Reklama

Reklama

VOD (1)

Chamtivost farmaceutické firmy ho připravila o životní lásku. Jeho dcera je teď bez matky a on marně čeká na spravedlnost. Prozatím. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (132)

tron 

všechny recenze uživatele

„Vstávaj. Nevzdávaj to.“ Sweetgirl nie je žiadne veľdielo svetovej kinematografie, ale nečudoval by som sa, ak by si ho niekto pozrel dva razy a dal mu 4*. Pred pozretím som vedel, že film obsahuje šokujúci finálny twist, takže som bol nachystaný a asi to nebolo dobre, alebo možno aj svojím spôsobom bolo, ale odhalil som ho v podstate dalo by sa povedať „hneď“ a následne som si užíval drobné chuťovečky a indície naznačujúce, že sa nemýlim. Napokon sa mi potvrdilo, že som sa fakt nemýlil. Osobne tento druh zvratov považujem za klišé, ale skoro vždy na mňa paradoxne napriek tomu funguje. Inak tomu nebolo ani tentoraz. Najviac za to mohli silné výkony Jasona Momoau (ktorý to aj produkoval) a Isabela Merced a itlivý príbeh o mŕtvej matke/manželke. Ten tomu dodal novú dimenziu. Ak sa TOTO niekoho nedotklo, asi nie je človek, ale prázdny netvor. Ťažko povedať, či sa twist dá až tak dobre odhadnúť, ale osobne si myslím, že asi aj áno, lebo ak niekto, koho herecký predstaviteľ na spoločnej fotke so svojimi bodyguardami vyzerá tak, že nie oni sú jeho bodyguardami, ale on ich, a napriek tomu vo filme skoro nikoho neprebije (resp. prebije, ale strašne ťažko), tak asi je to naozaj odhadnuteľné. Ale ako vravím, mne to nevadilo a užil som si to. Užil som si takisto ponurú jesenno-zimnú výpravu á la Utečenec a viacero zaujímavých momentov (pokec so zabijakom nad tanierom večere, mimikom hrá ho „diabolský Mexičan“ z posledných Siedmich statočných). ()

Wysch 

všechny recenze uživatele

Tak jako ten twist jsem fakt nečekal, za což má film asi plus, ale udělal z totální bejkárny totální blbost. Celej poslední akt je tak totálně blbej a ještě k tomu přestřelenej. Akce to nezachrání, zaprvý jí v celým filmu moc není, a zadruhý je zmatečná, blbě natočená a na dnešní standard dost zaostalá. Ale Momoa, byť teda má v zásadě jen jednu hereckou polohu, je super a s Isabelou má supr chemii a Isabela už není dítě a celkem jí to sekne. Takže kolem a kolem, průměrnej film, obehraný téma, ale za twist a oba hlavní představitele za tři. Jo a soundtrack má jednu dobrou pecku. ()

Reklama

Figu 

všechny recenze uživatele

Já bejt Isabelou, jsem fakt pořádně nasranej, že hraju hlavní roli a nejsem nikomu vlastně v podstatě celej film pořádně na očích... Naopak Momoa si asi může pískat, když za to sežral solidní honorář, slávu a byl i vidět, přesto, že tam vlastně vůbec celou dobu nebyl... Hm, to je zapeklitej případ, nicméně na béčkovej počin, to nebyl vůbec špatnej tah! 65% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

mám rád tyhle wannabe devadesátkové filmy,ale ne vždycky se to povede a Sweet Girl je zářný příklad.Tempo kolísavé,akce sterilní a twist ke konci je sice překvapivý,nicméně ne moc funkční a z většiny věcí před ním dělá lehčí WTF?.Nehledě na to,že pak už mi bylo úplně jedno jak to dopadne.Přesně jeden z těch "meh" filmů...40% ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Klasický příběh o pomstě za úmrtí vlivem nepatřičné politiky farmaceutické společnosti, mající tentokrát o něco akčnější atmosféru na úkor všelijakých moralizačních rozprav o činnostech proti smrtelně nemocných pacientů a politické korupce. Opomenuto to však samozřejmě není, neboť bez toho by příběh postrádal smysl. Obojí jen působí jako nutný doplněk. Na rakovinu zemřela matka od rodiny a to jenom proto, že byl stažen jediný lék, který by ji mohl pomoci. Motiv je tedy dán. Následující události tak vezmou za své, avšak v jádru věci přeci jen tentokrát krapet jinak. Otec hromotluk, který vypadá, že na něj nikdo nemá a po jeho boku dcera, která spíše působí otravným dojmem. Děj příběhu sleduje především veškeré jejich počínání, které po divácké stránce ke konci překvapuje jistě nečekaným zvratem. Takový zvrat však není ojedinělý. Dříve se používal převážně ve slasherech, jako třeba ve snímku ´Noc s nabroušenou břitvou´ (2003). ˇSladká dívka´, jak zní originální název v překladu, se dotýká tématu zdravotnictví v kapitalismu a korupci živenou politickým lobbingem, ale do hloubky toho vůbec nevyužívá. Děj jen převážně sleduje osobní vztah mezi otcem a dcerou během cesty k pomstě. Jedná se spíše o dramatizaci, kterou naruší sem tam nějaké kratší akční scéna. Po jistě nepředvídatelném zvratu se koncept najednou jeví, jako by se již jednal o zcela jiný film. Dramatizaci chybí dramatický ráz a akční scény patřičnou hloubku. Jedná se o režijní prvotinu scénáristy a producenta Briana Andrewa Mendoza, který na představitele hlavní role Jasona Moma jakoby nedal dopustit. Tento snímek je již třetí, který zaštítil svou produkcí. V jádru věci by nebyl špatný, ale v tomto případě působí jednoduchým dojmem nejednoznačnosti. Chybí tomu zkrátka řádný tah na branku. Shlédnutelný snímek určitě je, jen od toho raději nic neočekávat. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Když se ke konci filmu převrátí sanitka s Rachel (Isabela Merced), lehce narazí do auta, kterému svítí světla. V dalším záběru jsou světla zhasnutá. (Okurka89)
  • Film se natáčel v Pittsburghu v Pensylvánii (USA) od listopadu 2019 do února 2020 (SONY_)

Reklama

Reklama