Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdina filmu Tonda Blaník ohlásil prezidentskou kandidaturu, v kampani slíbil například máslo a lithium do každé rodiny nebo korupci dostupnou pro všechny a sehnal i sto tisíc podpisů. Kandidaturu na Hrad však nakonec nepodal, když se jeho asistentovi Žížalovi nepodařilo doručit včas podpisové archy na ministerstvo vnitra. Přesto Tonda Blaník pokračuje ve snaze zachránit českou zemi a ukázat jejím obyvatelům, jak se mít líp. Celovečerní film navazuje na úspěšný seriál Kancelář Blaník. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (496)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Přišlo mně to jako šité horkou jehlou, ani jsem nepoznal zda jde o satiru nebo o parodii. Působilo to velmi chaoticky, jako kdyby se řeklo "jéé to je dobrý to tam dáme, a tohle je taky dobrý, to tam dáme taky". Příjemně překvapil Kalousek, který ač ho nemám v lásce, ukázal, že má smysl pro humor. Jinak krom skvěle trefných dialogů směrem k ČEZ, mně Tonda příliš vtipný nepřišel. Hodně amaterská záležitost. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Blaníkovu kancelář nemám tolik nakoukanou, ale z těch málo dílů co jsem viděl člověk hned pochopí, v jakém tempu se asi bude držet i výsledný film. Rozhodně je pravda, že Prezident Blaník je devadesáti minutovým slepencem epizod první série, které sice tak nějak spojuje příběh prezidentských voleb, ale já byl s oním mixem random gagů nebo spíše povětšinou satiristicky převzatých reálných skandálů, poměrně spokojený a často jsem se i nahlas smál. Překvapuje mě totální opovržení v recenzích, tohle je pro mě po dlouhé době český film, který mě nalákal do kina a který mě bavil po celou dobu. A navíc mě bavil víc než sedmiminutové díly. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

Kancelář Blaník mě místy bavila, místy nechávala chladnou, někdy štvala ... Ale rozdíl mezi krátkometráží a celovečerákem je velký. Na tenhle druh humoru musí být člověk naladěn, je to patrné na rozdílech mezi hodnocením. Můj šálek čaje to není, ale nemůžu popřít, že jsem se místy i bavila, někdy to zamrazilo. Pokud o tohle tvůrcům šlo, film splnil svůj účel. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Tondu Blaníka mám moc rád, při sledování seriálu mě některé díly dohání až k slzám, a pravda u některých i ta 7 minutová stopáž je dlouhá. Tento film je přesně ta samá cesta.. Po dobu prazidenstké kampaně do nepodání podpisu jsem se královsky bavil. Pak film ztrácí sílu, přichází spousty umělých nehumorných situací, Havloidního šílenství za celý film bylo opravdu až moc a celkové směřování děje už pomalu také omrzí. Je pravdou, že tomuto modelu zkrátka sluší krátká stopáž. 95 minut je silné sousto i na tak velikého lobistu jakým bezesporu Toonda Blaník je. Takže Toníku z velkého světa září reflektorů - prosím o návrat zpět do té malé pohodové seriálové roklinky a věnovat se dále aktuální politické scéně, tak jak to umíš jen ty. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Položiť základy komédie na vulgarizmoch, to je typické pre krajinu z poza mláky, ktorá v mnohých prípadoch nevie ako zaujať diváka. Ale Česi?? Králi kráľov nenúteného vtipu, pre ktorých je humor a herectvo doslova vrodenou “vadou”?? Celé mi to prišlo ako zlý žart, s pár trefnými okamihmi, ktoré občas vyčarili úsmev na tvári, no tá tupota, neoriginalita, je na české pomery doslova zarážajúca. Toto nefunguje, ani ako politická satira .. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (10)

  • Snímek měl původně připraveno několik konců, aby správně odpovídal a koreloval konečnému výsledku prezidentských voleb pro rok 2018. Výsledná podoba filmu se tak upravovala prakticky až na poslední chvíli, neboť snímek šel do kin pouhých šest dní po oznámení výsledků voleb druhého kola. [Zdroj: Lidovky.cz] (P. J. D.)
  • Natáčení probíhalo od poloviny září 2017 a skončilo až 16. ledna, tedy pár dní po prvním kole prezidentských voleb. [Zdroj: deník Metro] (hippyman)

Reklama

Reklama