Reklama

Reklama

UFO

Trailer

Obsahy(1)

Derek (Alex Sharp) je geniální student, který je od dětství posedlý touhou získat důkaz o mimozemském životě. Věří, že podivná hlášení z několika amerických letišť by mohla být důkazem, který potřebuje. Proto požádá svojí přítelkyni a jejího profesora matematiky, aby mu s pátráním po UFO pomohli. Jenže jak se zdá, tak nejsou jediní, koho tyto události zajímají. Na záda jim bude dýchat neúnavný agent FBI. (topr harley)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

honajz 

všechny recenze uživatele

I cesta může být cíl. A někdy se můžeme sebevíc snažit, a stejně musíme počkat, na osvícení, nápad, až si nás najde. A pokud jde o mimozemšťany, až si nás najdou oni. Líbí se mi, že v podstatě levně (nevím, kolik stál honorář agentky Akt X) a bez nějakých bombastických triků lze natočit zajímavý, napínavý film, se zajímavě rozjímavou atmosférou, kde mi sice pár věcí nesedělo (třeba ten kluk s marjánkou že by furt svému autistickému spolužákovi půjčoval auto i po noci v cele?, proč vyšetřovatelé nezhaftli mladého matematika dřív, aby jim vypočítal příští místo srazu?), ale celkově nenudí, herci jsou uvěřitelní a chování postav je většinou logické, střípky se skládají jako v napínavé detektivce, a navíc to nabízí mnohá zamyšlení (dvě mé oblíbené scény - s holkou u hvězdárny a otázky lidstva; když mu profesorka řekne, že tenhle pohled zná). Snad jen Ellu Purnell bych sem necpal, sama s těma očima z ťamanských omalovánek, jak tomu říká verbal, vypadá jak odjinud, a možná by si měla nechat vyšetřit štítnou žlázu, než ty doširoka rozevřená kukadla už budou vypadat strašidelně. ()

Packal13 

všechny recenze uživatele

Přepracovat celou hlavní postavu z "geniálně nadaný ale nepochopený a lehce podivný student postupně odkrývá pravdu" na cokoliv a tím myslím cokoliv jinýho a obsadit to někým aspoň zdánlivě sympatickým, mohl ten film skončit v solidním nadprůměru, protože on vážně šlape, má to nějakou atmosféru, "matematika" ve filmu funguje až asi na 2 scény skvěle. Ale ten hlavní hrdina je tak strašně otravnej, na druhou stranu, pořád hodně muziky za málo peněz, ()

Reklama

PetrHendrix 

všechny recenze uživatele

Na filmu mi vadila klasická zápletka nepochopeného génia-mladého studenta a lektora, který to celou dobu "ví". Krom toho, že mi to přijde cílené na dospívající diváky, tak je to už asi stokrát ohraná písnička. Obsazení zvláštní, ten matematik je spíše neznámý britský herec, podle mě to odehrál za minimum nákladů. Strathairna jsem si vždycky cenil za kvalitní úsporné hraní, i když se v roli agentů FBI nebo CIA objevuje možná až příliš. Stejnou pozici hrála i Andersonová v Aktech X. Na druhou stranu se mi líbilo, že ten objekt je tam vidět pouze jednou a to až na konci. Takže nakonec takový o málo lepší průměr. Mimochodem, ten student, jak půjčuje auto hlavnímu hrdinovi a bydlí s ním na koleji, je syn Warrena Beatyho a Annete Beningové. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele

Tak trochu jiný film, než jaký čekáte. Zvlášť, když vidíte plakát, zvlášť když je na něm Gillian Anderson. Jiné ale tentokrát neznamená špatné, protože UFO je civilní malý film o jednom geniálním nerdovi, který se snaží rozluštit... neptejte se mne. Na začátku jsou 2 minuty úvodní vysvětlovačky, tam sem to ještě chytal, ale pak všichni začnou nabírat na obrátkách, dělit, násobit, odmocňovat, a pokud nejste minimálně matematický génius, ztratíte se v tom jako já. Pokud to ale dokážete přijmout a neřešit, dostanete zajímavou krátkou jednohubku s předvídatelným koncem, ale zajímavou cestou k němu. ()

Solverino 

všechny recenze uživatele

Vůbec to nebylo špatný, celkem dost dobré... P.S. obávám se že lidstvo nikdy nedosáhne ani první úrovně i když i do té nám chybí polovina a už se přetáčíme do sebedestrukce... západní civilizace totálně upadá, utopená v nihilismu a řešení hloupostí. Dalšího levelu nedosáhneme ani kdybychom na to měli další tisíce let. Bohužel. ()

Galerie (9)

Reklama

Reklama