Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Za nadvlády Impéria sa Obi-Wan Kenobi vydáva na kľúčovú misiu. (Disney+)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (465)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Obi je zpočátku za sračkaře, ale v posledním díle je to zase ten starý dobrý Wan Kenobi jak jsme ho měli rádi. Psaní je dost mizerné a Chow režíruje unyle, akce je na pár výjimek hodně slabá, některé scény nedávají vůbec smysl nebo jsou konstruovány pouze pro efekt. Znovu i dostáváme mentorskou variaci, kdy náhradní otec pečuje o dítě, zachraňuje ho, znovu ztrácí, znovu zachraňuje.  Samozřejmě že je super, že se díky tomu o Leiy dovídáme více, ale je to pouhý fanservis i díky tomu, že hlavním postavám nic nehrozí, když přežijí minimálně do Nové naděje. Postava třetí sestry je sice zajímavá, ale Moses Ingram herecky nijak nezaujme. Maska Ruperta Frienda je spíš k smíchu než že by budila respekt. Trestuhodně je nevyužitá původní hudba Johna Williamse. Ve chvíli kdy si ale Christensen s McGregorem v poslední části vyměňují názory jde všechno špatné stranou a je to tam. Obávám se, že jsme měli raději dostat film než nedopečenou minisérii. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Hořké zklamání. Tak tato dvě slova se po zhlédnutí tohoto seriálu vybaví drtivé většině fanoušků Star Wars. Dlouhé roky se čekalo na seriál o osudech Obi-Wana Kenobiho a když jsme se ho konečně dočkali, dostali jsme scénaristicky děravou podívanou s neuvěřitelně fádním příběhem, kde si nuda a nelogičnost navzájem podávají ruce jako staří známí. Tento fakt jde ruku v ruce i s nezajímavou antagonistkou, jejíž motivace jsou zkrátka a jednoduše k smíchu. Tuto smutnou situaci už bohužel nezachrání ani výtečný Ewan McGregor či všudypřítomný fan service (Darth Vader!), jež je nejvíce citelný ve výtečné finální epizodě, která ale bohužel pošramocenou reputaci seriálu nedokáže zvrátit ve svůj prospěch. Tohle se vážně moc nepovedlo, pročež opravdu z celého srdce doufám, že v další sérii (pokud vůbec nějaká bude) se tvůrci ze svých chyb poučí a naservírují nám delikátní seriálový zážitek se vším všudy. (Disney+) „Hello there!” ()

Reklama

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je pravdou, že je jednoduchosť príbehu určená pre mentálnych atlétov, ktorí majú problémy aj s malou násobilkou. Lenže vďaka tomu je samotná story dostatočne priamočiara, pričom v rýchlom slede udalostí, nemá príliš kedy nudiť. Jediné čo môže fanúšikov mrzieť, je absencia skutočného vesmíru a fajtovačiek v ňom. Väčšina deju sa totiž odohráva na zemi, no a aj tam je tej akcie akosi pomenej. Ja však ako kurevsky zarytý fanúšik "Star Wars" pod štyri jednoducho nepôjdem, lebo na mini sériu o dĺžke 4 hodín, to nie je až taký prešľap, ako to podaktorí prezentujú. Mňa osobne to bavilo. Ale Ja som skromný, obyčajný chlapec z dediny .. to je iné 🥰❤️ ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Jako člověk, který miluje Pomstu Sithů, jsem zklamaný, že seriálový Obi-Wan nedostal výrazně lepší péči. A jako člověk, který cítil fyzickou bolest, když sledoval poslední hrané seriály z SW univerza, jsem šťastný, že aspoň ten Obi-Wan nestál za úplný... no. Druhá polovina série dokonce velmi povedená, zejména čtvrtá a poslední epizoda. Bavilo mě rozšíření hranýho lore, bavily mě herecký výkony, dramatický momenty, i kamera se místy blýskla. Škoda, že si nepozvali Lucase no. 7/10 a buďme rádi... ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Hello there. Ewan je to nejlepší, co se - imho - Hvězdným válkám mohlo stát, obzvlášť v dnešní době sequelový trilogie, ale jeho potenciál je - imho - utopenej ve špatným psaní a moderní éře genderový rovnováhy, která vede k tomu, že Obi-Wan je vlastně vedlejší postava ve vlastním seriálu. Celej plot, protože předvídatelnej ve svým finále, je roztáhlej do stopáže, která je zbytečná a v podstatě stačí první a poslední epizoda. Mhm. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (55)

  • Poprvé se zde představí trůní sál Dartha Vadera (Hayden Christensen), který se nachází v jeho pevnosti na planetě Mustafar. Místo, kde zemřel Anakin Skywalker a zrodil se Darth Vader. Některé části návrhů místa pochází přímo od Ralpha McQuarrieho a poprvé jsou prezentovány v roce 2022. Samotná pevnost si odbyla svou premiéru již v roce 2016, a to v Rogue One: Star Wars Story (2016). (Veskoslav)
  • Projekt Harvester byla operace Impéria pro lov na sílu citlivých dětí. (Veskoslav)

Související novinky

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

Odhalila desátá epizoda Star Wars svůj název?

05.11.2023

V současné době hraje u studia Disney prim spíše seriálová odnož Star Wars. Poslední celovečerní film jsme v kinech viděli téměř před čtyřmi lety, od té doby jsme však dostali seriály Ahsoka, Andor,… (více)

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

Jak se Ahsoka vyhnula problémům s Volume?

27.08.2023

Jedním z důvodů, proč se vůbec povedl vznik seriálu Mandalorian, byl tehdejší technologický průlom zvaný StageCraft, jenž byl od té doby použit v řadě dalších filmových i seriálových produkcích. V… (více)

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

Kevin Costner kraluje televizním ratingům

19.11.2022

Rod draka? Obi-Wan Kenobi? Nebo snad Pán prstenů? Kdepak. O největší americkou televizní premiéru letošního roku se nakonec postaral Kevin Costner a seriál Yellowstone scenáristy a showrunnera… (více)

Reklama

Reklama