Reklama

Reklama

Banda - Série 4

(série)
Trailer 3
USA, 2024, 8 h 26 min (Minutáž: 59–68 min)

Předloha:

Garth Ennis (komiks), Darick Robertson (komiks)

Hrají:

Karl Urban, Jack Quaid, Laz Alonso, Chace Crawford, Erin Moriarty, Antony Starr, Jessie T. Usher, Jeffrey Dean Morgan, Tomer Capone, Karen Fukuhara (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (101)

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„…PROTOŽE DNES ZAČÍNÁ NOVÁ ÉRA SUPERHRDINŮ…“  Klasika – fajn krvavá a místy vtipná záležitost, která se v boji proti superhrdinům nebojí zajít za hranici sexuálních (a jiných) zvráceností. Už je pětka?     /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Děj se odehrává 6 měsíců od událostí předchozí série. 2.) Natáčení akční scény v sedmé epizodě trvalo 10 dní.  3.) Thx za titule „Lucie Mandziuková a Kateřina Hámová“.  ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  *  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

The Boys si kvalitu dokázaly udržet i po čtvrté. Sice tu chybí výraznější záporák a Homelander to opět táhne ( tedy když na scéně není vůbec, tak je to lehce znát). Postavy však diváka zajímají, když dojde na gore, tak je to opravdu efektní mŇamka a docela se přidalo na uchylárnách, což kvituji. Nejlepší byly létající ovce a slepice, to byl opravdu geniální nápad. Závěrem se schyluje k hodně velkým věcem, potěší propojení s Gen V a finále 5. řady bude tedy řádně epic řežba supíků a nejspíš taky dost mrtvých na obou stranách. 8/10. ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po útoku na Trumpyho a Covidovém Bidenovy nám mohou připadat Homelanderovy volební trampoty malicherné, přesto se ale Banda trefila do současné politické nálady dokonale. Kripke bohužel zadal tvorbu scénářů během stávky (jinak si to vysvětlit nedovedu) a kvalita prvních dílů podle toho vypadá. Divné dialogy, tápající hrdinové, nezajímavé podzápletky. Mizerná linka Franchieho, zcela odtržená od všeho a vedoucí do nikam, vyloženě otravný Mateřský mlíko co se chová jako kretén a upozaděný Billy, kterého si asi šetří do posledního kola. Zachraňovat tak musí Homelander a jeho krvavé lázně. Star je v té roli fantastický a na poslední klání se od srdce těším. Čtvrtá řada byla ale až na úplně poslední díl dost na pěst. Vyřiď bandě, že se vomlouvám. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Čtvrtí Boys nepřekvapivě neztratili nic na své brutalitě, ba naopak tvůrci přišli snad s ještě většími nechutnostmi. A s přibývajícími sezónami snad u však seriálů vyvstává otázka, zda-li děj není přiliš natahován či že tvůrci nevědí co dělat s některými postavami a prvotní kouzlo už je zkrátka pryč. Do jisté míry do platí i u Bandy, v polovině série jsem u celých hodinových dílů měl občas unavenější pohledy a říkal jsem si, kdy už je Homelander konečně všecky sejme a závěrečná pátá řada bude o jiných postavách. To hlavní vyrovnání nás samozřejmě čeká až za dva roky (jsem rád, že producent Kripke a spol nemají i přes konstantní velkou sledovanost tendence natahování do nekonečna) a jenom doufám, že v komiksových sešitech ještě nějaké ty velké události zbyly. Na závěr dodám, že jsem se celkem dost těšil na mého oblíbence Jeffrey Dead (haha) Morgana, jež se snad původně měl objevit už ve třetí sezóně, ale bohužel jeho postava mě příliš nesvědčila a spíše jsem doufal, že osvěží nějaké schopnosti z Watchmen, což se však nestalo. Tak třeba příště má ještě něco v rukávu s Butcherem schovaného. ()

Reklama

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kvalitativně dost vyvážený seriál, nicméně teď už si troufám říct, že sudé série jsou prostě ty slabší - snad to bude platit i dál a závěrečná pětka vytře všem zrak. Hřiště má připravené pro moc pěknou hru - nejde jen o občanskoválečnou tematiku, nýbrž taky o fakt, že celá řádka hlavních i vedlejších postav je momentálně se statusem "unknown" někde poblíž a můžou kdykoliv nevyzpytatelně zasáhnout. Za rýpáníčko do politických a konspiračních volovin dík. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle není seriál, tohle je světový klenot. Jednoznačně nejpoutavější, nejzábavnější a nejlepší věc, která ve 21. století v kinematografii vznikla, protože držet 4 série takovouhle laťku a ve všech aspektech vynikat prostě nezvládne nic jiného než The Boys. Pátou sérii chci hned teď, protože čekat na ni fakt nezvládnu. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už se to začíná plácat o sebe až moc. Jednou je tu snaha o prohloubení psychologie postav, u jiných je to naprosto ignorovaný a dělaný jako hihi haha joke. Hughie by měl po této sérii trpět PTSD minimálně. Kdyby tu nebyl Karl Urban a Antony Starr tak už to sledovat nebudu. Jo a ten týpek co hraje Soldier Boye. Oceňuju temnej konec nicméně tolik zbytečnejch fillerů, divně sestříhaný akce a zbytečnýho gore/sex džouků mi přijde už prostě zbytečně moc. ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dva roky dlouhého čekání jsou u konce. Banda totiž přistála na naše obrazovky se 4. řadou, nyní již potvrzenou jako předposlední. A já jsem zase celkově spokojen, ikdyž by se pár nedostatků našlo. Nejdříve se ale podívejme na pozitivní stránku věci. Postavy zůstaly v zásadě při starém, což kvituji (ano, absence Soldier Boye byla chvílemi citelně znát, ale uvidíme, jakou roli dostane v páté sérii). Homelander opět vévodí (už jsem to zmiňoval několikrát...ale Anthony Starr je jedním slovem démonický!). Ale on i takový Butcher mě svým vývojem překvapil. Jeho proslovy se sebou samým mě bavily...A ten závěrečný masakr z jeho strany navnadil na pokračování. Jsem vážně jako na trní, co s jeho postavou zamýšlí do budoucna...Akce opět slušná, i to šťavnaté gore se dostavilo. Co bych tedy vytkl? Mám-li být upřímný, tak se hlavní dějová linka moc neposunula. Opravdu to vypadalo, že si touto sérií autoři pouze připravují půdu na grandiózní finále...Což malinko zamrzí...Ale stále se jedná o kvalitní podívanou, to bezesporu...Za mě dávám 8/10 P.S. A teď to dlouhé čekání :( ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak to vypadá, že se k tomu konci fakt dohrabeme. První půlka sérii byla špatná, chvílemi vyloženě průser. Po tom co se Kripke vysral na ty retardovaný a retardující vedlejší linky, tak to začalo i šlapat. Nakonec možná budeme mít i víceméně komiksový konec. Možná. Jako to že děj už rozfrcali do Gen V, nevěstí nic dobrého, ale snad se to dotočí včas, aby to mohlo skončit s grácií jako jeden z nejvýraznějších seriálů. Ono to tam furt je, jen tu hlavní linku roztáhli z 25-30 na 40 epizod a je to vidět. Tak uvidíme, jestli nakonec po dvou slabších sérií to skončí, jak to začalo. ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Miluju když někdo napíše, že takhle série je nejslabší. Jenže ta hlavní věc na tomto tvrzení je ta, že i "nejslabší" série The Boys je kvalitativně o několik dimenzí jinde, než veškerá seriálová tvorba od konkurence (jestli se vůbec Mrvel za konkurenci dá považovat). 4. série v žádném případě nezklamala a nabídla nám především ve své polovině vysoce kvalitní (a někdy i perverzní) podívanou. Díly 4-6 se řadí opravdu k tomu nejlepšímu, co lze v současnosti v seriálové tvorbě vidět. Asi se shodnu s většinou, že rozjed byl pomalejší než jsme byli zvyklí u předchozích řad, a že seriál chvílemi vykrádal sám sebe, ale nebylo to nic dramatického. Osobně jsem měl problém i s finální epizodou, která sloužila opravdu jako výtah k 5. řadě. Nezbývá než si počkat na finále a na rok 2026. Bude to velkolepá rozlučka. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po tom jak rozdala karty třetí série jsem od té čtvrté čekal nekončící řežbu a je tak docela zklamání, že místo toho se Boys jen většinu času motají v kruhu a děj se nijak významně neposouvá. Kvituji větší prostor pro Deepa (který potvrdil že je prostě kok*t) a A-Traina (který toho má naopak plné zuby) a opětovně výborné trefování se do současné reálné (nejen) politické situace, ale na druhou stranu je tu mizerná Franchieho linka nebo upozadění Butchera a jeho propadání se kamsi do větší a větší psychózy. Celé to přešlapování na místě tak nakonec zachraňuje primárně Homelander, který se postupem času stal nejpropracovanější postavou a je stejně tak k smíchu jako budí regulérní hrůzu. Antony Starr tady definitivně strčil všechny do kapsy a nezbývá než doufat že poslední série nabídne konečně to co divák čekal už nyní…70% ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nemám dojem, že by kvalita čtvrté řady byla výrazně horší, nicméně odráží aktuální situaci poměrně intenzivně a to očividně některým lidem nevoní, takže sázejí na review-bombing. Já si ovšem myslím, že čtvrtá řada velmi dobře připravila půdu pro pátou a současně finální, aniž by působilo jako výplňová. Jistě, některé scenáristické aspekty nebyly ideální, ale tohle se stávalo i v minulých řadách, takže nad tím dokáži přimhouřit oči. ()

Rocky88 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě kvalitativně dost rozporuplná série. Rozjezd přes první tři díly je dost utahaný, vysloveně na pěst je linka Frenchieho, která je každýmu u prdele. Nepomůže ani upozadnění Butchera, který tu má kromě posledního dílu jen pár štěků. A co si budeme nalhávat, Městský a Hvězdaa jsou hlavními tahouny a když upozadníte jednoho z nich, seriál ztratí. Tradičně na přesdržku je i Moriarty, které nepomůže sebelepší plastika xichtu. Abych ale zbytečně nekazil dojem, pořád se jedná o supr seriál, který nebude mít konkurenci, ani kdyby se o to někdo snažil. Krásně se trefuje do všeho kolem, černý humor zde srší jak krev z mrtvol (Homie a jeho názorná ukázka "roztrhnu tě vejpůl" je boží), úchylárny mají stále nápad (u mučení "Webweavera" jsem umíral smíchy) a všechny události dávají vizi, že pátá a poslední série bude dost o chcípání všeho a všech. Nelze se netěšit. PS: Jeffrey Dean Morgan je pochopitelně roven Městskýmu co se týče tahounství, on snad ani neumí být nevýrazný. Skvělá castingová volba. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá nejslabší série ale pořád se skvělými momenty, kdy vévodí druhá půlka série s Homelanderem v čele. Jeho přerod v psychopata, Butcherův osud je prakticky zpečetěn a chystá se obrovský finále, na který se těším, protože snad všichni umřou. Představení nových postav nebylo na sílu a byly sympatický, nejvíc Sage. 4* a.k.a 85% ()

LasT_Olt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak jsem si stěžoval na předchozí řadu, tak fuha zlatej Soldier Boy. Všechny postavy už mě začínají solidně srát. Tahají to už jen dvě postavy - Butcher a Homelander, krom nich jsou už všichni vyblití, nezajímaví a v některých případech i na facku otravní - ano mluvím o Starlight, která v celé sérii na všechny jen řve a hraje si na oběť. Navíc si Erin Moriarty udělala kompletní plastiku obličeje a vypadá jak špatně udělaná vosková figurína sebe sama. Jak byla první série fresh, šokující a nekonvenčně zábavná, tak čtvrtá už se jen tak z posledních sil plazí a když už nemá vůli ani na to, tak vytahuje na sílu tlačené bizární pseudo-porno scény, které už jsou spíš k blití než k smíchu. Teď jen najít nový seriál který nahradí The Boys v mojí topce. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Kripke se rozhodl, že v každé sudé sérii sešlápne nohu z plynu, a tak jako v slabší druhé i v té letošní čtvrté si vybírá svou nepříliš silnou chvilku, nejspíš aby nabral síly na to finále, kde od něj po tomhle rozjezdu všichni očekáváme velké věci. V samotném závěru rozdal karty slušně, tak bych si moc přál, aby nás už dále nezklamával a aby se všichni hrdinové i antihrdinové dočkali řádného konce. [viděno na Prime Video] ()

Remivsremi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

K čtvrté sezóně napíšu jen pár bodů, páč víc si vážně nezaslouží. Práce s postavami se zadrhla a pár jich vážně přesluhuje. Hlavní děj by se dal odvyprávět v polovině času. Sage jako postava je dobrý nápad, ale provedení kulhalo na obě nohy. Nezobrazil se žádný geniální, zlovolný plán. Spíše se nějak dotlačil do konce a věřit, že to byl plán nejchytřejší osoby na planetě, je smutné. Provedení nestálo za moc. Naštěstí je k dispozici pořad úžasný Homelander, narážky na současné dění a samozřejmě všedupřítomné krvavé násilí. Přesto se jedná o nejslabší sezóna seriálu. ()

Reklama

Reklama