Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon (více)
Trailer
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Diskuze

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Milly Alcock zaslouží pochvalu, potažmo i tvůrci za její obsazení. Ale nejsem si jistý její starší verzí.

na příspěvěk reagoval W.Dow

Guilemot

Guilemot (hodnocení, recenze)

Zdravím, dá se na seriál podívat, i když jsem neviděl jediný díl původního seriálu? Třeba že bych poté na něj navázal? 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Merengues9

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Luicy

Ne že by byly vysloveně škaredé, jen mi přijdou že na nich jde občas viditelně vidět, že jsou z dnešního materiálu a mají nějaké moderní prvky, jako třeba Alicent má ty rukávy s dírami a podobně. vyloženě se mi nelíbí spíš ty kožený pláště co nosí ale chápu, že chtěli u princezny zvýraznit ty dračí prvky, ale prostě mi tam pak nezapadají a působí moc fantasy. Což by nebyl problém, kdyby tam pak nebyla scéna jako kdy vybírají toho nového člena do královské gardy a slintala jsem u těch zbrojí, s barevnými tabarty atd. Je to taková dualita, kdy na jednu věc co mi udělá opravdu radost pak přijde druhá, co mi ten dojem kazí. To je ale spíš o osobních pocitech, není to nic, kvůli čemu bych ten seriál schazovala nebo třeba dávala horší hodnocení :)

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Jako cgi trochu pokulhava (ale neni to nic strasneho), nicmene kostymy jsou paradni. 

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

W.Dow

mně trochu vadily ty stěny na tom mostě, jak byly hrozně uhlazené... to na mě působilo nejvíc uměle... když si to porovnám se scénkami z GoT, tak tam mi to sedělo mnohem víc... jinak jaké oděvy ti (krom městské hlídky) přišly špatné? Já se právě nějak extra nad kostými nepozastavila :D 

na příspěvěk reagoval W.Dow

patrik1177

patrik1177 (hodnocení, recenze)

Ja nie som zástanca spin-offov a prvý diel ma veľmi nepresvedčil, ale pomaly si na tento seriál začínam zvykať. HoD vyzerá byť dôstojným nastupcom GoT, hoci sa vo veľa veciach líšia: GoT predstavovalo kvantum postáv, v XY lokalitách a čas musel plynúť cca konštantne, tu zase máme (zatiaľ) zlomok postáv, hlavné lokality budú zjavne King's Landing a Dragonstone a časové skoky tu pôsobia úplne prirodzene... uvidíme, akým smerom sa bude seriál posúvať, síce som čítal predlohu Fire & Blood, avšak odvtedy už prešli 3 roky a skoro vôbec sa na to nepamätám.

Mimochodom, potešili a zároveň mierne sklamali úvodné titulky, na jednej strane je fajn, že sme sa dočkali podobného štýlu ako v GoT a ikonická znelka potešila, avšak na druhej strane je tu otázka, prečo tvorcovia neprišli s niečím novým.

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

W.Dow

Jo, já si oblíbil i Viseryse, Corlys je taky zajímavá postava s velkým potenciálem a pak samozřejmě velmi sympatická lady Alicent, která hraje a ještě bude hrát velmi důležitou roli.

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Mně tam přišla strašná ta paleta barev, i to nasvícení mi přišlo strašně přepálené a jen tím víc zdůraznili tu umělost, nějak mi to prostě nesedělo ke zbytku scén. Je to ale jen drobnost, každý seriál mívá slabší vizuální momenty. Zatím ale musím říct, že jediné postavy co si mě nějak získali je princezna a její strýc.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Ingtar2

To je jedna z věcí kterou bych celkově vytkla, že spousta věcí tam působí viditelně uměle, i to vytesané městečko co má král v ložnici mi přijde jako plastový model, některé šaty a oděvy ale ve výsledku to nevypadá špatně, stále je to bych řekla takový nadstandard na poli seriálů ale chtělo to někoho, kdo by si s tím víc vyhrál a zamaskoval to. Jen ta scéna s předáváním dračího vejce, ta mi přišla vyloženě strašná po stránce vizuálu. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, Luicy

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Shakers

Jako pěkný, ty jsou ale asi to poslední co by mě zajímalo :D Podívám se jednou a pak je přeskakuji :D

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

Merengues9

no spíš by to byly asi role epizodní... tady vyloženě chtěli někoho do hlavní role a vymýšlet kvůli tomu další důležité postavy by bylo asi komplikovanější... já bych řekla že zatím to víceméně funguje tak jak je... 

Uživatel Luicy smazal svůj příspěvek.

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

W.Dow

Z prvej polovice prvej epizódy som mal dojem, že King's Landing je strašne čisté, ako keby tam nikde nebola špina a to mi vôbec do seriálu nesedelo :D

na příspěvěk reagoval Luicy, W.Dow

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Druhá epizoda trošku lepší, zbroje královské gardy ještě příšernější, jako by je navrhovaly do nějakého sci-fi seriálu a pak si to rozmysleli :D Vizuál, no místy mi přijde. že jak se snaží o wow efekt, tak tím jen víc zdůrazňují slabší CGI, kde většina rozpočtu šla asi na draky.  Politiku zatím těžko soudit, zatím vše celkem předvídatelné ale je to druhá epizoda, to je věc co bude lepší zhodnotit až s poslední epizodou.

na příspěvěk reagoval Shakers, Ingtar2, CreepyJoe

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Luicy

Právě, to mě štve, že to nedává smysl. Přitom když tam chtějí nacpat černochy tak to není problém, téměř jakýkoliv rytíř či šlechtic z Essosu by tam mohl mít větší či menší roli. Nicméně souhlasím, že ten herec je dobrý. 

na příspěvěk reagoval Luicy, Luicy

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Luicy

Jo, Toussaint byl v těch několika scénách první epizody fakt výborný (a v té jedné scéně se svou seriálovou ženou měli strašně skvělou chemii a přirozenost), a to je to hlavní :)

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

teď otázka jestli to najednou Martin neříká jen kvůli tomu, že tam museli obsadit černocha :D ale je to ve výsledku jedno, jak už jsem řekla, Toussaint je v té roli dobrej, teda alespoň mě tam nevadí a docela si to užívám... je to zajímavé obohacení a vizuálně mi ta postava přijde cool :)

na příspěvěk reagoval TheDarKnig, mirroh

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Luicy

Aha, to mi uniklo. No, proč ne, prý si s tou myšlenkou kdysi při psaní série pohrával i sám Martin, tak se toho dočkáme v této verzi :)

Nakonec adaptace čehokoliv je prakticky vždycky vlastně alternativní dimenze/realita, protože převod do jiného média nemůže být až na naprosté otrocké výjimky nikdy zcela přesný. 

na příspěvěk reagoval Luicy

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

No někde snad zmiňovali, že tvůrci chtějí udělat celý rod Velaryonů černý, takže na nějaké odbočky skrze Corlysovu matku to moc nevidím.

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Corlysova matka není nikdy zmíněna, otec jen okrajově. Matka klidně mohla být černá, zvlášť když lidé z tohoto rodu podnikali často cesty po celém světě. Velaryoni taky nebyli tak zaujatí incestem jako Targaryeni.  

na příspěvěk reagoval Luicy

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

Merengues9

Hele teďka jsem zkoukla druhý díl a už mi ten Corlys ani nepřijde jako velká pěst na oko. Člověk si zvykne. Sice je to z hlediska rodokmenů úplná kravina, která by se pak projevila vizuálně i na dalších rodech a svou roli by to sehrálo i později při řešení nástupnictví, ale podle mě už nemá moc cenu to dále řešit. Jak říkáš, je to fail, ale Toussaint to zatím podle mě hraje velice hezky a to je nejdůležitější... 

na příspěvěk reagoval Merengues9

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama