Reklama

Reklama

Za pár let už nebudeme muset ani hnout prstem, protože moderní technologie za nás všechno obstarají. Technofobům se v takové době nebude žít zrovna lehko. Grey Trace (Logan Marshall-Green) je pověstný tím, že jako jeden z posledních lidí dává před technologiemi přednost vlastním rukám. Jedna noc, která mu obrátí život vzhůru nohama, však tenhle přístup rázně změní. Autonehoda na noční dálnici a střet s bandou grázlů, kteří mu zavraždí přítelkyni a jeho nadosmrti zmrzačí. Greyovy vyhlídky na invalidním vozíku jsou víc než temné, dokud mu kamarád vědec nenabídne technologické vylepšení. S čipem v míše dokáže Grey nejen znovu chodit a pohybovat rukama, ale získává i další, dosud netušené možnosti. Experimentální zařízení zvané STEM totiž dokáže například i vystopovat pachatele onoho nočního přepadení a také Greyovi pomoci si to s těmi gaunery vyřídit ručně. Kdo by odolal? Grey rozhodně ne. Když však zanechá prvního z pachatelů v tratolišti krve, napadne ho, jestli by STEM neměl aspoň trochu zbrzdit. Otázka zní, jestli to půjde. A jestli to Grey vůbec chce. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (961)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Upgrade bol pre mňa "len" zábavnou prehliadkou svižnej akcie s celkom originálnym nápadom, ktorý však (aspoň z môjho uhľa pohľadu) padal na svojej jednoduchosti. Záver sa síce snažil o akúsi zložitejšiu zápletku, ale väčšinu času som už vopred vedel odhadnúť, kam Greyove kroky povedú. Škoda. Podľa hodnotení som čakal príjemnejšie prekvapenie. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Nápaditý snímok ktorému trvá 40 minút, kým sa konečne rozbehne. Myšlienka v podobe vyvolania závislosti "ľudstva" nad "budúcnosťou", nad ktorou zdanlivo máme, respektíve zároveň môžeme stratiť kontrolu, skutočne stojí za pozornosť. Škoda však, že vďaka tomuto nápadu, akoby miestami utrpel samotný príbeh, ktorý je občas akýsi nevýrazný. "Revenge" ako taký beriem s plnou vážnosťou, no v tomto prípade akoby bol druhoradý, pričom celkovo mi prišiel "Upgrade" poňatý viac menej na akčnú strunu, než tú hororovú. Dve parádne gore scény snímok osviežia, no vzhľadom k podstate samotnej story a jej možnostiam, som čakal viac. Medzi 3-4. ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

„Teraz ti odpovie na všetky tvoje otázky.“ Prvých 40 minút trocha nuda plná revenge klišé (scény pred zločinom, krutý zločin, bezmocnosť a neochota polície, prehnitý systém, zotavovanie hrdinu, identifikácia vrahov). Len občas je to oživené drobnosťou (zaujímavo premyslený svet blízkej budúcnosti, žeby trocha ako Zvláštne dni od Bigelow?). Akonáhle ale nad hlavnou postavou prevezme kontrolu Stem, začne to byť jazda, pri ktorej som si viackrát hovoril užasnuto „wow!“. Bohužiaľ, tieto parádne scény sú striedané scénami, v ktorých stagnuje tempo a otravuje nás (a hrdinu) policajtka, bez ktorej by som sa zaobišiel. Tempo brutálne zdržujú aj nevierohodné morálne konflikty hrdina vs. Stem, kedy si chlapík neustále sťažuje na Stemovu amorálnosť a pritom je každému jasné, že ho jednak potrebuje a jednak sa CHCE pomstiť, čiže je to len blbá omáčka, aby sa natiahla minutáž (a aby nebol hrdina za úplnú sviňu). Nemalým plusom je naopak nekompromisnosť v krvavých scénach. Do tohto druhu filmov pritlačenie na pílu patrí, inak to nie je ono. Neprekvapilo ma odhalenie identity ústredného gaunera; vedel som to o ňom takmer od prvej chvíle, čo sa objavil na scéne (+ som dokonca aj poznal dôvod, pre ktorý sa rozhodol tak, ako sa rozhodol). Potešil záber na zvončeky s menom „J.Wan“. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Dej tohto hororu sa odohráva v blízkej budúcnosti. Grey (Logan Marshall-Green) stratí následkom nehody možnosť pohybu. Jedinou nádejou na návrat do normálneho života je mikročip nazývaný Stem, ktorý by mu umožnil opäť ovládať svoje končatiny. Po úspešnej operácii sa začína bláznivá cesta za pomstou. – Na Leigha Whannella som mal po tej šaškárni v Insidious 4 trochu ťažké srdce, ale týmto si to u mňa jednoznačne napravil. Námet znel nesmierne dobre a práca s ním sa vydarila. Jediným problémom je u mňa to, že mi to celé prišlo strašne, ale fakt strašne detinské. Tie choreografie súbojov sú úsmevné a to mi k tomu hlavnému motívu pomsty vôbec nesedelo, ale keďže je zjavné, že primárnym cielovým publikom nie sú len fanúšikovia hororu, ale aj trochu iných žánrov, dá sa to tvorcom odpustiť. Ale zase som rád, že to je R-ko, takže to je príjemne brutálna jazda. Ostatné veci sú už v rámci žánru nadpriemerné. Gore je krásne, postavy sú napísané tak, že divákovi na nich záleží a prežíva s nimi celú jazdu a v neposlednom rade môže celý projekt stavať na výbornej práci technikov, či už sa to týka kamery, osvetlenia alebo hudby. Najviac ma ale určite potešila nepredvídatelnosť a neopozeranosť, čo sa u hororov v posledných rokoch stáva len zriedkavo. Rozhodnutie Blumhousu neposlať toto do kín po celom svete s jednotným dátumom vydania je velkým krokom vedla. Hlavne že Truth or Dare do kín dorazil bez problémov. + herec z The Invitation + herečka z The Purge: Election Year, Get Out a Beyond Skyline + herec z Hounds of Love ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Měls za to, že jsem invalida, ale nevěděl jsi, že jsem kurevsky hustej ninja." Jsem konzervativní. Nemám chytrou domácnost, ani chytrý auto a dokonce ani nejsem tetovanej, takže až bude možnost upgradeovat si svoje tělo, tak já zůstanu analogovej. Už jsem zkrátka takovej - řadovej občan, kterej jen ubírá kyslík. A taky se rád baví u filmů. Tenhle určitě zábavnej byl a potrava pro mozkový buňky se v něm taky nějaká našla, ale já jsem v něm nepotkal ani jednu sympatickou postavu, který bych mohl fandit. A to považuju za problém. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (20)

  • Film sa mal pôvodne volať "Stem," čo po holandsky znamená "hlas." (Astonko)
  • Jedním z posledních čísel, které Stem (Simon Maiden) nadiktuje Greyovi (Logan Marshall-Green), je „23,976“, což je odkaz na snímkovací frekvenci, která byla použita při natáčení filmu. (HellFire)

Související novinky

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

Vlkodlak s Goslingem našel režiséra

09.07.2020

Reboot hororového Vlkodlaka v originále The Wolfman našel režiséra. Chystaný snímek od producenta Jasona Bluma nakonec natočí Leigh Whannell, jehož poslední filmy Upgrade a především Neviditelný… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP 2018 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

29.12.2018

Nejoblíbenější uživatelé ČSFD.cz tradičně sestavili trojku nej filmů a seriálů, uvedených do distribuce nebo na filmových festivalech v uplynulém roce. S pěti hlasy jednoznačně vyhrávají mezi filmy… (více)

Reklama

Reklama