Reklama

Reklama

Neporazitelný: Návrat krále

  • USA Boyka: Undisputed IV (více)
Trailer 1

Ve čtvrtém filmu série Undisputed se Scott Adkins znovu vrací jako Yuri Boyka. Jde od souboje k souboji  a snaží se dostat na turnaj evropské ligy bojových umění. Avšak nešťastná náhoda a smrt v ringu ho přinutí zamyslet se, jestli to, čemu věnoval celý svůj život, stojí vůbec za zmínku. Když zjistí, že manželka muže, kterého nešťastnou náhodou usmrtil, je v problémech, rozhodne se bojovat v sérii nevyhratelných zápasů, aby ji zachránil... Bojovou choreografii připravil Tim Man, který spolupracoval se Scottem Adkinsem i ve filmu Ninja 2: Pomsta. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (186)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Je pravda, že v rámci akčného žánru nie je najpodstatnejšou filmovou zložkou jeho dejová stránka a pri Neporaziteľnom sme si na ňu skutočne nikdy nepotrpeli, s príchodom novej časti sa však v tejto oblasti tvorcovia príliš rýpu. Snaha o vytvorenie akéhosi deja (už len Yuriho riskantná cesta do Ruska za "odpustením", kde ho môžu veľmi ľahko znova uväzniť) zaváňa scenárom napísaným na kolene, a to ani nevravím o tom, keď sa Boyka silene snaží o vyjadrenie ľútosti. Bohužiaľ, v tejto oblasti Neporaziteľný IV zlyháva na celej čiare a radšej mal ísť klasickou cestou tretej časti, kde Boyka predstavoval priamočiareho drsňáka, ktorý svojim súperom dá vždy najavo, kto je kráľom ringu a nejak hlbšie sa nevŕta do jeho citovej stránky. Aby zas tej kritiky ale nebolo príliš, čo sa akčnej/bojovej časti snímky týka, od prvých minút viete, že vás rozhodne nebude čakať žiadne sklamanie. Keď nastúpi do ringu Yuri Boyka, o krvavú zábavu plnú pästných súbojov a štýlových kopancov je jednoducho zas a znova postarané. Yuriho protivníci, vrátane hlavného záporáka, síce nie sú to, čo bývali (Koshmar môže byť mohutný ako len chce, ale i tak sa na Kolumbijčana z trojky nechytá), no nemalé potešenie prináša aspoň zápas proti presile, kedy na hlavného hrdinu mafiánsky boss pošle dvoch bojovníkov naraz. 6/10. (úryvok z recenzie) ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Co Vám mám vykládat? Vlastně si už vůbec nepamatuju, o čem byly předchozí díly a čím vším si Boyka v Rusku prošel. Vím jen, že to neměl jednoduchý, a že se musel přes řadu těžkých chvil vysloveně probojovat, což udělal a dopadlo to dobře. I díky tomu vlastně tvůrci natočili čtvrtý díl. A příběhově? Mně to přijde ok. Nejedná se o vůbec nic složitého, ale to jsem ani při začátku u loga produkce Nu Image vůbec neočekával. Naopak jsem se těšil, že si odpočinu a akční scény mi v tomto případě opravdu dopomohly. Tak dobře natočená akce se totiž jen tak nevidí. Je to jenom o bojích a ty boje nemají chybu. Scott Adkins je pořez a je vidět, že si na své postavě dává hodně záležet. Ze začátku jsem si myslel, že je vraždící stroj, ale po chvíli jsem zjistil, že má i emoce. A ty emoce s ním sdílel. Kdo to u béčkového akčňáku dneska má? Plus k tomu dobré akční scény a máte zaděláno o solidní akční nářez, kterých se v jednom roce jen tak nedočkáte. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Už jsem nějaký ten Návrat krále viděla, takže mě tenhle nemohl vyvést z míry, ano, ano, skutečně tu byl neporazitelný, mrk-mrk. Tedy přiznávám bez uzardění, že dívat se na Scotta Adkinse mezi provazy mě bavilo, svižné tempo aneb furt-se-něco-děje tomu taky pomohlo, hlavní záporák byl celkem zajímavý (Alon Aboutboul), to slizoňství mu kapalo odevšad, no a ten stopadesátikilovej vazoun byl prostě mazlik mazlivej. Připočítám-li k tomu úžasně natočené souboje v ringu i mimo něj, vynechám-li všechny připomínky, vychází mi slušné tři hvězdy. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nenadchýna ma, keď si dvaja chlapi dávajú do držky. Príde mi to také chrapúnske, vidlácke. A ničí to mozgové bunky, hoci v prípade takýchto športovcov ťažko dúfať, že nejaké sú. Film mi neprišiel ničím výnimočným. Také bojové zápletky sme tu mali už od čias Van Damma až až. Dejovo plytké, všetko orientované na kopačky do hlavy. ()

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Konečně je dlouhé čekání u konce a já si film,na který se již dlouho těším vychutnávám plnými doušky. Příběh je opravdu jednoduchý a navazuje na předchozí dva filmy. Žádné zvraty tu nečekejte, protože film si jede v kolejích předchozích filmů. Kromě Adkinse a Ganeva se tu neobjevují žádní herci z předchozích filmů, což mě i trochu mrzí, protože mi zde chyběla hlavně role Gagy, který se zde mohl klidně také objevit v menší roli jako Ganev. Ostatní herci jsou pro film dostateční a fighteři opravdu umí. Záporák je solidní slizák a i protivníky litovat nebudete. Obsazení ve trojce mi vyhovovalo víc. Chybí mi tu i hlášky, které jsem si v předchozím díle oblíbil. Když ale přijdou ke slovu souboje, tak člověk zapomene na to, co mu chybí z předchozích filmů. Choreografie je ještě vymazlenější, než u předchozích filmů a člověk opravdu kroutí hlavou nad tím, co jde natočit bez zbytečných rychlých střihů. Všemožné údery jsou opět zvýrazněny pěkným zpomalováním a ještě víc dodávají na údivu. Navíc je zde soubojů opravdu hodně a jak už jsem psal, všichni borci opravdu umí. Konec filmu se mi hodně líbí a asi další film už nebudu, což je na jednu stranu škoda, ale na druhou je to víc než skvělé zakončení série. Já se u filmu opravdu bavil a dlouho se mi nestalo, že bych film pustil okamžitě znovu. I přes zmiňované neduhy musím dát filmu 100%, protože Boyka je zpět v plné síle!!!!!!!! ()

Galerie (51)

Zajímavosti (12)

  • Scott Adkins (Yuri Boyka) v jednom rozhovore uviedol, že choreografia bojových scén bola taká náročná, že pri jej nacvičovaní robil niektoré kopy prvýkrát v živote. (m.a.t.o.)
  • Andreas Nguyen sa počas natáčania bojovej sekvencie so Scottom Adkinsom (Yuri Boyka) poranil tak nešťastne, že musel byť prevezený do nemocnice. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama