Reklama

Reklama

Dokonalá lež

  • USA The Good Liar (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Šarmantní podvodník Roy Courtnay si v životě nadělal spoustu problémů a stále jej pronásleduje jeho temná minulost. Když na internetové seznamce potká bohatou vdovu Betty McLeish, nemůže uvěřit svému štěstí. Námluvy ale neprobíhají zcela podle jeho představ. Postupem času Roy zjišťuje, že city které chová k Betty, a které měly být falešné, se stávají skutečnými a to začíná být pro Royův tajný plán opravdovým problémem. Poprvé ve své kariéře se Oscarová Helen Mirren a Ian McKellen setkávají na filmovém plátně. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (133)

Marze 

všechny recenze uživatele

Sólo má ústřední hvězdný pár. Postupně vidíme odkrývání jejich charakterů. Ostatní herci mají jen štěky. Přesto je to spíše televizní podívaná než film pro velké plátno. Také dochází k střídání žánrů od romantické komedie k hořké krimikomedie po moralistické melodrama. Protože filmařsky nevýbojná podívaná by se v okamžiku scenáristické zrady zhroutila jako domeček z karet, kdyby neměla tak poctivé základy v obou hlavních aktérech. Osmdesátiletý McKellen, dobromyslný čaroděj Gandalf z Pána prstenů, si navzdory stále narůstajícím temným podezřením uchovává kouzlo nezlomného rošťáka, které mu získává sympatie. A Mirrenová, o šest let mladší nositelka Oscara za titulní úlohu v Královně, trvale vyzařuje zdrženlivou důstojnost anglické vdovy, kterou občas rozčísne suše jedovatou poznámkou. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Cosi dobrého na téma, co by asi tak filmu slušelo, kdybychom měli k dispozici na dvě rovnocenné hlavní role Helen Mirren a Iana McKellena? Výsledek je zajímavý thriller přesně pro ty dva oblíbené staroušky s hezkou porcí britského humoru a vtipným odkazem na Hanebné pancharty. Ani bych neřekla, že to bylo jakkoli překombinované, protože životy dnešních seniorů nebyly přece lineární bezbarvou pohádkou. Ať už se narodili kdekoli. ()

Reklama

Rozjimatel 

všechny recenze uživatele

2,5 Od začiatku mi mnoho vecí v zápletke pripadalo značne naivných. Neskôr sa síce veľa z toho vysvetlilo dejovým zvratom (pomerne ľahko predvídateľným), ale tá pachuť naivity stále ostala. Inak to má celkom dobrú, napínavú atmosféru, príjemnú hudbu Cartera Burwella a výborných hercov v dvoch hlavných rolách, ktorých herectvo je na takúto snímku hádam aj škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

-MOŽNÉ SPOILERY- Ono to dost dlouho působí jako klasická podvodnická záležitost, ve které si starý podfukář vyhlédne bohatou vdovu zralou tak akorát na obrání. Hraje se vlastně jen o to, jestli to skončí romantikou a kriminálník se do své oběti zamiluje, anebo se ze zdánlivě naivní vdovy vyklube intrikánka, která má podobné zločinné plány. Pro obě dvě možnosti svědčil i relativně odlehčený tón, který vydržel i několik docela drsných momentů. Nicméně ve chvíli, kdy se film ponořil do hluboké minulosti, získal příběh thrillerový nádech a především úplně nový rozměr a Condonovi budiž ke cti, že ten přechod zvládl naprosto přirozeně. Závěr, který úplně odkryl karty, byl sice malinko překombinovaný, ale mohlo to být horší. Nicméně poslední multikulti sekvenci si tvůrci mohli odpustit. Co se herců týče, tak tady byla všechna očekávání naplněna do mrtě a dívat se na Helen Mirren a McKellena je prostě zážitek. 80% ()

rublik05 

všechny recenze uživatele

Zpočátku jsem vůbec nechápal, kam se snímek bude ubírat a co vůbec tvůrci zamýšleli, když dali vzniknout tomuto snímku. Většinu filmu jsem jen sledoval (nutno podotknout, že excelentní) výkony dvou hlavních protagonistů, a sice Paní herečku Helen Mirrer a Pana herce Iana McKellena. Film se nesl v pozvolném tempu, bez nějakých velkých dějových zvratů či silných dramatických momentů. Vše se "vleče" do zdárného finále, které je naprosto odzbrojující, šokující a nečekané. V tu chvíli začal konečně snímek dávat smysl a divák konečně pochopí, proč se v minulých 90 minutách dělo to, co se dělo. Nicméně si filmaři mohli dát více záležet na příběhu jako celku a nenechat veškeré rozuzlení a dějové zvraty na závěr filmu. Netvrdím, že jsou ty první 2/3 zbytečné, ale mohly by mít slušnější spád a lepší propracovanost. Takhle se sází víceméně jen na výkon hlavních postav, což je ve finále velká škoda. Lepší scénář a příběh, který by byl podpořen skvostnými výkony hlavních herců, by fungoval daleko lépe. 6/10. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (7)

  • Stanica metra Charing Cross použitá v tomto filme je uzavretá stanica na linke Jubilee Line v Londýne. Bola použitá tiež vo filme James Bond: Skyfall (2012). (Arsenal83)
  • Britský denník The Guardian zaradil film do zoznamu najviac podceňovaných filmov roku 2019. (Arsenal83)

Reklama

Reklama