Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Když se na jejich střední škole začnou dít strašidelné věci, studenti z Herrington High učiní děsivý objev, který potvrdí jejich nejhorší obavy - místní učitelé pocházejí z jiné planety. Když se paraziti, kteří se zmocňují mysli člověka, začnou rychle šířit z učitelského sboru a napadat i těla studentů, osud lidstva leží v rukou těch, kteří zůstali nedotčeni. Nesourodá směsice samotářů, vůdčích osobností, počítačových maniaků a sportovců teď musí zachránit svět před mimozemskou nadvládou. (HBO GO)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (456)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie z môjho pohľadu prišlo hneď na začiatku a to je pesnička od The Offspring - The Kids Aren't Alright, lebo to je proste pecka. A potom sa to už tak viezlo, postupom času sa film v hororových prvkoch aj vylepšoval, ale Fakulta stále nebol taký horor, aký vychádza z našich fakúlt každý rok. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Milé béčko, které vykrádá Invazi zlodějů těl, Vládce loutek a podobná dílka, ale nestydí se vám to otevřeně říct. Rodriguez tehdy ještě uměl točit s nadsázkou, mladé herecké osazenstvo se snaží a závěrečná příšera je patřičně slizká. "Co když jsou Spielberg, Lucas, Sonnenfeld mimozemšťani a svýma filmama se nás snaží jen ukolébat ke klidu, odvést naši pozornost. Invaze mimozemšťanů - ale neříkejte, to je jako ze sci-fi od Spielberga!" ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Tohle je svým způsobem zvláštní film. Chvílemi jsou zde děsuplné hororové situace, chvílemi jsou k vidění situace vtipné, a do toho všeho mimozemšťané. A to vše pod režijní taktovkou Roberta Rodrigueze a s několika budoucími hereckými hvězdami. Ale hezky postupně. Dějově je to neuvěřitelně perfektní záležitost. Jedná se o docela nápaditý horor, který skrývá nejedno překvapení od začátku až do konce. Jedná se také o poměrně vtipný film, kdy jsem se perfektně nasmál. A jsou zde k vidění Elijah Wood a Josh Hartnett v hlavních rolích. Ať chci nebo ne, výsledek je skvělý. Film nenudí, herci nenudí, režisér nenudí. Dokonalá souhra a zároveň předpoklad pro zajímavý film. Prostě se na to dobře koukalo a docela rychle to uteklo. Takže z mého pohledu je to určitě nadprůměr, proto dávám čtyři hvězdičky. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu hloupý, neinovativní teenage horor, který neumí ani pořádně vystrašit, ovšem na stranu druhou překvapivě dobře fungující odreagovačka se špetkou sebeparodie způsobující příjemný pocít zábavného guilty pleasure. Postavy jsou sympatické, při příležitosti školního prostředí zavzpomínáme na střední, Rodriguezova režie je svižná a člověk se nestačí nudit, ani vlastně neví proč... že by konečně ta síla v jednoduchosti? 6/10 ()

Morien 

všechny recenze uživatele

-"I've always wanted to do that." Pro mě naprostá špica mezi filmy ze studentského prostředí (nebo si zrovna nemůžu vzpomenout na další můj oblíbený). Názorně satiricky zobrazené typy učitelů i studentů, krásná ukázka snobského vrstvení a skupinkování a zčernokomedizovaná paralela k tak proklatě snadnému vymývání mozků masové skupiny. Já to vždycky říkala, že americký fotbal je zločin. Mým vzorem a idolem je samozřejmě outsiderka Stokely a potom prostě kouzlená slečna Burková (mimochodem asi nejlepší role Famke Janssen). ♥ A jaké z filmu plyne poučení? Vždycky s sebou noste diuretické drogy. ()

Galerie (141)

Zajímavosti (34)

  • Stokely (Clea DuVall) čte knihu od Roberta A. Heinleina s názvem “Double Star“ (Dvojník), která vyšla v roce 1956 a sám spisovatel za tento sci-fi román obdržel o rok později Cenu Hugo. (Stocki)
  • Cameo si zde střihl dlouhodobý kamarád režiséra Rodrigueze Harry Jay Knowles, je to ten chlapík se zrzavými vlasy a brýlemi, kterému ošetřuje Rosa Harper (Salma Hayek) zranění na ruce. (Stocki)
  • Kromě písniček americké skupiny The Offsprings zní v podkresu při záběrech na školu a procházející se studenty také kytarový motiv ze slavné písně „Another brick in the wall“ od Pink Floyd. Jejíž text je mimochodem satirickým popisem učebních metod a vzdělávacího systému na školách. (TomKey)

Reklama

Reklama