Reklama

Reklama

Rod Draka - Série 2

(série)
Trailer 4
USA, 2024, 8 h 35 min (Minutáž: 56–70 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Jefferson Hall, Matthew Needham, Ewan Mitchell (více)
(další profese)

Epizody(8)

Recenze (118)

Henry007 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli je problém v mých očekáváních nebo spíš v seriálu samotném. Rod Draka celkově působí oproti Hře o trůny male, což by nebyl problém, kdyby měl příběh větší tah na branku. Epičnost, množství postav a rozmanitost prostředí Hry o trůny měl Rod Draka dorovnat sevřeností příběhu a větším prostor pro vykreslení postav. Příběh se ale točí na místě a oproti finále první řady se moc neposunul. Postavám jsou servírována stále ty samá dilemata a jejich osudy jsou mi jedno, protože jsou v mých očích stejně nevýrazné a nudné jako digitálně šedá vizuální stránka seriálu. Pár dobrých akčních scén s draky to nezachrání. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vzhledem k tomu, že už je to snad dva roky, co jsem koukal na první sérii, mi chvíli trvalo, než jsem se do seriálu dostal. V těch osmi dílech tu navíc pořád bylo dost hluchých a nudných momentů. A kdyby nebylo posledních dvou epických epizod a sem tam nějakých těch dračích momentů, směřoval bych to k hvězdám třem. Takhle ale nakonec dobrý. Hra o trůny emoce vůči vlastně všem postavám ovládala výrazně líp. Nicméně i když jsem tady v prvních dílech neměl skoro komu fandit, tak v závěru se mi tu otevřely příběhy hned několika postav, na které jsem ve třetí sérii vysloveně zvědavý. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Konec 1. série: Yeees, konečně přijde válka. Konec 2. série: Yeees, konečně přijde válka. Tak snad se to nebude opakovat i příště a v té 3. sérii se děj opravdu posune. Jestli totiž něco Hra o trůny dokázala, tak že takhle trpěliví a tolerantní dvakrát po sobě diváci rozhodně nebudou. ()

Marius 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Napriek tomu, že zmeny ako návštevy kráľovien boli prínosom ku knižnej predlohe a umožnili mi aspoň trochu poľutovať Alicent, sa to oproti prvej sérii celé  tiahne ako sopel. Prestrihať Daemonove haluze na Harrenhalle bolo by to za štyri. 7/10 ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak moc jsem si užil první řadu, mě překvapilo jak moc se ta druhá pro mě vlastně táhla a až (nesmyslně kontroverzní) finále mě konečně navnadilo na tu správnou vlnu a najednou je konec a nás čeká dvouleté čekání. Největší pohlavek ode mě tvůrci dostávají za Daemonovu linku, kdy evidentně vůbec netušili, kam jeho postavu uklidit na pár dílů. Jinak to jsou pořád ty klasické Trůny, které máme rádi, ač v trošku horší technické kvalitě, což je i dáno větší mírou cgi a vůbec se nedivím, že si tu slibovanou velkou bitvu nechají někdy na potom. 4 série budou tak akorát, jsme v polovině a je cítit, že tvůrci budou trošku natahovat. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Těžkopádné klopýtání v ruinách světa, který mistrovsky vystavěl GoT. Je to zajímavý paradox. 9 z 10ti aspektů, ve kterých Trůny dominovaly se House of the Dragon nedaří dobře uchopit. Ponurá a mysteriózní linie s Daemonem je vyloženě nezáživná a otravná, stejně tak Alicent a většina ansámblu z Kings Landing. Kde jsou ty excelentní a skvěle zahrané figury, které tak zdobily původní sérii ? Kde je ta vynikající chemie a promakaný, košatý příběh, který je zdánlivě nezištně prolínal sem a tam ? A pokud tady nejsou, tak kde je ta dechberoucí akce, kterou trailery slibují ? Z celé dvojky stojí jedna jediná za pozornost ! Zbytek jsou jen plky a pletichy ve vypiplaných kulisách v dunivém zvukovém aranžmá a sem tam nějaká působivá kamerova expozice některého z draků. Jednička byla o jednání a dvojka měla být o konání. Podle všech ukazatelů si tvůrci slibují xy sérií, ale divák na to už nemusí být připraven. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už nie som ten malý chlapec, ktorý si púšťal šarkana na dvore. A ešte ani z ďaleka nie som ten dôchodca, čo sa pozerá z okna, aby videl letieť draka. Nechápem tie sťažnosti tu, že: “bolo málo drakov”. Ako jebe Vám nadobro?! Veď draci neexistujú! Ale poviem Vám čo na milión % existuje. A to je zloba a zákernosť ľudí. Preto som Ja, ako nesmierne sympatický, mladý, inteligentný muž, čakal aspoň to, čo nám predvádza väčšina politikov na Slovensku. A teda zákernosť a intrigy s tým spojené, pričom jedine čo ich zaujíma, je boj o moc, no rozhodne nie pomoc. Lenže táto druhá séria, akoby sa zamerala na nepodstatné dialógy či výmeny názorov, ala lakeť Ciganikovej na bradu od Tabak. Fakt som dúfal, že sa to od prvej série celé tak nejak dejovo posunie. Lenže oni nie. Oni z toho chcú spraviť dejovo ponaťahovanú tliachanicu pre umelcov, ktorí budú onanovať nad každým jedným slovom, len aby to vyzeralo tak, že ide o umelecké dielo. Ale kdeže. Veď toto je normálne falošne prezlečený Netflix do kabátu HBO. Ani keby to skrátili o 3 hodiny, ani to by nepomohlo. Žalostný priemer po všetkých stránkach, ktorý viac nebavil, ako zabával, pričom stratiť 8 hodín života, je v dnešnej dobe fakt kurevský prepych. Nuda, nuda, a ešte raz NUDA. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Místo války a další nervydrásající nálože intrik ze Západozemí v kombinaci s dechberoucím dramatem jsme letos dostali "jen" nášup vymazlených počítačových bitev s draky, úmorné filosofování nad psychologickými rozpoloženími Targaryenů, a haluškujícího Daemona. Pohár mé trpělivosti přetekl cca ve čtvrtém díle, v příští sezoně už nebudu zdaleka tak benevolentní. Když po pečlivé přípravě na něco nakonec přijde nic, mají mě asi tvůrci za blázna. [max] ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

2.séria - 85%. Pri prvej sérii som nečakal, že dostaneme veľkolepé akčné scény, no pri druhej už áno. Pochopiteľne som trošku sklamaný s toho, že sme dostali 8 hodín plánovania a príprav na bitku a 1 bitku drakov (ktorá sa chvalabohu skutočne vydarila). No napriek tomu ma druhá séria bavila a kúsok viac. Je to pekné natočené, tie lokácie, interiéry, exteriéry, kostýmy, masky sú jednoducho skvelé. A tri diely sú vyložene perfektné (1,4,7), ale to finále je sklamanie. Snáď v tretej sérii sa už dočkáme vytúženého stretu. Ramin Djawadi a jeho hudba je opäť skvelá. Obľúbený soundtrack: All Must Choose, Fight for Our Queen. All Must Choose ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nebudem skrývať sklamanie z vývoja Daemonovej dejovej línie; v tomto najslabšom bode, jak keby sa seriál snažil napodobniť Hru o tróny. V najlepších momentoch to, naopak, stále dosahuje výšin, ktorých GoT nikdy nedosiahla. Scenáristicky vybrúsené a scény s drakmi, čo do realizácie, nemožno ani k ničomu prirovnať. Vrcholom sú preto epizódy 6 a 7. Emma D’Arcy podáva totálne odzbrojujúci výkon, prirodzený vo všetkých polohách. Obľúbené postavy Rhaenyra a Mysaria. Poďme čakať ďalšie dva roky. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti první sérii podstatně lepší dialogy a práce s charaktery ženou diváka vstříc perfektnímu finále každý jedný epizody, přestože v každý z nich je pořád půl hodiny sraček navíc. Divák tak ve vší tý hře o trůny sleduje naprostý zbytečnosti, o který kdyby byla série ochuzená, zbylo by v rozpočtu na další dva díly, jež by bohatě stačily na dovyprávění příběhu. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Až moc dějově natahované se spoustou hluchých míst. A nezachrání to ani scény s draky. Pořád koukatelné, ale ten sestup kvality, ten je někdy přímo do očí bijící. Nebýt Emmy D´Arcy a Ewana Mitchella, šel bych možná ještě níž, takhle (zatím) zůstanu u zlatého středu. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po rozpačité první sérii, která se nepříjemně táhla, je ta druhá výrazně zajímavější i zábavnější, nejen fíky výrazně většímu zaměření na samotné draky, kteří vytváří pocit, že se zde konečně něco děje. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moje dnešní hodnocení je shovívavé a to z jednoho prostého důvodu - krásně jsem se svezla na vlně.. Chtěla bych tam v tom pohádkovém světě na chvíli být a vidět vše na vlastní oči.. Tedy odpouštím vatu, zbytečné odbočení postav (nebyl Daemon náhodou na houbičkách?) i to občasné natahování.. Jinak jsou postavy zajímavé, herci dobří, příběh poutavý a ta atmosféra je prostě úžasná.. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Pořád je to hodně dobře koukatelné, ale oproti první sérii je to propad. Klíčové události papírově fungují vpohodě, některé dějové peripetie jsou moc hezké, ale v tom vyprávění je najednou příliš mnoho vatoidního prostoru. Některé zásadní postavy se několik celých dílů (!) neprogresivně plácají v nějakých svých dilematech a vnitřních rozporech. Finále je vyloženě neuspokojivé. Cením tu odvahu nedat divákovi nic po čem by mu, před dlouhým čekáním, bylo nějak dopamínově fajně, ale prostě to nasere... Je dost dobře možné, že tuhle sérii divák plně docení až po dokoukání té následující. ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na druhé sérii “Draka” je nejzajímavější přemýšlení nad ní a proč oproti prvním 4-5 sériím GoT vůbec nefunguje. Zaprvé je to absolutní absence jakéhokoliv napětí, random assassin Rhaenyru asi opravdu v druhém díle nezabije, zatímco Neda k mojí nevíře opravdu odkrádlovali. U GoT člověk nikdy nebyl v bezpečí, nikdy nebylo jasné, jak se děj vyvine. Tady vám to jasné je a hlavně se většinu času neděje absolutně nic. Další věcí jsou postavy, v GoT jste se mohli bavit s deseti různými lidmi a každý fandil někomu jinému. Tady se asi všichni shodneme, že jediné zajímavé postavy jsou Daemon a Aemond. Zatímco Daemonova linka je úplně k prdu, protože tam je jen celou dobu na fetu a neposunul se absolutně nikam a Aemond se posunul k tomu, aby byl tak trošku debil. Jinak tu máme Rhaenyru, která celou dobu sedí na prdeli a doufá, že si vysedí vítězství. Jace má vždycky jeden dialog a potom všichni zapomenou, že existuje, včetně tvůrců bohužel. Corlys plní rasové kvóty, protože jinak taky většinu času jen stojí a čumí. Aegon na druhé straně jede mírného Joeffryho a v druhé půlce se omezí už jen na hekání ala Revenant. Alicent je postava za trest, u které se čeká, kdy ji konečně budou moc odkrádlovat. No a většina lidí zapomněla, kdo je vůbec Haelena. I ten Cole byl degradován na pouhého posouvače děje, když tvůrci neví kudy kam. No a Larys je jen Varys z Wishe, akorát úchylnější. Prostě jsou všichni k prdu, fandit se nedá vůbec nikomu. Možná tak VFX artistům. Další věci jsou logické fuckupy, GoT fungovalo dokud mělo předlohu a drželo se jí. Draci předlohu mají a ustřelují úplně jinam a to dost často. Postavám se mění vzhled a především charakter, nebo se projistotu spojují dvě v jednu úplně jinou. Natahuje se to a vatuje, i když osa už je pevně daná a dalo by se po ní frčet, abychom se v tom světě dostali dál. To se ovšem neděje, takže tu jsou dvě hodiny děje roztažené na osm, kdy ten zbytek člověka vyloženě ubíjí. Jestli fakt budou jen čtyři série, tak to je moje jediná útěcha, že to nakonec nebude jen průser, ke kterému to nyní začalo směřovat. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

já sem si druhou řadu užil úplně stejně jako tu první a i když chápu že se nevyhne srovnání s GoT, tak tohle prostě není GoT, nikdy nebylo a myslím že to ani nemělo ty ambice (zatím). Je tu tak sice opět málo momentů ze kterým bude divákům padat brada a největší zklamání přišlo ve formě linky blouznícího Daemona, ale osobně mi to bohatě vynahradily jednak akční scény se kterými se sice šetří, ale když už na ně dojde tak stojí za to a jednak dialogy, které tu jsou vynikající stejně jako většina hereckého osazenstva. Samozřejmě že i já čekám od další série že se konečně začne lámat chleba a dojde na tanec draků a minimálně část sem čekal už teď, nicméně ani to mi nezabránilo se touhle sérií královsky bavit. Pokud by náhodou i další série měla tendence oddalovat nevyhnutelné tak je možné že už bych tak benevolentní nebyl, ale to je problém mého budoucího já...90% ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

HOUSE OF THE DRAGON. Season 2. Finále série u mňa často rozhoduje o výslednom bodovaní. Tu bolo finále naozaj slabé a hoci mi hodnotenie S02 priemerovo vyšlo na 4*, viac sa prikláňam k 3*, hoci najpresnejšie by boli 3,5*. Season 1 sa mi páčila viac. Hudba, kamera, kostýmy, výprava a herecké výkony naďalej top, no niektoré epizódy (konkrétne 5 a 6 boli fakt nudné!!!) plus NEUSPOKOJIVÉ FINÁLE. Ale najviac mi prekážala Daemonova pasivita, počas celej série len niekde vyčkával a mal halucinácie, bolo to aj v knihe tak? Chcela som, aby konečne nasadol na toho draka a odletel pomôcť Rhaenyre!!! Bolo tu samozrejme aj niekoľko silných scénok, ale nakoniec je táto Season skôr taká nemastná - neslaná. Dodatok: Viem, že Alicent je team zelených, ale kostymérka by jej už mohla navrhnúť aj šaty v inej farbe :)). ()

Chen 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neočekával jsem, že půjde o epickou akční podívanou, ostatně většinou preferuji intrikaření a politikaření v případě podobných seriálů, ovšem druhá řada to sice nabídla, ale v ne tak lákavé formě, aby mě to nadchnulo. Bylo to na můj vkus příliš unylé s tím, že některé konverzační scény byly vynikající, ale bylo jich málo a přestože měla druhá řada jen osm epizod, některé působily výplňově a to platí i pro dějové linky určitých postav. Chápu, že na rozdíl od Hry o trůny nemají tvůrci k dispozici tolik materiálu, ale to není omluva pro umělé natahování. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na konci jsem očekávala obří bitvu a jsem zklamaná stejně jako většina fanoušků, že jsem se jí nedočkala. Na druhou stranu seriál si pořád drží dobrou kvalitu. Některé díly nebo momenty opravdu překvapí. Jen škoda, že mi v téhle sérii zabili moji nejoblíbenější postavu. ()

Reklama

Reklama