Reklama

Reklama

Halloween 4: Návrat Michaela Myerse

  • USA Halloween 4: The Return of Michael Myers (více)
Trailer

Obsahy(1)

Je 10 let po otřesný událostech v Haddonfieldu. A Michael je pod dozorem nemocnice (celý spálený z Halloweenu II), odvážen v komátu, do nemocnice s vyšší ostrahou, ale cestou... V Haddonfieldu zbyla z jeho rodiny pouze jedna osoba, a to malá Jamie - neteř Michaela Myerse. Po nehodě sanitky, která Myerse převážela, se na plátno vrací ostřílený veterán Dr. Loomis (Donald Pleasence), který nehce aby se neteř setkala s nožem svého strýce. A tak začíná tichý a krvavý boj s typickou hudbou, ale s velmi netypickým koncem. Film dostal 2 studenské ocenění a řadí se mezi klasické vyvraždovačky 80. let. (Empire)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (225)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Když se setmí a za oknem zuří bouře (jako dnes), je to dobrá volba. I po letech jsem si snímek užil. Nestaví na žádném složitém ději, ale na ponurých záběrech a atmosféře. Carpenterova původní hudba je nedostižná a zde vhodně zakomponovaná. Tma, mlha, modré tónování, mačeta, nůž, krev. Střídmé lekačky si hrají s divákem - jednou jsou falešné, podruhé skutečné. Snad jen bleskové přemisťování MM z jednoho místa na druhé bylo v některých situacích přitažené za vlasy. Konec luxusní. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Z takzvanej svätej slasherovej trojice mám Myersa rád najmenej. Nočná mora mala skvelý nápad, Piatok trinásteho sa zas na nič nehral a potešil jednoduchým príbehom plným krvi a odhalených poprsí. No a Myers nápad nemá a snaží sa to uhrať na neskutočne vážne spracovanie, čo v prvých dvoch častiach celkom vychádzalo, no tu už je to skoro rovnaké béčko ako napríklad druhý Piatok. S tým rozdielom, že si to sám neuvedomuje. Priemerný slasher s dcérou Posledného skauta. ()

Reklama

klerik 

všechny recenze uživatele

Snaha o budovanie atmosfery sa cení. H4 má v podstate podobný štýl ako jednotka, ale pokračovania predsa nemôžu fungovať na rovnakom princípe ako prvý diel! Keď sa Myers len tak bezúčelne zjavuje, nemá to už želaný mrazivý efekt a v podstate sa dosť dlho nič (reálne) nedeje. Film sa snaží stáť na finálnom účtovní a aj keď to samotné je slušné, opäť ide o opakovanie niečoho, čo tu už bolo. Záver filmu má síce jeden dosť zaujímavý moment, ale to, že nepodstatné postavy sa vybíjajú až po hlavnom súboji s hlavnou hrdinkou, je trochu divné. Celkovo obstojný slasher, ktorý mal naviac, keby tvorcovia lepšie pracovali so žánrovými pravidlami... ()

salalala 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, tohle je nastavovaná kaše. Atmosféra prvních dvou dílů je pryč, nápaditost jakbysmet a nastupuje prostě klasický slasher se vším všudy. Moc se mi nelíbilo, že tu z Michaela udělali nadčlověka, to k němu nějak nejde. To, že se hýbe pomaleji, ale vždy je před svou obětí, tu už bylo řečeno několikrát. Je tam prostě hodně klasických hororových klišé a nelogičností, na druhou stranu si to na nic nehraje. Nebylo to úplně hloupé a uteklo to, jinak je to takové nemastné neslané. Pleasence už podle mě moc přehrává a nějak už se mi ten jeho charakter nelíbí. Fajn byla taky hudba a místy kamera, jinak ale nic moc. 50% ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodinka má solidní atmosféru, herci nejsou k smíchu, nad jednotlivými scénami někdo docela přemýšlel. Dekádu po událostech v Haddonfieldu převážejí Michaela z místa na místo, z osazenstva sanitky ovšem nikdo nepřežije. Bledá tvář bez emocí má jediný cíl – neteř Jamie. Překazit mu jej chce opět jeho psychiatr dr. Loomis. Hromadění mrtvol je velmi pozvolné a nakonec mnohé proběhne mimo záběr kamery a na slasher je těch mordů prostě málo a mnohé jsou (na Michaela) takové „nijaké“. Sám Michael by sice v chůzi na olympiádě neuspěl, nicméně i tak se (když se to tvůrcům hodí) pohybuje bleskurychle. Domobrana tvořená samými „ostrými hochy“ nám nějak selhala, rozuměj vyměkla, finále na korbě auta je hodně jalové a vycucané z prstu, samotný závěr naopak docela zvrácený. Přesto rozhodně jeden z těch lepších dílů série. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (27)

  • Mike Lookinland, známý jako Bobby Brady ze seriálu The Brady Bunch (od r. 1969), se na filmu podílel jako asistent produkce. Jeho žena Kelly Lookinland zde ztvárnila mrtvou servírku - byla to její jediná filmová zkušenost. (Stocki)
  • Nákladní auto patřící Earlovi (Gene Ross) je Ford F-100 z roku 1971. (ČSFD)
  • Šerif Ben Meeker (Beau Starr) měl zemřít při požáru ve sklepě domu. Během honičky měla hořet střecha domu, ale kvůli rozpočtu se od záměru upustilo a šerif přežil. (HellFire)

Reklama

Reklama