Reklama

Reklama

Úniková hra

  • Slovensko Úniková hra (více)
Trailer 1

Psychologický thriller Úniková hra vypráví příběh šesti lidí, kteří přijali výzvu zúčastnit se únikové hry. Velmi brzy ale zjistí, že ze hry cesta ven neexistuje… a začíná boj o přežití. (Falcon)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (449)

honajz 

všechny recenze uživatele

Slušně udělaný klon Kostky (s ozvuky ze Saw a Final Destination), kde se nám dokonce dostane i nějakých vysvětlení a kde je jedna místnost zajímavější než druhá. Tuhle dávali na Discovery Channel pořad, kde také měla nějaká partička uniknout z místnosti - resp. dvě partičky, červený a modrý tým - a tohle mi to připomnělo, i těmi hádkami nebo jak se každý snaží být chytrý. Škoda, že tomu baráku s tolika podivnými místnostmi (šlo by to vůbec zkonstruovat? A posléze beze stopy "vymazat"?) nenakopalo zadek víc přeživších postav, protože třeba řidiče kamionu nebo holky, co bojovala v Iráku mi bylo vyloženě líto. Tam to asi tvůrci filmu mohli krapet jinak dotáhnout. Dívá se na to dobře, napínavé to je, dobře natočené místnosti taky, a přesto bych váhal říct, jestli se na to znovu podívám. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem další variaci na brutální Saw, ale film mě docela rychle vyvedl z omylu. Úniková hra je překvapivě chytrý a napínavý thriller o partě lidí, kteří bojují o život ve smrtící únikové hře. Film nejvíce překvapuje velice dobrými herci a dobře promyšlenými rébusy. Jako film na jedno podívání velice slušná podívaná. Pro příznivce Saw jedno upozornění, krev se zde vyskytuje minimálně a brutální úmrtí zde nejsou vůbec. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Tak nakonec to nebylo tak špatný jak jsem čekal. Plusem filmu jsou určitě sympatické postavy, který ze sebe navíc dokáží vyblejt i nějakou tu vtipnou hlášku. Když se film rozjede tak má i celkem slušný tempo. Co ale nepochopím, proč dávali část konce hned na začátek. Tohle určitě nebyl šťastnej tah. Další mínusem je absence krve což je ale díky přístupnosti v kinech celkem pochopitelný. Mládež asi bude mít mokro v textilu. Já však preferuju drsnější variace takovýchto filmů. Jako příklad uvedu kousek " Vile " z roku 2011. Tahle Úniková hra si ode mě vysloužila slabší 3 hvězdy. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Zajímavá varianta na první Saw (2004). Z Únikovek se docela již stává mainstream a bylo jen otázkou času, kdy to někdo zfilmuje. Mě osobně to bavilo od začátku do konce. Nebo spíš dokud, to bylo tajemné a postavy bojovaly o přežití. Ono netrvá to dlouho a šest postav je hozeno doprostřed hry, kde svedou boj se smrtí. Fakt je, že oproti Saw a jeho následovníkům chybí krev. Což mě upřímně vůbec nevadí, ale finále je pro strašně divné. Pointa celého filmu dle mě vyzní moc do ztracena. Což je škoda, protože první SAW je podle mě naprosto geniální a má geniální i pointu a závěr. Tady mě film bavil vcelku obstojně dokud nepřišlo finále. Herci nejsou moc známý a veskrze ani moc sympatičtí. Přesto jsem jim fandil. Escape Room mi dal přesně to, co jsem od něj chtěl. Nenáročný horor/thriller. (70 %) ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný horor. Trochu mi to připomnělo sérii Saw. Parta lidí je zavřená v budově, ze které se musí dostat pomocí logických úkolů a kombinace vlastních dovedností. Úkoly jsou navržené přímo pro ně, ve smyslu, že odkazují na jejich životní zážitky. Většina herců není moc známá. Roztomilá Deborah Ann Woll tu hraje pro ni ne úplně typickou roli vojačky. Některé úkoly jsou vážně dost drsné. Jinak nejde o nic výjimečného. Končí to trochu otevřeně. "Já chci ven!" ()

Galerie (24)

Zajímavosti (8)

  • Premiéra filmu byla v Polsku odložena, když v zábavním centru pro únikové hry zahynulo pět patnáctiletých dívek. (Duoscop)
  • Písnička, která hraje v jedné místností pořád dokola, je „Downtown“ od Petula Clark. (Duoscop)
  • Natáčení skončilo v lednu 2018, natáčelo se v Jižní Africe. (Varan)

Související novinky

Úniková hra se dočká pokračování

Úniková hra se dočká pokračování

26.02.2019

Hororový thriller Úniková hra od Adama Robitela (Insidious: Poslední klíč) se v roce 2020 dočká pokračování. Studio Sony Pictures je podle všeho nadmíru spokojeno s výdělky levného hororu (rozpočet… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno