Reklama

Reklama

Po zmrzačení jediné přeživší Victorie Heyes (Samantha Scaffidi) a spáchání sebevraždy při policejní konfrontaci je Art (David Howard Thornton) o rok později vzkříšen zlověstnou bytostí a na halloweenskou noc začne hon na dva nic netušící sourozence v oblasti Miles County. (TommyZR)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (148)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Terrifieru 2 se po pěti letech podařilo dokonale navázat na první díl (stejným způsobem, jakým navázal třeba i Halloween 2 už v roce 1981). A jede se taky stále ve stejném stylu, na grotesknosti se nijak neubralo. Ale nevadí, je to zkrátka jen jiný druh horroru, než na jaký bývá divák zvyklý. A Art je opravdu třída, asi nejpůsobivější klaun, jakého znám. Zato se ale myslím ještě víc přidalo na brutalitě a zvrácenosti, minimálně dva klaunovy mordy (obě Sienniny kámošky) jsou už možná na hranici nějaké obsáhlé psychiatrické diagnózy pana režiséra Leoneho (to nemyslím jako negativní kritiku, ale spíš jako uznání). Ano, klaun se utrhl ze řetězu a s úsměvem, nadšením a výjimečným sadismem kydlí všechny, kteří se mu nevhodně připletou do cesty. Závěr v lunaparku je pak už možná trochu zdlouhavý, ale zase je malinko jiný, než je v příbuzných filmech obvyklé, dočkáme se totiž zrození jedné takřka comicsové superhrdinky. A proč ne, jsou-li nesmrtelná vraždící monstra, proč by někdy nemohly obživnout i jejich oběti? A za zvláštní zmínku pak ještě určitě stojí i skvělý synthwave soundtrack. ()

ricci.s 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jasný Top horor tohto roka, a asi to tak aj ostane. Pre každého milovníka gore to podľa mňa bude podobne. 140 minút morbídnej krvavej zábavy, pri ktorej sa každú chvíľu tešíme, akým spôsobom tento vynikajúci hororový klaun svoju obeť zamorduje. Omdletie či zvracanie ako niektorým americkým divákom samozrejme nehrozilo (iba im závidím, že si to mohli vychutnať v kine a ja nie, lenže na drbnutom katolíckom Slovensku to najlepšie aj tak nikdy nepustia), pokojne som pri tom večeral pizzu a vychutnával si vybuchujúce hlavy, skalpovacie scény či poletujúce končatiny. Tretia časť by pokojne mohla trvať aj 4 hodiny, lebo na toto by som sa dokázal pozerať vkuse. A už sa neviem dočkať, ako tu niekto začne rozoberať scenár a logiku chovania postáv :) ()

Reklama

Immortal17 

všechny recenze uživatele

Ooooh, ano, to je balzám na moji duši. Fanoušci hororové tvorby 80' let a slasher filmů typu Friday the 13th., Nightmare on Elm Street, Sleepaway Camp nebo dalších krváků mi teď budou přikyvovat, že jsem právě zažila u Terrifier 2 moment absolutního bloody orgasmu. Krev, brutalita, teror, děs, hrůza. Film je tak úžasně amatérský a přitom tak perfektně zrůdný ve všech ohledech jak to dokáže jedině Damien Leone. Jak už první díl s vražedným klaunem Art, tak i druhý díl naprosto splnil má očekávání. Klobouček dolů! Tak málo diváků ví, že Pennywise je oproti němu hotový paskvil, to protože neznáte pravý kontext žánru horor, dámy a pánové. Tohle je umění ve světě hororových filmů! Ale pozor! Ne každý na tohle má žaludek. Pokud nesnesete ani obyčejné horory, tak se tomuhle vyhněte obloukem, protože vás to bude stíhat ještě dlouhé noci potom. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Přestože jsem se nakonec Terrifier 2 rozhodl hodnotit maximálním počtem *, nemohu skrýt určité zklamání z tohoto pokračování, a to hned ze dvou důvodů. Jednak téměř 140 minutová stopáž je na takovýto typ filmu prostě neúnosná, zbytečná a nepřinášející nic dobrého, jelikož je natahovaná prostě jen nepodstatnou dějovou vatou, bez které by ten film fungoval i tak a prostě tento tvůrčí krok musím jednoznačně odsoudit, a jednak to co si tvůrci připravili zhruba v závěrečné čtvrthodince, co se tedy týče děje, tak to se omlouvám, ale to mělo jako znamenat co? Já vůbec nepochopil především dění kolem ústřední hrdinky, především to její WTF oživení, no a mezititulková scéna tomu pak dala korunu úplně, to jsem fakt nepobíral už vůbec a jako jestli to měla být prostě jen cestička k oživení klauna Arta, tak to jsou tvůrci pěkní břídilové, že to udělali právě tímto způsobem, který je sice správně brutální, nechutný a efektní, ale zároveň hlavně i fakt hloupý. Toť tedy k těm výtkám, kvůli kterým jednička nad tímto pokračováním u mě jednoznačně vítězí, zbytek je ale v naprostém pořádku, a já si opět chrochtal blahem. Především tedy jakmile se dostane klaun Art ke svému řádění, tak to je lahůdková záležitost, totální gore festival, vrcholný masakr, a dokonce ani kvalita veškeré té řezničiny není vůbec špatná, zvlášť když divák ví, že finanční prostředky tu nebyly příliš k dispozici. Fajn jsou jinak i veškeré postavy, které jsou sympatické, slečny jsou pohledné, parádní je opět i dokonale syrová a špinavá atmosféra, nechybí tu napětí, několikrát jsem se i leknul tak, že jsem si musel jít přehodit pleny, a hlavně, postava Arta se tu pak díky svému nekompromisními a zároveň vtipnému masakrování dostává na pomyslný vrchol mého osobního žebříčku oblíbenosti mezi hororovými figurami, a doufám, že další díl to jen potvrdí. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Art se vrací jako ještě o kus větší zkurv, co se vyžívá v úchylácký němohře, extra brutální popravě obětí a poté sračkování jejich mrtvol. Opravdu je to o level výš po stránce filmařiny i v množství krve a masakrování, smekám co jde stvořit ještě jako pouhý nadšenecký nízkorozpočťák. Hlavní hrdinka překvapivě sympatická. Výtka je jasná, stopáž skoro o hodinu (!) delší než co by bylo optimální. Jinak výtečná hororová zábava, milerád si pustím další díl. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (15)

  • Film při rozpočtu pouhých 250 000 amerických dolarů dokázal v kinech vydělat přes 10 milionů dolarů. (Kudly4)
  • Mistr (knižního) hororu Stephen King vyjádřil o filmu uznání na Twitteru: „Terrifier 2 vás vytrhne ze staré školy.“ (noelcoward73)

Reklama

Reklama