Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Narozdíl od skvělých prvních dvou dílů sice menší kvalitativní sešup, ale pořád se jedná o skvělý horor, jenž především původnímu Halloweenu špatné jméno rozhodně nedělá, naopak. Navíc konečně opět s ikonickým Michaelem Myersem, který své oběti ani tentokrát nešetří (vede propíchnutí brokovnicí, vůbec ta scéna měla fakt koule). Úplnej závěr sice trochu haluz, ale jinak film šlape jak rolexky a rozhodně nemá šanci nudit. 3,5* ()

Zayl 

všechny recenze uživatele

Po příšerné trojce neměla čtyřka kam spadnout. Naštěstí je tu návrat k původnímu konceptu a znovu se můžeme těšit z řádění Michaela Myerse. Je jasné, že z drtivé většiny jde o opis prvních dvou dílů a Myers, jako zhmotněné zlo, zabije co mu přijde do cesty. Jenže při své cestě s ním paralelně následuje i vlna absurdit, které působí spíše komicky. Tyto rušivé elementy naprosto odbourávají atmosféru, což je škoda, ale pořád jde o slušnou vyvražďovačku. V rámci série průměrný díl. ()

Reklama

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Ale jo, po shitózní trojce, která měla se značkou Halloween společný jen název, se vrací regulérní slasher master Michael Myers. Čtverka je na svou dobu jen zlehýnka nadprůměrným slasherem, který je ke svému účelu, tedy jednoduché hororové zábavě, v pohodě použitelný, ale na čtyři hvězdy jít nehodlám, protože mi tento díl přišel přeci je až moc při zdi se držící a některé vraždy hodně nenápadité. 65% ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Supr!!! Po 1+2, jednoznačně nejlepší zářez do této právem slavné série. Parádní úvodní titulky a hudba od, po jistou dobu, častého spolupracovníka Johna Carpentera, která zde rozhodně nedělá této frančíze ostudu a nekopíruje jen otrocky staré známé Carpenterovy motivy ale přidává i něco svého. Palec nahoru pane Howarthe. Absolutní záhul jest ovšem závěr, který pak 5, totálně pohřbila.:-/ ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Z takzvanej svätej slasherovej trojice mám Myersa rád najmenej. Nočná mora mala skvelý nápad, Piatok trinásteho sa zas na nič nehral a potešil jednoduchým príbehom plným krvi a odhalených poprsí. No a Myers nápad nemá a snaží sa to uhrať na neskutočne vážne spracovanie, čo v prvých dvoch častiach celkom vychádzalo, no tu už je to skoro rovnaké béčko ako napríklad druhý Piatok. S tým rozdielom, že si to sám neuvedomuje. Priemerný slasher s dcérou Posledného skauta. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Během honičky na střeše se Ellie Cornell (Rachel Carruthers) pořezala o hřebík a byla odvezena do nemocnice. (HellFire)
  • Severoamerické tržby byly 17,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno