Reklama

Reklama

Z

Trailer

Obsahy(1)

Rodina začne byť terorizovaná imaginárnym priateľom ich osemročného syna. (DoubleFucker)

Videa (1)

Trailer

Recenze (43)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Kto si chce pozrieť horor a pritom sa nebáť, práve dostal fantastickú príležitosť. Pomaly vlečúci sa dej s nepeknou matkou, otravným synáčkom a polodementným otcom. Ideu s imaginárnym kamošom sme tu už mali asi 352 krát a tvorcovia boli takí "nápadití", že dokonca aj názov zúžili na jedno písmenko. Za peknú kresbu na stene dám dve hviezdy. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Paranoidně vystavěný horůrek z kanadské provincie, jehož místy neobratně uchopená režie mu ubírá na působivosti. V podstatě neobjevné téma o malém chlapci, co má imaginárního kámoše jménem "Z", který rozloží rodinu, má určité originální odstavce. V zásadě toho Brandon Christensen režijně moc nepokazil. Jeho film má spád událostí, má odpovídající herecké obsazení a v neposlední řadě umí pracovat se strachem, který pramení z neznámé bytosti, co nemá dobré úmysly. A dokonce to vypadá, že tenhle zmetek, co přilne ke svému oblíbenému členovi domácnosti, má i příslušně strašidelný zjev, jen režisér s ním příliš šetří a prakticky mu nedá větší prostor pobýt na scéně než na pár vteřin. Prostě až přehnaně se s jeho "fyzickou" přítomností šetřilo. Určité nápadité sekvence nebyly vždy kvalitně natočeny (pád z balkonu, požár domu), což je škoda. Navíc film nesází na explicitní drastičnost. Ovšem poměrně svěže působil postupný obrat ve zdánlivě vyložených kartách. Film si nadmíru chytře poradil v přebrání stěžejní úlohy. Aby se to dalo objasnit, byly by zapotřebí spoilery, je ale škoda předem prozradit to, co je na filmu tím nejlepším. Velkým plusem je i trefné obsazení. Nehezká/neškaredá Keegan Connor Tracy už se stihla přehrát do role maminky. Zbytek ansámblu je schopný, Stephen McHattie se musel spokojit s menší, ovšem poměrně důležitou rolí psychologa. A tak vznikl příjemný horůrek, co pocuchá nervy, režijně ovšem tak úplně neohromí. 7/10 ()

Reklama

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Hodně fajn hororová jednohubka, která rozhodně nepřináší do žánru nic novýho, ale zároveň se jí v celku úspěšně daří vyhýbat těm největším a nejokatějším žánrovým klišé. Atmosféru to má suprovou, herci hrajou skvěle a bubák působí poměrně děsivě. Chvíli jsem přemejšlel o čtyřech hvězdách, který mi nakonec ale zkazilo pár podivně nelogickejch věcí a úplnej závěr, kterej působil hrozně nuceně a kterej dle mýho měl bejt useknutej o několik vteřin dřív. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mňa to bavilo. Koniec je čudný, na strane druhej mu nemožno uprieť snahu o originalitu (narážam na spôsob, akým sa hlavná hrdinka rozhodla bojovať - či skôr nebojovať? - proti ústrednému monštru). Netvor je väčšinu času rafinovane ukrytý v tme, šere, tieňoch a náznakoch, čo funguje už minimálne od Čeľustí z roku 1975 (vlastne ani nie je na 100% isté, že existuje). Herci mi nepripadali príliš sympatickí (samozrejme až na Stephena McHattieho z nezabudnuteľného Pontypoolu) a postavy konali často nie príliš logicky. Ale inak to malo správne zahustenú, znepokojivú atmosféru a pár nepríjemných, mrazivých scénok. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Vcelku originální variace na horor o imaginárních přátelích malých dětí, která není až tak předvídatelná a nabídne i pár nepříjemných výjevů. Samozřejmě je to úplně to nejklasičtější duchařské béčko, ale vlastně si vzpomínám, že mě ten film vůbec ničím neštval a v dnešní době oceňuji už jen to. V podstatě úplně nenáročná jednohubka, která dokáže i trochu postrašit. ()

Reklama

Reklama