude patřit do Cloverfield univerza. (NiWi)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno