Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Hudbu tu dělá,už Howard,Michael je schopný se probrat z kómatu,pak vidíme zničenou sanitku a on jako jediný dokáže celej zafačovanej jako mumie dostat se ze sanitky. Mrtvol je tu slušná řada,Pleasence se zajímá jen o Michaela jako vždy,konec dobrej. Jediná dobrá vražda je ta jak promáčkne prstem lebku. Štve mě ta věc,že ta pěkně vyvinutá bloncka neukáže celý prsa,jen něco a ve tmě. U hororů,zvláště,kdyžy jsou typů B by tohle mělo být samozřejmností. No možná u nás vyšla nějaká sestřihanější verze,každopadně velmi dobré pokračování a skvělá atmosféra. Ikdyž už to není Carpenter nebo Rosenthall. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V podstatě ve své době velmi dobrý filmový (a dnes seriálový) režisér Dwight I. Little (akční pecky na začátku 90. let "Muž s cejchem smrti" a "Rychlý jako blesk") natočil snad ne-li nejlepší díl Halloweenu. Perfektně drží napětí a styl ztvárnění prvního Carpenterova dílu, Dr. Loomis je opět výborný, některé okamžiky jsem mu opravdu nezáviděl a vyloženě s ním cítil, Danielle Harrisová je skvělá (později si zahrála puberťačku a dceru Bruce Willise v "Posledním skautovi" a v novém "Halloweenu" od Zombieho), režisér nevsází na hromadění mrtvol jako tomu bylo v druhém díle (který byl ovšem také perfektní), ale spíše na atmosféru, napětí a zejména na samotnou postavu Michaela Myerse, který ztělesňuje opravdu absolutní zlo, strach a temnotu skrytou v podvědomí každého z nás. Naprosto šokující konec pak dělá z tohoto dílu mistrovské dílo ... pro tuto scénu žít a umřít ... ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Další ze série pokračování běsnění legendy Michaela Myerse, ve které se po sračkoidním 3. dílu, kde se místo Michaela objevily debilní masky, konečně objevil také hlavní hrdina. Ze série tento díl nijak zásadně nevybočuje. Bohužel, už je to celé absolutně stejné, jako první dva díly a tím pádem i neskutečně nudné. Když se objeví na scéně vrahounek, tak můžete prakticky oslavně bouchnout šampňské, protože na zbytek se absolutně nedá koukat. Hromada nových nesympatických ksichtů, kterým přejete pomalý a bolestivý skon snímku na kvalitě nijak nepřidává. Naopak ho posílá do obrovský sraček. Když už dojde na vraždění, tak je to absolutně jednotvárné a debilní. Tvůrcům by neublížila troška tvořivosti a využití jiného nástroje než nože. Divák v podstatě vidí pouze jemný vpich do nějakého človíčka a je velmi znepokojivé, že ten největší masakr se evidentně odehrává za kamerou a k rozporcované mrtvolky jsou pouze nacházeny, což je absolutně trapné a divácky urážlivé. Nedovedu si odpustit jeden pěknější odpad. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Ten years ago He changed the face of Halloween. Tonight HE'S BACK! Ano, Michael se vrátil ve velkém stylu... Tenhle díl se opírá o perfektní atmosféru, která přebíjí i pár nedomyšleností. Vlastně celá série Halloween (kromě odpadové trojky) se může spoléhat na tuhle vlastnost, narozdíl od Pátků 13., či Nočních Můr, které se po čase zvrhly v zábavné, ale ne nijak zvlášť působivé vyvražďovačky. Takže jediné, co mi trochu vadilo na čtvrtém Halloweenu, byl až podezřele rychlý konec - čekal jsem, že se Michael prosadí trochu víc. (historie série) ()

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Jeden z najlepších 80s slasherov, ktorý si číslicu 4 v názve vôbec nevšíma a nedochádza mu dych, práve naopak. Úžasná jesenná halloweenska atmosféra, skvelé naháňačky a perfektná Danielle Harris v hlavnej úlohe, ako jedna z naj detských herečiek v horrorovom filme vôbec. Čerešňou na torte je tu mrazivý záver. Jednoducho ak máte 80s horrory pod kožou, tento vás nesklame. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Mike Lookinland, známý jako Bobby Brady ze seriálu The Brady Bunch (od r. 1969), se na filmu podílel jako asistent produkce. Jeho žena Kelly Lookinland zde ztvárnila mrtvou servírku - byla to její jediná filmová zkušenost. (Stocki)
  • V původním scénáři narazí Rachel Carruthers (Ellie Cornell) autem do Michaela Myerse (George P. Wilbur) celkem pětkrát. Při natáčení filmu byl počet snížen na tři zásahy a po konečném sestříhání zbyl jeden jediný. (Stocki)
  • Natáčení začalo 11.dubna 1988. (Stocki)

Reklama

Reklama