Reklama

Reklama

Píše se rok 50 př. n. l. Za devatero horami a devatero řekami… Tedy velmi, velmi daleko od malé galské vesnice, kterou tak dobře známe, leží země zvaná Čína. Zde proradný generál, bažící po moci, právě zajal a uvěznil čínskou císařovnu. A protože věhlas nepřemožitelných Galů překvapivě sahá až do Asie, princezna Fu Yi neomylně ví, na koho se obrátit. Se svou věrnou strážkyní Na Ban Čim a synovcem fénického kupce Popkornise prchá ze země. Samozřejmě požádá o pomoc ty nejlepší z nejlepších, udatné válečníky, Asterixe a Obelixe. Naši dva nerozluční hrdinové se s princeznou vydávají na dobrodružnou výpravu za záchranou císařovny i celé Číny… (Bioscop)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (149)

rublik05 

všechny recenze uživatele

Těžko lze uvěřit tomu, že nejnovější hrané dobrodružství slavných Galů je svým zpracováním ještě horší než jejich předchozí cesta do Británie. To už je opravdu co říct. Začnu tedy u obsazení. Marně jsem hledal alespoň jednu postavu, která by byla alespoň trochu sympatická. Ústřední dvojice je obrovský přešlap, chemie mezi herci je absolutně nulová, vůbec mi nejde do hlavy, jak to takhle vůbec mohli pustit ven. Scénář je plný přihlouplých dialogů a různých nesmyslů, humor je trapný až běda, příběh neobsahuje jedinou zapamatovatelnou scénu či myšlenku, prostě totální prázdnota. Člověk by si až myslel, že to má být urážka či sabotáž. Děs a hrůza. Je mi vážně líto, kam až to tato série dopracovala. Mám sto chutí dát odpad, nic jiného si tohle veledílo totiž nezaslouží. 1/10. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme v sestupné tendenci, Gérard Depardieu je již v nemilosti, takže tu již máme i nového Obelixe. Horší než předchozí díl z Británie to není, ale první dva díly zůstanou pravděpodobně již navždy nedosažitelné. Osobně bych si přál do dalšího dílu, aby adaptoval nějaký další známý příběh místo nového námětu a trošku ubral na příliš připitomělém humoru. Uvidíme, kdo bude případný další díl po Číně koprodukovat, měl jsem tyhle příběhy vždycky rád, tak snad se níž už nepůjde. ()

Reklama

Joe16210 

všechny recenze uživatele

Dávám 3*, i když pokud jsem dával i čtvrtému dílu 3*, tady by to nakonec bylo spíš 3,5*. Na tenhle film se nejde koukat jako na vážnou věc. Stačí k tomu přistoupit jako k blbosti a přesně to od toho dostanete a tu a tam se možná zasmějete. Já se tedy při sledování bavil. Děj vlastně relativně jednoduchý, ale šperkují to klasické asterixovské prvky jako vtipná jména (princezna Fuj, Nabančim, Titanix...), moderní prvky aplikované do staré doby (poštovní holubi vrnící jako příchozí SMS) a zpomalené slomo záběry ala scény v Misi Kleopatra (tenkrát u toho hrálo Ti Amo, tentokrát Say You Say Me). Jontahan Cohen v jedné z hlavních rolích byl zajímavý a ačkoliv jsem se toho zpočátku bál, jeho nadabování Jakubem Kohákem bylo dobré, častokrát jsme si i říkali, jestli ho ten Kohák fakt nedabuje, protože kromě podoby ve jméně si jsou lehce podobní i vizáží. A milým překvapením byl také Michal Suchánek jako Asterix, toho jsem se také bál a bylo to až nad očekávání dobré. Určitě nelituju, že jsem film viděl a rád se tu a tam podívám zase. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Žádný zázrak to není. Ale to jsem ani popravdě nečekal. Nová dvojice Guillaume Canet a Gilles Lellouche mohla minimálně překvapit. Což se tak nějak stalo i nestalo. Prostě průměr. I humor je tu takový osobitý, ale neurážlivý. Nejvíc mi na filmu vadí asi to, že není založen na žádném komiksu, ale reálně tu Francouzi lezou do prdele Číně. Nicméně Pierry Richard a jeho odkaz na Kopyto je hezký a Zlatan taky nezklamal. ()

Nach 

všechny recenze uživatele

Ať si každý říká co chce, já byl touto francouzskou komedií mile potěšen. Ano, Gérard Depardieu je prostě lepším Obelixem, ale to nic nemění na tom, že jsem se často fakticky nasmál jednotlivým vtipům. Není to žádná áčková klasika, která by udělala díru do filmového nebe. Je to ale pohodová komedie, kterou si v budoucnu rád připomenu u víkendového oběda. 65% ()

Galerie (68)

Zajímavosti (39)

  • Římská říše skutečně měla jisté kontakty s dálným východem včetně Číny, nicméně se obvykle jednalo o nepřímý kontakt skrze kupce, cestovatele apod., než oficiální diplomatické kontakty, kvůli velké vzdálenosti mezi říšemi. Římané měli v oblibě například hedvábí dovážené z Číny přes takzvanou Hedvábnou stezku, zatímco do Číny vyváželi například své skleněné výrobky. V Číně byly nalezeny římské mince už z prvního století našeho letopočtu. (vojtaruzek)

Reklama

Reklama