Reklama

Reklama

Rod Draka

(seriál)
  • USA House of the Dragon
Trailer 4
USA, (2022–2024), 18 h 4 min (Minutáž: 51–67 min)

Předloha:

George R.R. Martin (kniha)

Hudba:

Ramin Djawadi

Hrají:

Paddy Considine, Olivia Cooke, Emma D'Arcy, Matt Smith, Steve Toussaint, Eve Best, Rhys Ifans, Sonoja Mizuno, Fabien Frankel, Milly Alcock, Emily Carey (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(18)

Seriál, odehrávající se 200 let před událostmi Hry o trůny, zachycuje Targaryeny vládnoucí Sedmi královstvím, ale také vlastní rod na pokraji občanské války. Ještě před narozením syna šokuje král Viserys celou říši prohlášením, že jeho dcera Rhaenyra se stane nástupcem trůnu. Jakmile se narodí zdravý syn, události rychle naberou nový směr a mnozí spřádají plány, které by princezně znemožnily usednout na Železný trůn. S intrikami na obou stranách a říší na hraně zániku zažijete vzestup a pád Rodu Draka. (Magic Box)

(více)

Diskuze

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

Ale kvůli tomu se snad nemusíš zavírat do popelnic. Na sebe bys nemusel bejt tak hnusnej i když to musí bejt těžký se sebou vydržet.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Tady se nám někdo špatně vyspinkal. Pár dní v popelnici tě přece nemůže rozhodit.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

To vypadá, že se za někým zaklaplo víko, když hrabal odpadky. Všem určitě hodnotné příspěvky bez obsahu chyběli. Copak tam ještě máš v té igelitce?

na příspěvěk reagoval Yoshitsune

Ingtar2

Ingtar2 (hodnocení, recenze)

Jarin69

Pri prvej epizóde som z tohoto seriálu skoro porodil ježka, preto som si dal pauzu... som zvedavý, aké to bude, až sa k tomu eventually vrátim.

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Škoda. Čekal jsem nějaké velkolepé finále, ale zase se akorát hodně mluvilo a skoro rodilo. Tak asi až v další serii.

na příspěvěk reagoval Ingtar2

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Jak říkal paleček nebo malíček nebo jak se kurva jsmenoval "chaos je žebřík k moci"

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

cernakus

Označ to alespoň jako spoiler přecejen premiéra je až za 2 dny.

Jinak mě to docela bavilo. Jasně seriál měl mnoho nesmyslů, mnoho nudných a nezajímavých scén, mnoho zbytečností, ale některé momenty byly slušně vypjaté a zajímavé. I když teda další porod ve finále si mohli odpustit.. Obzvlášť když byl dost nechutný.. A to jak si přišel ten rytíř bílých plášťů kolem všech těch lidí až k té hranici, než někdo tasil meč.. To bylo fakt hodně hloupé. Obzvlášť když jsou veškeré hlídky ve válečném stavu.

cernakus

cernakus (hodnocení, recenze)

Zajímavé, takže Tanec draků začali vlastně draci samotní, kteří mají své jezdce zcela u prdele :-D 

No je to úpadek oproti GoT, kdy motivy a chování postav je hodně mimo nejen narativ od tlustoprasete, ale i logiky.

Ovšem není to zase takový extrém, jako byla osmička GoT, takže budu asi shovívavý.

na příspěvěk reagoval dragon94

patrik1177

patrik1177 (hodnocení, recenze)

Zdá sa, že nastal leak posledného dielu 1. série. Tieto leaky som nikdy nemal rád, ako keby ľudia nevedeli už pár dní počkať na oficiálny release.

Ještěřák

Ještěřák (hodnocení, recenze)

Me by spis zajimalo, ackoli statika ani remeslo neni muj kamarad, jak se tam ten dragoun proboril - pres podlahu s nosnosi tisicu (digitalnich) lidi - kor s fragilnim lidskym nakladem 10 let po prechodu na zadech :] Taky uz jsem cedil mezi zuby Drakarys, az mi z toho klouby belely :]

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Rypicong

Na me tahle scena pusobi, ze je tam je proto jelikoz cely dil se politikarilo tak at je tam i nejaka akce ktera na me nepusobi uveritelne. Jako jo, da se to okecat presne tak jak jsi to napsal, ale moc se mi to nelibi. Ale to je jen mala vytka k jinak vynikajicimu dilu. 

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

Merengues9

ne proč ?

Vem si, že jsi na rozdíl od královny pravý Targaryen. Jsi ségra krále co umřel. Víš, že královnu ovládá její fotr - pobočník, že jí i dosadil jako královnu. Máš pro neteř slabost a poslední přání krále ti přijde jako blbost.  Poníží tě uvězněním. Dostaneš šanci utéct a draci jsou vždy pro Targaryeny to nejvíc. Musíš jim dát stále najevo, že s tebou nebudou zametat, ale nechat je spálit zase nemůžeš, protože kromě toho ponížení se zamknutím a chtěním vyjádření oddanosti ti nic vlastně neudělali. + tam byl při tom útěku kladen důraz aby si všimla, jak nechali nepohodlný pověsit.

Tak prostě udělala bububu, že ona je Targaryen, má na rozdíl od královny a jejího fotra draka a do ní ať se nenavážej.

A očividně dle TV spotu poslední epizody se rozhodla pomáhat neteři - ale né tak aktivně, aby spálila všechny. Podle mě jí tam vadí jenom královna a její fotr...

na příspěvěk reagoval Merengues9

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

Luicy

Copak zbytečnej, ale kde se tam vzal? To opravdu rozbořil podlahu? Co tam dole bylo a jak se tam dostal?

Luicy

Luicy (hodnocení, recenze)

hudba super, politikaření dejme tomu ok, škoda že nebyl ještě náhled na druhou stranu... jen ten konec s drakem mi přišel hrozně zbytečnej...

na příspěvěk reagoval Jarin69, CreepyJoe

Merengues9

Merengues9 (hodnocení, recenze)

Opět parádní díl, ukázkové převzetí moci. Ale ten konec s drakem si mohli odpustit, to moc nedávalo smysl. 

na příspěvěk reagoval CreepyJoe

Jarin69

Jarin69 (hodnocení, recenze)

E09 když už jsem se smířil s tím, že je tam hodně politiky, tak dají díl, kde je jenom politika až na posledních pár minut. Ach jo.

SeTTi

SeTTi (hodnocení, recenze)

Hmm teď koukám, že Emma je jednou z těch duševně postižených existencí.  Teď už ty promo fotky dávají smysl. Alespoň se nesnaží to své zblbnuti potlačovat do seriálu. 

na příspěvěk reagoval Karlosz, Rypicong

CreepyJoe

CreepyJoe (hodnocení, recenze)

Rypicong

Moje srdíčko si získal tím jak rozcupoval ty piráty, ale bude dobrá svině, protože ted má sice královsou marriage, ale na trůn by měl jít bastard což podle mě v pozdější fázi zabije bastardy aby tam usedl jejich právoplatný syn

Související novinky

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

HBO plánuje další dračí spinoff o Aegonovi

13.02.2024

Spinoffů, prequelů či přímých pokračování jsme se měli ze Západozemí dočkat už několik. V současnosti je jisté, že se letos v srpnu dočkáme druhé série Rodu draka. Dále pak s určitostí vzniká série A… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Rod draka pokračuje v produkci

Rod draka pokračuje v produkci

24.07.2023

Spisovatel G. R. R. Martin přidal na svůj blog nový příspěvek, v němž zazněly dvě důležité informace, které by měly potěšit fanoušky Hry o trůny i Rodu draka. Tou první je, že 74letý autor pomalu ale… (více)

Reklama

Reklama